|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Plačujem preko interneta... |
kreditna kartica (visa, eurocard,...) |
|
29% |
[ 28 ] |
PayPal |
|
19% |
[ 19 ] |
Moneta (z mobitelom) |
|
6% |
[ 6 ] |
direktna bančna transakcija (v tujino) |
|
22% |
[ 22 ] |
drugo........ |
|
21% |
[ 21 ] |
|
Skupaj glasov : 96 |
|
Avtor |
Sporočilo |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3358 Aktiv.: 14.18 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Sre Maj 24, 2006 7:55 am Naslov sporočila: predlagam anketo o nakupovanju/plačevanju preko interneta |
|
|
Predlagam anketo o nakupovanju/plačevanju preko interneta.
Pri denarju smo vsi občutljivi, zato smo tudi previdni, nekateri morda preveč previdni in prestrašeni in si ne upamo nakupovati preko interneta.
Predlagam anketo, kjer bi odgovarjali,
kako plačujemo preko interneta
- s kreditno kartico
- preko paypal
- drugo, niti ne vem kaksne so možnosti
kako pogosto plačujemo preko interneta (letno koliko nakupov)
kakšne so izkušnje - glede kupljene robe in zlorabe denarja
pri kom nakupujemo -
Ne znam nastaviti ankete, upam, da jo bo administrator namesto mene. Smiselno bi bilo, da bi se tudi videlo povezavo med odgovori, da ne bomo enako vrednotili recimo odogovora, da je nekdo zadovoljen, a preko interneta kupuje manj kot enkrat letno. Tako bi dobili zavajajoče informacije
Tudi da je zadovoljen, a kupuje le pri enem prodajalcu, tedaj bi bilo zanimivo, pri katerem.
Hvala
VS _________________ Nihče ni za vojno in vsi so za mir,
vsi so za bratstvo, nihče za prepir.
Od same ljubezni vsak čas na granatah
bo vtisnjeno geslo: "Darilo za brata"
Janez Menart |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.57
|
Objavljeno: Sre Maj 24, 2006 10:49 am Naslov sporočila: |
|
|
Anketa, ki jo predlagas, dalec presega zmoznosti forumske avtomatike (le-ta je omejena na multiple-choice vprasanja in malo le-teh). Morda bi bilo najbolje, da ljudje na vprasalnik (ki bi ga moral ti pripraviti ) odgovorijo v enem sporocilu, vsak pa potem ustvari svoje mnenje o smotrnosti takih nakupov, tezavah, itd. ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3358 Aktiv.: 14.18 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Sre Maj 24, 2006 10:58 am Naslov sporočila: Bom malo razmislil in poslal |
|
|
Bom malo razmislil in poslal vprašalnik, in upam, da bomo od izkušenih dobili napotke, kje varno nakupovati in kako varno plačevati. _________________ Nihče ni za vojno in vsi so za mir,
vsi so za bratstvo, nihče za prepir.
Od same ljubezni vsak čas na granatah
bo vtisnjeno geslo: "Darilo za brata"
Janez Menart |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.72 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Sre Maj 24, 2006 1:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
"direktno" preko interneta sem do sedaj kupoval samo domene na mydomain.com v ameriki. Direktna bremenitev kreditne kartice. Na začetku sem malo cincal, ko pa je bilo s prvim računom vse v redu, imajo sedaj mojo številko kar v njihovi bazi in grem samo čez "instant-checkout" - ne rabim vpisovat številk.
"indirektno" sem plačeval samo za salomonov oglasnik - prek Mobitelove Monete.
--------
Ko se bo nabralo nekaj konkretnih odgovorov, bomo razširili anketo.
LP _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.03 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Sre Maj 24, 2006 2:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Preko interneta sem naročil že nekaj knjig in en kos programske opreme v Sloveniji. Plačano z Eurocardom (Pasadena), prav tako pa tudi iz tujine (Steam, Rarlab). Zaenkrat imam samo pozitivne iskušnje.
Ravno razmišljam, da bi naročil še eno knjigo preko Amazona..
Edino na eno knjigo, ki sem jo naročil pri Pasadini sem čakal dober mesec. Prodajajo stvari, ki jih ni na zalogi  _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bozo Član

Pridružen-a: Čet 08 Jan 2004 9:21 Prispevkov: 660 Aktiv.: 2.79 Kraj: Lendava, Trimlini
|
Objavljeno: Sre Maj 24, 2006 11:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
V Sloveniji preko interneta plačam z povzetjem (ko poštar prinese plačam) ali preko MOBA, v tujini pa naročim da prevzame boljša polovica v Nemčiji in plača ko roba prispe. Števik kartic za enkrat še nisem posredoval preko interneta mislim da jih tudi v bodoče ne bom.
LP
Božo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04 Prispevkov: 16777193 Aktiv.: 70831.22
|
Objavljeno: Sre Maj 24, 2006 11:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jurem Član

Pridružen-a: Tor 02 Dec 2003 15:53 Prispevkov: 408 Aktiv.: 1.72 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Maj 24, 2006 11:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hoj,
Imam odlične izkušnje z Amazonom, knjige, CD-ji, igrice... edini problem pri Amazonu je to, da ne dostavljajo v Slovenijo, pač pa moram poslati robo rijatelju v Angliji, on pa jo fwd meni... plačilo je kreditna kartica.
Sem že tudi naročal mobitel preko ebay-a (bančno nakazilo), malo me je zvijalo, ampak na koncu je vse teklo lepo in brez problemov. Telefon sem iz Tajvana dobil v 1 tednu!
Lp
Jure |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

|
Objavljeno: Čet Maj 25, 2006 10:12 am Naslov sporočila: |
|
|
jurem je napisal/a: |
Imam odlične izkušnje z Amazonom, knjige, CD-ji, igrice... edini problem pri Amazonu je to, da ne dostavljajo v Slovenijo, pač pa moram poslati robo rijatelju v Angliji, on pa jo fwd meni... plačilo je kreditna kartica.
|
Vsi Amazoni, s katerimi sem posloval (ameriski, britanski in nemski - ime je sicer isto, a je zaloga vcasih razlicna, cene pa zelo pogosto), dostavljajo v Slovenijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jurem Član

Pridružen-a: Tor 02 Dec 2003 15:53 Prispevkov: 408 Aktiv.: 1.72 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Maj 25, 2006 1:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sokrat je napisal/a: |
Vsi Amazoni, s katerimi sem posloval (ameriski, britanski in nemski - ime je sicer isto, a je zaloga vcasih razlicna, cene pa zelo pogosto), dostavljajo v Slovenijo. |
Sokrat,
verjetno nisi poskusil naročiti kakšnih PC ali drugih igric... to še danes ne gre, ker sem ravno nekaj dni nazaj skušal naročiti PC igrico iz ameriškega amazona, pa ne dostavljajo v Slovenijo...
Knjige in glasbeni CD-ji pa pridejo do nas...
Lp
Jure |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

|
Objavljeno: Čet Maj 25, 2006 1:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne, izkljucno knjige, DVDje in glasbene CDje. Moje racunalo je presibko za nove igre (pa tako ali tako izdelojejo sama skropucala ), stare pa sem kupoval pri nas (Mantis, Colby in - preden je propadel - Hobbit). Sicer sem zivel v prepricanju, da so filmarji najbolj "alergicni" na prodajo v tujino, a ocitno temu ni tako  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5819 Aktiv.: 24.57 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Sre Nov 01, 2006 12:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kar nekaj let je že kar kupujem preko interneta(Kanada, ZDA, GB, Nemčija, Avstrija). Plačujem vse z MC in do sedaj še nisem bil nategnjen.
Seveda pa se držim pravila, če mi trgovina ni znana, obvezno vprašat Googla, če kaj o tej trgovini ve.
In ve veliko o vseh.  _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5819 Aktiv.: 24.57 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Sre Nov 01, 2006 12:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
jurem je napisal/a: |
Sokrat,
verjetno nisi poskusil naročiti kakšnih PC ali drugih igric... to še danes ne gre, ker sem ravno nekaj dni nazaj skušal naročiti PC igrico iz ameriškega amazona, pa ne dostavljajo v Slovenijo...
Knjige in glasbeni CD-ji pa pridejo do nas...
Lp
Jure |
Ja, ker za Amazon očitno še nismo polnopravni člani EU  _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Gavran Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:16 Prispevkov: 415 Aktiv.: 1.75 Kraj: Posavje
|
Objavljeno: Sre Nov 01, 2006 2:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Naročam že preko neta, plačilo pa raje izvedem po povzetju ali preko klika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trobida Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13 Prispevkov: 1250 Aktiv.: 5.42 Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada
|
Objavljeno: Sre Jan 10, 2007 2:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Preko interneta pogosto naročujem komponente za elektroniko (Conrad, HTE...). Račun poravnam po povzetju, drugače pa z nakupi preko interneta še nisem imel težav. _________________ Lp
Tomaž, S57KO |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni