|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
boriskozjan Član

Pridružen-a: Pet 14 Nov 2008 23:23 Prispevkov: 956 Aktiv.: 4.73 Kraj: Šmarje pri Jelšah
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
satelitko Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27 Prispevkov: 1777 Aktiv.: 7.50 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Sob Feb 25, 2012 5:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Repetitor je repetitor. Ptiči te zaradi tega ne bodo obletavali, saj ne boš nikomur prisluškoval.
Vse kar je označeno z manj kot 60dB je jajc in ni vredno nič. Dobro špilata 70 in 80dB, zadnji ima kar kakšen watt izhoda. To ti pokrije eno normalno hišo skozi 2 plošči.
Postavlja se pa zadeva ne 150m od hiše, ampak za sprejemno anteno (ponavadi jagica) poiščeš maksimum nekje na strehi, oddajna gumica pa se montira po možnosti čimdalj od jagice (recimo na podstrešju), da se ne motita.
Pa ne verjemi kvadraturam pokrivanja, so merjene z "zlomljenim" kitajskim metrom...
Zadeva, ki je kaj vredna stane cca. 250 EUR, ostalo je bolj Blažev žegen. (Mi lahko verjameš, ker sem prečesal WWW po dolgem in počez).
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boriskozjan Član

Pridružen-a: Pet 14 Nov 2008 23:23 Prispevkov: 956 Aktiv.: 4.73 Kraj: Šmarje pri Jelšah
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
siljo Član

Pridružen-a: Tor 28 Okt 2003 8:08 Prispevkov: 1035 Aktiv.: 4.37 Kraj: Ribn'ca
|
Objavljeno: Čet Jul 05, 2012 5:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
povprašaj na zgornji link od WLAN ....
drugače pa je zadeva nelegalna!
p.s.
sem enkrat spraševal o teh zadevah pa so me mobitelovci takoj utišali!!
_________________ Lep pozdrav! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 16.01
|
Objavljeno: Čet Jul 05, 2012 6:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zakaj bi bilo nelegalno? Naj zagotovijo, da bo signal povsod, pa ga ne bo nihče potreboval. Taka poceni "jajčka" pokrivajo tako majhno površino, da nikogar ne motijo. Itak se zadevo postavi v območje z zelo slabotnim "uradnim" signalom in je vsakdo vesel, da kak signal sploh je.
Kolega ima tak repetitor v pisarni, ki je v pritličju stare stavbe z več kot meter debelim zidom. Notri ni "uradnega" signala od nobenega operaterja, zato ima zunaj yagi anteno, notri pa to "čudežno škatlico". Ne vem, kdo mu je zadevo prvotno zmontiral, a kabel do notranje antenice je bil lepo zakamufliran za navpično radiatorsko cevjo, antenica pa na steni čisto zraven cevi . A tako je imel vsaj 1 črtico signala 3m stran in bil dosegljiv v pisarni. Pogovarjal se je zunaj.
Ko sem opazil antenico (je bila res dobro skrita), sem sprostil kabel (pocvikal vezice) in antenico toliko časa premikal in nagibal, da ima sedaj vsak telefon poln signal 10m stran na drugi strani pisarne.
@boriskozjan: izdatno se potrudi z iskanjem ugodne lege notranje antenice in po potrebi izdelaj ustrezen nosilec, če mora biti na kakšnem čudnem mestu pod stropom. Morda jo celo usmeriš po principu usmerjenih anten za wlan (dimenzije prilagodi frekvenci).
_________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boriskozjan Član

|
Objavljeno: Pet Jul 06, 2012 6:18 am Naslov sporočila: |
|
|
Ne vem če je nelegalna, na carini so jih zanimali samo €€, ima pa na škatli CE znak
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
japek Član

Pridružen-a: Pon 23 Feb 2004 22:50 Prispevkov: 781 Aktiv.: 3.30 Kraj: Radenci
|
Objavljeno: Pet Jul 06, 2012 1:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
boriskozjan je napisal/a: |
Na repetitorju so ženski konektorji z navojem 5/8" in 24gangov. |
Glede konektorjev pri trgovcih vprašaj za N konektorje , tako ti bodo kaj ponudili. Glede kabla pa čim krajšega, nekaj v smislu Aircel5, ali pa debelejšega H500, če bo daljša linija.
_________________ 73 de S55WT, Janko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni