|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.22 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Ned Avg 26, 2012 8:33 pm Naslov sporočila: 2.4 GHz yagi antena |
|
|
Danes sem dobil tole anteno.
Ker nisem ravno doma v antenskih sistemih, me zanima, kako je s tem, če bi priključni kabel podaljšal za 2-3m? Bi bilo dosti izgub? Seveda bi podaljšal z original konektorji in ustreznim kablom... _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trobida Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13 Prispevkov: 1250 Aktiv.: 5.42 Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada
|
Objavljeno: Ned Avg 26, 2012 8:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Načloma bi moralo iti. Nekaj izgub bi seveda nastalo pri dodatnem konektorju. Najboljše bi bilo, če bi kupil isti kabel, vendar ustrezno daljši in bi ga zamenjal z obstoječim. _________________ Lp
Tomaž, S57KO |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.22 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Ned Avg 26, 2012 8:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ravno to sem imel tudi v mislih.... Kabl imam, prav tako konektor...mislim, da ga bom kar podaljšal....
Še eno vprašanje za poznavalce... Antena bo montirana cca.200m od hiše, vidna linija. Ali je potrebno na drugi strani imeti isto, ali se bo linksys router potrudil in zajemal podatke z obstoječima antenama?
Kako naj to yagi anteno polariziram? Horizontalno ali vertikalno? _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70818.82
|
Objavljeno: Ned Avg 26, 2012 9:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

|
Objavljeno: Ned Avg 26, 2012 9:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mah ja..najprej sem imel homemade quad antenco, pa je delala zadovoljivo. Igral sem se z bi-quad, tudi dela...sedaj je pa zadeva postala resnejša in sem pač kupil to yagico za 6-pack-a....
Na prejšnjih sem imel kar nekaj motenj in mi je za vsako spremembo vklopilo motion control in je začelo snemati.,...
P.S: Tudi s konzervo od fižola narejena antena deluje... Ravnokar priklopljena...  _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.71 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Ned Avg 26, 2012 9:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Točno taka jajčka z DX-a sem imel tudi jaz.
Omni antena je bolje vlekla
Upam, da bo ta kaj boljša. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni