www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Vezje za RS232 komunikacijo skozi USB vodilo

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
juref
Član
Član

Pridružen-a: Tor 15 Dec 2009 11:45
Aktiv.: 1.20
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 26, 2012 2:47 pm    Naslov sporočila:  Vezje za RS232 komunikacijo skozi USB vodilo Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Izdelal sem tiskano vezje za komunikacijo RS232, ter bi ga rad delil z vami. Vezje je setavljeno iz SMD elementov (razen LED). Upori so velikosti 0805 kondenzatorja pa 1206. Na izhodu sem dodal še po dva pina za napajanje vezja iz USB ( ni priporočljivo če ne veš kaj delaš) ter dva pina za maso. Integrirano vezje katero sem uporabil je FT232RL ter se ga lahko poceni dobi cca. 5 - 6€ v trgovini Nanoelektronika (upam da lahko to napišem in ni reklama).

Vezje je velikosti približno 2.5 X 3.5 mm.

Dodan je še programček, ki šteje od 1 do ... v časovnem presledku 500ms. Program je napisan za ATMega8.

Upam, da bo vezje komu pomagalo, če ne drugo pa je primerno za začetnike programiranja.

Aha vezje je izprobano in deluje

PCB.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  PCB.pdf
 Velikost datoteke:  7.2 KB
 Downloadano:  45 krat

components.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  components.pdf
 Velikost datoteke:  4.85 KB
 Downloadano:  16 krat

shema2.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  shema2.pdf
 Velikost datoteke:  45.12 KB
 Downloadano:  34 krat

Test program.zip
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  Test program.zip
 Velikost datoteke:  691 Bytov
 Downloadano:  5 krat

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
matjazkariz
Član
Član

Pridružen-a: Sre 03 Nov 2004 18:09
Aktiv.: 4.33

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 26, 2012 3:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To je USB - TTL za povezat na uC brez transceiverja. V eni temi sem zasledil, da je tudi Mucek naredil nekaj podobnega pred kratkim (verjetno pa še marsi kdo zraven), tako da smo z mojo izvedbo na http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?t=31247&highlight= že vsaj trije Smile

Pa še ena tema na to: http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?t=30648&highlight=usb+ttl

juref
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 26, 2012 3:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hehe od viška glava ne boli (razen od arkohola). Več različnih vezij več načinov izvedbe in se je lažje odločit katero vezje je osebno nekomu lažje za izdelati.
Nazaj na vrh
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 20.00

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 26, 2012 4:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem nedolgo nazaj sestavil omenjeno muckovo verzijo (mi je podaril TIV, MAXa, konektor in še kaj - hvala mucek!), pa je prav priročna miniatura, USB/RS232/TTL all-in-one, v vse smeri. Potrebe po galvanski ločitvi trenutno nimam, ker je pri roki tudi PoUSBiso
Menda bo muckov tudi v naslednji številki revije. Morda se bo tudi TIV dalo naročit preko lingva skupinskih naročil.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.18
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 28, 2012 11:55 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

juref je napisal/a:
hehe od viška glava ne boli (razen od arkohola). Več različnih vezij več načinov izvedbe in se je lažje odločit katero vezje je osebno nekomu lažje za izdelati.

Nič ni dobro, če je preveč, samo za denar je ravnoprav, če ga je malo preveč.

bo vtisnjeno geslo: "Darilo za brata"
Janez Menart
Nazaj na vrh
juref
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 28, 2012 6:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

vilko je napisal/a:
juref je napisal/a:

Nič ni dobro, če je preveč, samo za denar je ravnoprav, če ga je malo preveč.

tudi jaz bi malo več denarja :d
Nazaj na vrh
pirpy
Član
Član

Pridružen-a: Ned 30 Maj 2004 21:57
Aktiv.: 3.26
Kraj: Topolšica

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 28, 2012 6:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

lepo vendar predrago za moje projekte jih kar tule kupim
pomoje je škoda odkrivat toplo vodo
rs232 -teh sem kupil ze 10 in vsi dobro delajo hitrost do 1 mbit problem je ker ne dobim rs232 transceiverja da bi delal na takih visokih bitrateih.

http://www.ebay.com/itm/USB-2-0-to-9-pin-RS232-COM-Port-Serial-Adapter-Cable-/170874266677?pt=US_Parallel_Serial_PS_2_Cables_Adapters&hash=item27c8e66435#ht_3461wt_1185

rs232ttl - teh se pa nisem poskusil

http://www.ebay.com/itm/1pcs-PL2303-USB-To-RS232-TTL-Converter-Adapter-Module-/251082091781?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a75a8ad05#ht_2305wt_1312
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 501 dni