|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3366 Aktiv.: 14.17 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Čet Jul 16, 2009 11:33 am Naslov sporočila: Facebook? Da ali ne? Imate izkušnje? |
|
|
Znanec me nagovarja, naj se registriram v facebook druščino. Pred časom sem nekaj bral, da so zlorabili osebne podatke, ali nekaj takega, pa oklevam, raje se ne registriram tam, kjer so se drugi že opekli.
Vas sprašujem, ali imate izkušnje s facebookom, kaj ta druščina nudi, in kje me lahko udari po hrbtu?
Po značaju sem starokopiten, in raje uporabljam tisto, kar znam in ne raziskujem brez potrebe po neznanem teritoriju. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
poule Član

Pridružen-a: Čet 11 Jan 2007 19:53 Prispevkov: 813 Aktiv.: 3.61 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Jul 16, 2009 11:52 am Naslov sporočila: |
|
|
Če ne veš, zakaj bi rabil,.....
Drugače pa popolnoma neuporabna zadeva, razen za kako partijo pokra. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.43 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Čet Jul 16, 2009 12:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Uporabna zadeva... za 16 letnike, ki stalno visijo gor in pišejo "kaj delajo"
Sam ga uporabljam kot galerijo slik, ker ima možnosti iskanja slik po osebah.
Drugače pa. Če ne daš gor drugih podatkov kot ime in priimek, ter datum rojstva ti kaj veliko ne morejo ukrast  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70618.09
|
Objavljeno: Čet Jul 16, 2009 12:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.50
|
Objavljeno: Čet Jul 16, 2009 12:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
mucek4 je napisal/a: |
Sam ga uporabljam kot galerijo slik, ker ima možnosti iskanja slik po osebah.
Drugače pa. Če ne daš gor drugih podatkov kot ime in priimek, ter datum rojstva ti kaj veliko ne morejo ukrast  |
... razen da se ze iz slik vidi kje je kdaj kdo bil, kaj je tam pocel, s kom, itd. Bi take podatke napisal na en list in ta list prilepil na oglasni deski nekje v trgovini, kjer lahko to berejo mimoidoci ? Razlika je se v tem, da tukaj ni nobenega zagotovila, da bo cistilka odtrgala listek po enem tednu in da bo za vecno izginil v smeteh. _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3366 Aktiv.: 14.17 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Čet Jul 16, 2009 12:12 pm Naslov sporočila: Hvala vsem |
|
|
Hvala vsem na hiter odgovor!
Odgovor je torej NE. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ule Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32 Prispevkov: 1583 Aktiv.: 6.66 Kraj: Babno Polje
|
Objavljeno: Čet Jul 16, 2009 12:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Uporabno za najti kakšnega sošolca/sošolko, katerh nisi videl že od osnovne/srednje šole oziroma iz faxa in za odigrati kako igro (če ti je ravno dolgčas). Tiste, ki pa vsake pol ure gor pišejo kaj počnejo, oziroma kaj so ali bojo, pa tudi jaz ne razumem.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Glitch Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40 Prispevkov: 1477 Aktiv.: 6.30
|
Objavljeno: Čet Jul 16, 2009 12:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam ga ne uporabljam, kljub "pritiskom" okolice hehe.
Uporabno je kakor za koga. Kot jaz vidim, je uporabno predvsem za iskanje starih prijateljev/prijateljic, sošolcev/sošolk itd. Z mnogimi izgubiš stik in glede na videno (od ostalih) je navdušenje pri ponovnem kontaktu nepopisno, čeprav za en dan ali teden.
Komunikacija na daljavo gre tudi naprej, ima svojo evolucijo: od pisem do telegrafa, telefona do BBSov, newsov, IRCa ter forumov. Samo komuniciranje je prešlo tudi na virtualno druženje. Zato toliko strani tipa facebook in celo programi SecondLife.
Ko bo pa pred mano stal holograf v stilu StarTrek-a bo pa revolucija. Potem se pa registriram heheh. _________________ Answers: $1, Short: $5, Correct: $25, dumb looks are still free. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.43 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Čet Jul 16, 2009 12:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sokrat je napisal/a: |
... razen da se ze iz slik vidi kje je kdaj kdo bil, kaj je tam pocel, s kom, itd. Bi take podatke napisal na en list in ta list prilepil na oglasni deski nekje v trgovini, kjer lahko to berejo mimoidoci? |
Pa saj ne pripneš na oglasno desno. Ni treba na vsaki sliki izbrati visible to everyone
Sicer smo pa premajhne ribe, da bi nas kdo pregledoval. Pa tudi če nas. Ima kdo kaj za skriti? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Glitch Član

|
Objavljeno: Čet Jul 16, 2009 12:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nekateri odgovori so me pa res nasmejali.
Vse kar tukaj počnemo: visimo gor, blabla, limamo slike, itd. počnejo tudi tam. Le v drugačni obliki in z drugim namenom.
Osebni podatki... jah, če jih nočeš dat jih ne. Tako kot tu. Čeprav nekateri silijo in tišijo za tisti nesrečni kraj in ah... kaj bi govoril. _________________ Answers: $1, Short: $5, Correct: $25, dumb looks are still free. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Glitch Član

|
Objavljeno: Čet Jul 16, 2009 12:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
mucek4 je napisal/a: |
Sicer smo pa premajhne ribe, da bi nas kdo pregledoval. Pa tudi če nas. Ima kdo kaj za skriti? |
Ti se kar tolaži s tem skrivanjem. Kraja identitete pri nas na srečo še ni tako razširjena. _________________ Answers: $1, Short: $5, Correct: $25, dumb looks are still free. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

|
Objavljeno: Čet Jul 16, 2009 12:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pa kaj. Narediš nekaj z mojim imenom. Potem greš pa v Slo na največ 10 let v najbolje opremljeno "stanovanje", s TV-jem, fitnesom, internetom, ni ti treba skrbeti za okolico, za streho, ... Poslušaš enega šefa namesto 15-tih in dobiš več ali manj vse kar češ...
Poznam nekatere primerke, ki so jih izpustili pa so na blagajni na pošti čakali modre, da so šli nazaj... Drugega tako ali tako niso imeli. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.50
|
Objavljeno: Čet Jul 16, 2009 12:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Glitch je napisal/a: |
Nekateri odgovori so me pa res nasmejali.
Vse kar tukaj počnemo: visimo gor, blabla, limamo slike, itd. počnejo tudi tam. Le v drugačni obliki in z drugim namenom. |
Koliko slik si pa ze nalimal sem gor ?  _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damo Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45 Prispevkov: 2008 Aktiv.: 8.45 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Čet Jul 16, 2009 1:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
FB je za najstnike in tiste ki imajo preveč časa. Meni osebno se mi zdi brezveze, je le (še eno) opravičilo, zakaj se s prijatelji ne vidimo v živo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dorijan Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48 Prispevkov: 2564 Aktiv.: 12.36 Kraj: južnoprimorska
|
Objavljeno: Čet Jul 16, 2009 1:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
meni osebno je všeč dejstvo, da imaš sliko in zraven ime, ker osebno si večino imen od ljudi, ki se mi predstavi ne zapomnim.
Meni najbolj uporabna stvar, kar se facebooka tiče je pa to, da ti piše kdaj ima kdo rojstni dan par dni prej, da imaš čas da se domisliš kakega uporabne darila, ne pa nekaj na hitro po možnosti na kaki črpalki, ker te je nekdo povabil še v soboto dopoldne.
(saj tudi telefon to omogoča, samo telefon se pokvari/zgubi ipd. pa še tukaj nimaš nič dela s tem ker da vsak samo svoj datum gor)
Res pa je da sem star 21 let in imajo skoraj vsi, ki jih poznam svoj FB račun |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni