www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Pic programiranje v C-ju (težava)

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Roadracer
Član
Član

Pridružen-a: Ned 16 Okt 2005 18:41
Aktiv.: 2.03
Kraj: LJ/Litija

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 13, 2005 12:38 pm    Naslov sporočila: icon_sad Pic programiranje v C-ju (težava) Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Na vas se obračam s prošnjo za pomoč. Sem preiskal že cel furum ampak očitno takšne težave nima nihče! Ker mi JDM programatorji niso nikoli posebno delali sem si kupil testno ploščo in programator kit komplet iz vellemana. Stvar dela super. Programiral sem tudi že z PicBasicom in vse lepo dela. Težava nastane ko pa sedaj želim nekaj bolj zahtevnega (RTOS-Real time operating sistem, česar pa Picbasic ne razume najbolj). Zato sem se odločil da bi začel programirati v C-ju. Poskusil sem že razne možnosti vendar mi stvar nekako ne deluje. Preizkusil sem CC5X compiler, vendar mi ne deluje. Razveselil sem se CCS complilerja ker vsebuje tudi IDE in mi vse deluje uredu, vednar mi ga pa programator ne sprejme .hex datoteke češ da je napačna (Programator hoče INHX8M format hex datoteke). Je še kakšna možnost ki sem jo spregledal?

Pic ki ga uporabljam je 16F877 ter 16F876.

Hvala za pomoč!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
trully1
Član
Član

Pridružen-a: Pet 14 Nov 2003 20:20
Aktiv.: 0.91
Kraj: Železniki

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 13, 2005 12:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo

Pri surfanju sem nekaj časa nazaj naletel na tole. Program ti spremeni kodo pri programiranju PIC-ev v C-ji. Ne vem pa, če stvar deluje. Poizkusi in poročaj.

Lp Matjaž

fixhex.zip
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  fixhex.zip
 Velikost datoteke:  214.42 KB
 Downloadano:  19 krat

Nazaj na vrh
Roadracer
Član
Član

Pridružen-a: Ned 16 Okt 2005 18:41
Aktiv.: 2.03
Kraj: LJ/Litija

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 13, 2005 7:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Huh ne vem kako naj se zahvalm za zadnji del sestavljanke! Ko spusim hex datoteko skos ta program stvar deluje. Tako da zdaj pa veselo na delo pa še kaj koristnega napisat namesto samo utripajoče ledice!

Hvala!
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni