|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
martinopresnik Član

Pridružen-a: Pet 29 Okt 2010 14:42 Prispevkov: 213 Aktiv.: 1.19 Kraj: Šentrupert nad laškim
|
Objavljeno: Čet Avg 30, 2012 5:00 pm Naslov sporočila: Pouk pred 7:30 prepovedan? |
|
|
http://www.24ur.com/novice/slovenija/nehumane-ure-za-otroke-ali-tezave-za-starse.html
Upam da je to samo za osnovne šole ali pa da se to ne bo zgodilo
A bomo potem nekateri pozimi hodili po temi domov?
Že tako velikokrat na poti domov gledam sončni zahod!
Kaj je nehumanega s poukom ob 7ih? Če bi vsak dan hodil spat ob 6 zvečer, bi se lahko tudi ob 3 zjutraj zbujal.
In če bo pouk kasneje, bo edina razlika, da bomo prišli kasneje domov.
Že tako so (smo) mladi in otroci premalo v naravi in preživimo preveč časa za računalnikom in TV.
Mogoče pretiravam in nekateri boste rekli, da 20 minut razlike ni nič. Ampak če živiš v vasi daleč od šole in je treba presedati na drug avtobus, ti lahko 5min povzroča težave (včasih to pomeni tudi po 2uri!). _________________ 1+1=10 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57 Prispevkov: 2747 Aktiv.: 13.22 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Čet Avg 30, 2012 5:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
To je brezveze, na ministrstvu morajo nekaj delati, očitno jih silijo delat, zato delajo bedarije. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
audiox Član

Pridružen-a: Sob 19 Dec 2009 19:13 Prispevkov: 906 Aktiv.: 4.80 Kraj: Metlika
|
Objavljeno: Čet Avg 30, 2012 5:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
Kaj je nehumanega s poukom ob 7ih? |
Marsikater metličan se mora vstat ob 5h ne glede na to ali je šola 7h ali 7:30h. Mi smo imeli predure 6:20 če se ne motim. To je bil res hardcore, ne glede na to ali si šel spet ob 9tih (pa nisi), vstal si se pa moral ob 4rih. Domov smo prihajali ob 15:30.
Se ne spomnem, da bi kaj jamrali, razen za preduro. _________________ http://mcmetlika.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
milan62 Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19 Prispevkov: 2391 Aktiv.: 10.08 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Čet Avg 30, 2012 5:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vstajanje pred 06.00 za namene službe in šole bi morali prepovedati z zakonom....
LP _________________ Wasting time online since 1999 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
martinopresnik Član

Pridružen-a: Pet 29 Okt 2010 14:42 Prispevkov: 213 Aktiv.: 1.19 Kraj: Šentrupert nad laškim
|
Objavljeno: Čet Avg 30, 2012 6:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
mi747 je napisal/a: |
Vstajanje pred 06.00 za namene službe in šole bi morali prepovedati z zakonom....
LP |
Kakor za koga. Pri nas imamo malo kmetijo, ne prodajamo pridelkov, le toliko, da pojemo nekaj domačega (vsaj veš kaj si dal v usta), tako da brez službe ne gre. Po službi/šoli pa je treba še kaj narediti. Vožnja v šolo ali službo je v eno smer 45min z avtom, z avtobusom pa lahko tudi uro in pol. Tako da se je treba vstat ob 5 (pozimi še kakšne pou ure ali 45min prej) in prideš domov ob 15 ali 16. Če pa še skočiš v trgovino spet čas hitro teče.
V temi pa ne moreš na travnik, polje, vinograd, sadovnjak ali gozd.
To je samo pogled z moje strani in kot sem rekel na začetku, je sprememba za enega dobra in za drugega slaba. _________________ 1+1=10 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LinuxFuter Član

Pridružen-a: Pon 18 Jun 2007 14:40 Prispevkov: 389 Aktiv.: 1.77 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Čet Avg 30, 2012 6:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
qwertz je napisal/a: |
To je brezveze, na ministrstvu morajo nekaj delati, očitno jih silijo delat, zato delajo bedarije. |
x2
Ali pa je tak predlog sprejela kaka študentka iz pedagoške fakultete, ker je študentom vse pred 11-to občasno ali pa vedno nehumano
Sicer, če je pa ministru nečloveško imeti pouk pred 7:30, pa naj za vse vozače uvede brezplačen dijaški dom , ker vsak ki se vsaj malo mora vozit v šolo se vozi ~2 ure v eno smeri. Sicer pa efektivno niso naredili nič, ker dijaki/osnovnošolci bodo itak hodili pol ure pozneje spat zaradi tega, ker zaradi poznejšega začetka šole bili dlje v njej in pozneje opravljali druga dnevna opravila. Gordijski vozel.press |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RGorazd Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57 Prispevkov: 1715 Aktiv.: 7.23 Kraj: Ig
|
Objavljeno: Čet Avg 30, 2012 10:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Take vrle domislice imajo tile naši kur***i politiki, ki v življenju niso ustali ob 5h in šli na šiht za trak. Njemu dol visi za delavce v proizvodnji, kako bodo otroke po šolah in vrtcih razvozili, ker je itak vseeno kdaj pride tisti smrdljiv stol gret v DZ, ker drugega itak ne naredi...banda. Nas bodo pa privijali do skrajnosti. Nam se je pričel pouk ob 7:05 in nam ni čisto nič manjkalo.
LP G _________________ .
._. _ _ ._. _.__. _|
[ (_](_)[ (_] /_(_]
._| |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.61 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Čet Avg 30, 2012 11:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
mi747 je napisal/a: |
LP |
To bo najbrž hec, ane
Hja, nekateri so se precej pritoževali, ker radi poležavajo, sedaj pa ne vem, ali je ministrstvo ugodilo takim zaspancem
Pogosto se zbudim pred 6:00 zjutraj in to brez budilke... potem počasi vstanem, čeprav bi lahko ležal naprej. Zgodnjega vstajanja se človek navadi, vendar je zoprno, če je to vstajanje nujno zaradi službe in podobno. Če je zgodnje vstajanje neobvezno, je to lažje, ker kakšen dan pa res ne vstanem pred 7:00 uro, kasneje pa zelo zelo redko. _________________ Obiščite me na www.reber.si ali www.elektron.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
shad Član

Pridružen-a: Ned 23 Okt 2011 16:17 Prispevkov: 128 Aktiv.: 0.77 Kraj: Murska Sobota
|
Objavljeno: Pet Avg 31, 2012 7:51 am Naslov sporočila: |
|
|
Rana ura zlata ura  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Nace Član

Pridružen-a: Pon 12 Maj 2003 0:12 Prispevkov: 828 Aktiv.: 3.49 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Pet Avg 31, 2012 8:23 am Naslov sporočila: |
|
|
Ko sem jaz hodil v OŠ smo začeli ob 8.h pa do 13.h odvisno od števila ur, ki smo jih imeli, popoldanska izmena pa od 13.h do 18.h.
V srednji šoli pa od 7.h pa do 14.h, s tem, da smo delali tudi ob sobotah pa se nismo nič pritoževali.
Pa še ena črnogorska: Dobro jutro radni narode Crne gore. Ura je tačno 12 sati, treba se pripremit na odmaranje. _________________ LP Nace |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.74 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Pet Avg 31, 2012 8:29 am Naslov sporočila: |
|
|
shad je napisal/a: |
Rana ura zlata ura  |
NOPE!!!! ta rek je za druge, pri nas velja: rana ura slovenskih fantov grob!
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
leonk Član

Pridružen-a: Pon 26 Jan 2009 0:39 Prispevkov: 374 Aktiv.: 1.87 Kraj: Jesenice
|
Objavljeno: Pet Avg 31, 2012 9:39 am Naslov sporočila: |
|
|
To so pogruntal ja.
To da so določeni otroci v jutranjem varstvu že po peti uri pa ne vidijo.
Ali pa to da dobivajo otroci za malico pico, frutabele ipd. sranje.
Potem se pa čudijo zakajo so po malici otroci v razredu neobvladljivi.
lpl |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.61 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Pet Avg 31, 2012 10:03 am Naslov sporočila: |
|
|
Ko sem hodil v OŠ se je pouk začenjal ob 7:30
V srednji šoli se je začenjalo mislim da ob 8:00, predura ustrezno prej, praksa ob 6:00
Služba, ki se začne ob 6:00 je fajn, ker ima človek še kaj od popoldneva.
O malici bi lahko debatirali ja, o neobvladljivosti pa še bolj in malica seveda ni kriva, pač pa vzgoja in način življenja. Jasno je, da če so starši po cele dneve od doma, je vzgoja drugačna kot včasih, otroci so preveč sami, preveč prepuščeni sami sebi, potem pa imamo mehkužneže, zaspance, ... in še bi lahko našteval.
Ne vem, ali je dobro, če se "dan začne" kasneje, seveda pa to ljudje različno dojemamo. Tisti, ki radi popoldne še kaj naredimo, nam je všeč, če se dan začne prej in imamo popoldne zase in ga izkoristimo za svoje namene, oziroma delo. Prav gotovo pa je kasnejši začetek dneva všeč tistim, ki jim je dnevna rutina všeč taka kot je, preprosta in po službi pač poležavanje na kavču in gledanje TV do poznih ur, seveda je potem zjutraj težko vstati.
Nikoli ne bo ugodeno vsem, lahko pa si dan načrtujemo tudi sami, vsaj poskušamo lahko in se prilagodimo. _________________ Obiščite me na www.reber.si ali www.elektron.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Mihec Član

Pridružen-a: Pet 24 Mar 2006 20:10 Prispevkov: 415 Aktiv.: 1.77 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Pet Avg 31, 2012 10:13 am Naslov sporočila: |
|
|
Dan ima 24ur za vse.
Sam sem dal skozi začetek pouka ob 6.10, 7.15, 8.30 in 13.45. Vsa finta je v razporjanju urnika in efektivni izrabi časa, pa ni važno ali greš v šolo ob 6h ali ob 11h. Je pa res da človek ob 6h zjutraj relativno zaspan in v polspečem stanju ne razmišlja tako z lahkoto kot npr. ob 9h. No vsaj z mojih izkušenj.
Ravnokar zaključil šolanje in se privadil na urnik 8h - 16h. Vsaka stvar ima prednosti in lastnosti, ko se prilagodiš je vse OK. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.60 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Pet Avg 31, 2012 11:21 am Naslov sporočila: |
|
|
Mejo začetka pouka so pač prestavilo na 7:00. Večina srednjih šol je že tako ali tako začela ob 7:30. Pred ur pa saj pri nas ni bilo. In mislim, da ni s tem če bi se pouk začel ob 7:00 nič narobe lahko pa je težava za tiste iz oddaljenih krajev.
Dam primer, ko sem jaz hodil v SŠ. Imeli smo pouk tudi popoldne. In če nebi hodil prej od zadnje ure, kar na začetku nisem, sem šel od doma ob 10:10 ter bil doma ob 21:30. Včasih se je zgodilo tudi to, da sem šel dejansko samo spat domov. Prišel sem zvečer ob 20:00 odšel pa ob 5:40. Ampak sem se na vse skupaj navadil in nisem imel pretiranih težav. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 502 dni