|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70780.78
|
Objavljeno: Pon Avg 06, 2012 8:57 pm Naslov sporočila: Dostop do IEEE Xplore preko naših knjižnic |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vinkel Član

Pridružen-a: Čet 15 Maj 2008 16:55 Prispevkov: 237 Aktiv.: 1.14 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Avg 06, 2012 10:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Je možno za člane, vendar so članki plačljivi. Članek naročiš, ko pride (mislim da nsl. dan) ga plačaš in ga imaš. Tako sem jaz pred leti v CTK kupil en članek. Cena člankov je ponavadi navedena na straneh.
Vsekakor bo mnogo ceneje če poprosiš kakšnega znanca na fakulteti ali IJS kjer imajo dostop do znanstvenih člankov. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
transalp Član

Pridružen-a: Čet 31 Maj 2012 7:08 Prispevkov: 340 Aktiv.: 2.14 Kraj: Ig
|
Objavljeno: Pon Avg 06, 2012 11:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljen, sošolec Marko. Vinkel ima prav, dostop imajo npr. na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani. Če se prav spomnim, imajo dostop kar vsi računalniki (IP naslovi) s FE. Tudi sam sem že nekajkrat rabil kak članek z IEEE Xplore, pa sem zanj poprosil nekdanje kolege iz laboratorija na FE. Ah, kje so že ti časi ...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
borber Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40 Prispevkov: 3111 Aktiv.: 13.12 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pon Avg 06, 2012 11:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj sonsivri ni dober vir? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70780.78
|
Objavljeno: Pon Avg 06, 2012 11:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ciko Član

Pridružen-a: Čet 27 Mar 2008 11:41 Prispevkov: 126 Aktiv.: 0.60 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Tor Avg 07, 2012 9:32 am Naslov sporočila: |
|
|
Moj vir informacij pravi:
Točno ta zbirka je dostopna članom CTKaja iz CTK-aja (ni čisto 100%):
http://dikul.uni-lj.si/V/AF5RKXK8XSCKCLEH9MYAGP6KM4IMJH9G6G84MBSDJEBJK329QS-02001?func=quick-1-details-info&doc_num=000002365&group_number=000000163&no_bases=000000013
Dobro bi bilo preveriti, ali je to res:
Splošne informacije, informacije o gradivu in informacijskih virih:
Tel.: 01 2003 401
E-pošta: izposoja@ctk.uni-lj.si
http://www.ctk.uni-lj.si/uporabne-informacije/kontakti.html
Za študente... imajo malo prednosti:
http://www.ctk.uni-lj.si/uporabne-informacije/oddaljeni-dostop.html
Na splošno o podatkovnih bazah:
Zakaj ne morejo vsi člani vseh vključenih knjižnic dostopati do vseh virov?
Knjižnice imajo s ponudniki sklenjene licenčne pogodbe, ki med drugim določajo, kdo lahko uporablja oddaljen dostop do informacijskega vira. Če na kratko povzamemo različna določila, imajo do največjega števila virov dostop študenti in osebje Univerze v Ljubljani, ne glede na to ali so vpisani v matični knjižnici, NUK ali CTK, do določenega števila virov je dostop možen tudi še za vse ostale člane NUK in CTK, ki niso študenti ali osebje UL. Člani ostalih knjižnic UL, ki niso študenti ali osebje UL imajo dostop le do manjšega števila virov. Nekateri viri pa so dostopni z oddaljenih lokacij samo študentom in osebju določenih fakultet, ki so vpisani v fakultetno knjižnico. Če niste upravičeni do dostopa, vam servis po prijavi prikaže stran s sporočilom "Zavrnjen dostop zaradi licenčnih pogojev". Natančne informacije o licenčnih pogojih oziroma režimu dostopa dobite pri opisu virov na vstopnih točkah do elektronskih virov.
Torej najbolje je dobiti študenta preko katerega se dostopa...
Lp,
Peter |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bumbar Član

Pridružen-a: Sre 28 Okt 2009 20:25 Prispevkov: 62 Aktiv.: 0.33 Kraj: Cerkno
|
Objavljeno: Tor Avg 07, 2012 8:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Živjo
Torej, iz prve roke: Dostop (oddaljeni dostop) imajo vsi vpisani študentje preko matične knjižnice. Za FE sem siguren, za ostale fakultete ne vem. Formalnosti za dostop je potrebno urediti v matični knjižnici (traja cca 5 min.).
http://www.nuk.uni-lj.si/nuk/odd_dostop.html
Je pa zadeva popolnoma brezplačna.
Sam imam dostop, tako da lahko pomagam.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni