|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
S53DZ Član

Pridružen-a: Čet 28 Apr 2011 9:27 Prispevkov: 951 Aktiv.: 5.52 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Avg 08, 2012 11:15 pm Naslov sporočila: Pozor pri spletnih nagradnih igrah |
|
|
Pri morebitnem klikanju pri reševanju raznih kvizov na spletu svetujem branje drobnega tiska.
Da se ne zgodi na primer tako, da pri ponujeni spletni nagradni igri daš svojo številko mobilnega telefona in spregledaš zapis v drobnem tisku o tem, da je servis plačljiv in je cena enaka ceni dveh sprejetih SMS-jev na teden. Cena enega SMS-ja je pa 2,49€.
Zadevo opaziš šele pri naslednjem računu.
Na ZPS sicer pravijo, da se plačljivo članstvo začne šele, ko s svojega telefona oddamo SMS na ponujeno številko, ampak nisem prepričan, da je vedno tako.
Primer:
http://www.zps.si/tehnologija/telefon-gsm/dimoco-sms-klub.html?Itemid=630 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.02 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sre Avg 08, 2012 11:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri dajanju telefonske številke je treba vedeti, da se telefon vse bolj uveljavlja kot plačilno sredstvo. Torej previdno s tem. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dorijan Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48 Prispevkov: 2564 Aktiv.: 12.39 Kraj: južnoprimorska
|
Objavljeno: Čet Avg 09, 2012 12:01 am Naslov sporočila: |
|
|
Načeloma je tako, da vse nagradne igre, ki se ti ponujajo na spletu so neke vrste prevara. Najbolj očitne so tiste, ki ponujajo ipad/iphone, čeprav mislim(upam), da v Sloveniji ni dovolj naivnih ljudi, da bi šli te klikat. Z dodatkom AdBlock v brskalniku se jih, da pa enostavno znebiti.
Edine, ki imajo šanso, da so zaresne(in da vsaj poznam koga, ki je kaj dobil) so na straneh raznih slovenskih (znanih)podjetij in trgovin ter srečelovi na vaških veselicah  _________________ Če nekaj deluje, razstavi in ugotovi zakaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.61 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Čet Avg 09, 2012 12:15 am Naslov sporočila: |
|
|
NIKOLI nikjer ne vpisujem številke mojega mobilnega telefona in ker uporabljam predplačniški sistem, mi tudi v primeru morebitne moje naivnosti kaj dosti ne bi mogli vzeti
Prav nadležno mi je, da skoraj na vsakem koraku želijo naše mobilne številke ali FB vpis
In ker nisem na FB-ju in mobilca skorajda ne uporabljam, sem več ali manj varen pred nadlogami  _________________ Obiščite me na www.reber.si ali www.elektron.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gregoral Član

Pridružen-a: Pet 24 Nov 2006 9:42 Prispevkov: 688 Aktiv.: 3.04 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Avg 09, 2012 12:26 am Naslov sporočila: |
|
|
Če vpišemo telefonsko številko v nek obrazec to ne more biti zadosten razlog da se zadeva obračunava.
Če ni bil poslan sms na določeno številko ali niste poklicali na kako plačljivo številko lahko vse te stroške zavrnete.
Saj bi lahko vašo številko vpisal v obrazec kdorkoli (tudi če je ne pozna jo je lahko naključno vpisal prav vašo).
Je pa seveda treba take stroške opaziti in poslati operaterju reklamacijo.
Banda prevarantov pa seveda to počne, ker obstaja precejšnja verjetnost da bo vseeno šlo skoz 20 ali več procentov takih prevar.
LP, Gregor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Nace Član

Pridružen-a: Pon 12 Maj 2003 0:12 Prispevkov: 828 Aktiv.: 3.49 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Čet Avg 09, 2012 7:09 am Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa firefox? Tudi ta me večkrat opozori naj vpišem tel. številko.
LP Nace |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko Član

Pridružen-a: Sre 07 Jan 2004 15:14 Prispevkov: 755 Aktiv.: 3.18
|
Objavljeno: Čet Avg 09, 2012 7:41 am Naslov sporočila: |
|
|
Da lahko uporabniku zaračunaš SMS, mora on poslati tebi vsaj eno sporočilo. Ne moreš mu v štartu poslati plačaljiv SMS. Običajno so to fore z "DA" in podobnimi v sporočilu. Pri slovenskih operaterjih je preverjeno tako, za tuje ne vem.
Torej, dokler ne pošiljate nazaj potrditve, ste varni. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
martinopresnik Član

Pridružen-a: Pet 29 Okt 2010 14:42 Prispevkov: 213 Aktiv.: 1.19 Kraj: Šentrupert nad laškim
|
Objavljeno: Čet Avg 09, 2012 7:59 am Naslov sporočila: |
|
|
Nace je napisal/a: |
Kaj pa firefox? Tudi ta me večkrat opozori naj vpišem tel. številko.
LP Nace |
Mene ni še nikoli opozoril, da morem vpisati tel. št.
Če niso na računalniku kakšni nezaželjeni dodatki?
Drugače pa podobno, kot za tel. št. velja za mail. Ne ga vpisvat vsepovsod, ker se lahko pojavi veliko SPAM-a. _________________ 1+1=10 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s54jp Član

Pridružen-a: Pet 21 Nov 2008 16:57 Prispevkov: 865 Aktiv.: 4.28 Kraj: Ljutomer
|
Objavljeno: Čet Avg 09, 2012 9:27 am Naslov sporočila: |
|
|
Lep čas mi je "gmail" težil da naj vpišem mobilno številko telefona ker če ne vpišem bom ostal brez poštnega računa. Normalno nisem to storil, račun še vedno imam na gmail.com a "nadlegovanje" po številki se je nehalo.
Seveda se je to dogajalo samo takrat ko sem šel pogledat pošto prek spleta.
Google je verjetno hotel vedet malo preveč...celo sledit osebam prek mobilnikov (baznih postaj) izigravat nekakšnega "velikega brata". |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dorijan Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48 Prispevkov: 2564 Aktiv.: 12.39 Kraj: južnoprimorska
|
Objavljeno: Čet Avg 09, 2012 10:16 am Naslov sporočila: |
|
|
s54jp je napisal/a: |
...Google je verjetno hotel vedet malo preveč...celo sledit osebam prek mobilnikov (baznih postaj) izigravat nekakšnega "velikega brata". |
Sicer tudi jaz nočem vpisat številke v google in facebook. Ampak si vsaj ne predstavljam, da google nima tvoje številke.
Če imaš vsaj enega prijatelja z android telefon ima google tvojo številko, enako velja za proizvajalce aplikacij, ki jih ima ta prijatelj naloženih. Saj imajo android in iOS aplikacije možnost, da brez tvoje potrditve pošljejo imenik in še nekaj stvari na svoj server. _________________ Če nekaj deluje, razstavi in ugotovi zakaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.36 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Čet Avg 09, 2012 10:21 am Naslov sporočila: |
|
|
Google preko androida brska celo po sms-jih, ne samo po imeniku. Dejstvo je, da sedaj nismo nikjer anonimni.
O vsakem lahko sedaj vsak pridobi veliko informacij s par kliki. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Nace Član

Pridružen-a: Pon 12 Maj 2003 0:12 Prispevkov: 828 Aktiv.: 3.49 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Čet Avg 09, 2012 1:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Res je malo sem se zmotil, to je hotel gmail in seveda je nisem vpisal. Me je pa že kar nekajkrat opozoril.
LP Nace |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 498 dni