www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kateri trdi disk

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
elsak
Član
Član

Pridružen-a: Čet 30 Sep 2010 22:55
Aktiv.: 3.19
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 08, 2012 7:15 pm    Naslov sporočila:  Kateri trdi disk Odgovori s citatom

Lp vsem!

Mi lahko povete glede trdega diska. Zanima me, kateri disk je bolje imet:
- 200gb
-500gb
-1TB

Seveda na sataa vodilu. Slišal sem vse sorte glede večjih diskov, da naj ne bi bili tako dobri, kot manjši. Nisem še nikoli imel večjega kot 200gb.
Prosim za nasvet.

Hvala
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.61
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 08, 2012 8:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

500GB v računalniku za DL torrentov deluje neprekinjeno že več kot tri leta, v tem času je bil ugasnjen le nekajkrat za kratek čas.
V delovnem računalniku 500GB + 500GB deluje neprekinjeno, starost kakšni dve leti za prvega in eno leto za drugega, ker je bilo prej 500GB + 320GB, slednji disk je v skupni rabi kot mrežni disk.

Kupiš nekaj ugodnega, tehnologija pa je verjetno že dovolj zrela, da tako velike gostote zapisa niso problem.

protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.76
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 08, 2012 9:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

200 G je že zgodovina, 500 je skoraj minimum, kar nekateri prodajalci še prodajajo. Glede zanesljivosti - po moje so vsi isti. Ali umre ali ne je vprašanje naključja - sreče. V vsakem primeru je NUJNO delati redne kopije pomembnih podatkov. Ravno danes sem na radiu slišal da so v kamniku neki zdravnici ukradli službeni prenosnik in zdaj pravi da ne more delati ker ima gor VSE PODATKE. Bravo! Vsi službeni podatki gor, ZELO pomembni, NUJNI za delo, ona pa brez varnostne kopije. Škoda, da ji očitno še nikoli ni crknil disk... izredno lahkomiselno.

Nazaj k temi: tukaj se moraš samo odločiti koliko prostora rabiš in koliko denarja si pripravljen porabiti, ostalo se ne sekiraj ali obremenjuj.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
elsak
Član
Član

Pridružen-a: Čet 30 Sep 2010 22:55
Aktiv.: 3.19
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 08, 2012 10:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Očitno res ni nikoli crknil. in nimajo teh izkušenj. Men jih je vse skup pobral ene 4 komade v 20letih. Nekaj je bilo rabljenih, nekaj novih. Nekaj po moji krivdi, nekaj zaradi el. šokov.

Star ni skoraj nič in tud cena je bolj majhna za 500gb. Potreboval bi več prostora, ker delam filme ,dvd, mpeg4, hc264 HD in snemanje preko tv tunerja. En posnetek zasede 2-4gb. Samo za kamero potrebujem 35gb za prenos in potem še za obdelavo.

Trenutno imam en disk, ki delam kopije na dvd ploščke.

Trenutno imam 1x200 in 1x150gb en sata je pa šel k rakom žvižgat.

Še to:
Kak dober program za pregled gruč, sektorjev, počasen in zanesljiv pregled?

Hvala
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 498 dni