www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

TMS3637 - Transmitter/Receiver je delal kdo z njim?

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.79

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 16, 2005 1:36 pm    Naslov sporočila: icon_question TMS3637 - Transmitter/Receiver je delal kdo z njim? Odgovori s citatom

Kolega mi je prinesel na popravilo oddajnik daljinskega centralnega zaklepanja.
V njem je zgoraj omenjen čip. Koliko sem gledal gre za zanimiv čip. Koda je zapisana v eepromu. Literature za sam čip je veliko ter je še nisem uspel preštudirati. Zato sprašujem, kaj potrebujemo za branje ter pisanje v eeprom? Gre to s kakim standardnim programatorjem?

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lado
Član
Član

Pridružen-a: Pon 09 Feb 2004 13:22
Aktiv.: 4.23
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 17, 2005 12:20 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pred leti sem veliko delal z avtoalarmi in tudi z omenjenim čipom.Programiral in bral sem ga z navadnim eprom programatorjem,kateri je imel manjši dodatek.Naredil sem si konektor (en del edge konektorja) tako da sem daljinec vtaknil kar v konektor.Rabil sem ga največkrat za "kloniranje" ko je kdo izgubil ali uničil daljinec,ali pa je bilo potrebno preprogramirati tudi sprejemnik.Eprom programator sem kupil v ljubljani pri eni privat firmi katera pa mislim da je kasneje propadla...Ta programator sem nato prodal kolegu v celje kateri se še ukvarja z avtoalarmi in mislim da ga se vedno uporablja..Če rabiš kakšen daljinec jih imam še kar nekaj in jih lahko dobiš....Mislim da je popolni ekvivalent z oznako az 280 večkrat uporabljan v daljincih..

lp

lado
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 17, 2005 12:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lado hvala za informacijo. V datashetu je tudi dokaj "kompliciran" programator narejen z logiko ter dip switchi. Z zadevo se vrjetno ne bom več zafrkaval. Preverit edino moram še sam oddajnik. Z samega čipa "leti" nekaj. Prav tako izgleda, da oddajnik deluje. Sumim le, da se ne ujame s sprejemnikom.
lado
Član
Član

Pridružen-a: Pon 09 Feb 2004 13:22
Aktiv.: 4.23
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 17, 2005 12:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sillvo tudi meni se je velikokrat dogodilo da oddajnik ni deloval,koda pa je šla iz čipa.A gre pri tem alarmu za firmo PIRANHA?Tudi če ni ti lahko ti pošljemen delujoč daljinec in samo prelotaš čip pa bo...
Sam imam še vedno en sprejemnik s katerim sem preverjal ce stvar deluje.Vzel sem en sprejemni modul in mu na izhod prilotal piezo menbrano z ohišjm (piezo piskač brez elektronike )in je delovalo super...za testiranje seveda!

lp

lado
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 17, 2005 1:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lado hvala za pomoč. Daljinca sem vrnil - ne vem točno za katero firmo je šlo. (pravokotna oblika - kvadratna tipka približno na sredini, baterija je notri po dolžini)
Tole sem namreč "popravljal" preko tretje osebe, ki mi je prinesla le daljinca,(ni bilo vozila, da bi ga poskusil uglasiti) kajti bil je prepričan, da je z njim nekaj narobe, ker mu eden še deluje.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni