|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
ptc Član

Pridružen-a: Pon 27 Apr 2009 9:20 Prispevkov: 145 Aktiv.: 0.74 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Tor Sep 21, 2010 10:04 pm Naslov sporočila: Tem čatež stikala |
|
|
Pozdravljeni,
ker se odločam za nakup stikal in vtičnic v na novo narejenem stanovanju me zanima, če si kdo lasti omenjeno znamko stikal ter kakšna je kaj njihova kvaliteta?
Na parih forumih sem prebral, da so imeli pred časom (par let nazaj) velike težave, ker so se stikal lomila in "čelne" ploščice so se luščile in pokale. Kolikor sem sedaj zasledil naj bi to sedaj odpravili, nekdo drug pa mi je omenil, da so stikala znotraj še vedno plastična in se rada lomijo. Gre se pa seveda za modularni sistem, če sem se pravilno izrazil. V mislih sem imel tudi berkerja vendar pa ta nima modularnih sistemov ampak samo klasiko.
Hvala za pomoč
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matejl Član

Pridružen-a: Tor 03 Nov 2009 22:12 Prispevkov: 121 Aktiv.: 0.64 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Tor Sep 21, 2010 10:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Meni se bolj dopadejo legrandovi. Bolši za montažo in tudi na kvaliteti se pozna. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dorijan Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48 Prispevkov: 2564 Aktiv.: 12.40 Kraj: južnoprimorska
|
Objavljeno: Tor Sep 21, 2010 10:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem s TEMovimi zadovoljen. Predvsem se mi dopade, ker lahko v vsaki elektro štacuni v par dneh dobiš tudi tiste z činči za zvočnike, tiste za lan ipd. da je vse od enega proizvajalca.
Sem pa pred leti v kuhinji montiral tiste, ki so premazani z črno gumo in se luščijo. Tako da za prostore, kjer imaš opravka z razno svinjarijo daj raje navadne bele. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.88 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Tor Sep 21, 2010 10:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pogledaj tudi pester izbor GEWISS modulov.
Tako Legrand kot Gewiss sta dobre kvalitete. Mislim, da ima Legrand tudi pestrejšo izbiro med dizajni.
Če si iz Maribora, imaš nekaj razstavljenih primerkov v trgovini Marchiol na Teznu pri črpalki BB.
Stikal čatež nisem nikoli uporabljal ali pa nezavedno  _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Rafter Član

Pridružen-a: Pet 09 Jan 2009 0:20 Prispevkov: 443 Aktiv.: 2.21 Kraj: Southern District of Maribor JN76UL
|
Objavljeno: Tor Sep 21, 2010 11:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Midva sva pri adaptaciji brloga uporabila izključno TEM (nekaj modularcev, nekaj pa klasike), ker je imel takrat Merkur neke fore s popusti (-25% na stikala, pa še -15% na kartico, pa še na blagajni sem -25% kuponček cuknil), in sva zaenkrat 100% zadovoljna. Aja, barva ALU in bela, odvisno od namenbnosti/dizajna prostorov. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
integrerc Član

Pridružen-a: Sob 23 Sep 2006 14:50 Prispevkov: 424 Aktiv.: 1.86 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Sre Sep 22, 2010 12:19 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz imam tudi dobre izkušnje s TEM, tako da ni bojazni! _________________ Lep pozdrav! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4223 Aktiv.: 17.82 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Sre Sep 22, 2010 10:07 am Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
Pogledaj tudi pester izbor GEWISS modulov. |
GEWISS ME JE ZELO RAZOČARAL!
Nabavil sem ga ravno zaradi govoric kako dober je in modularen in bla, bla, bla
Po 2 (dveh )letih od nabave komletnih stikal v stanovanjih ni moč dobiti zamenljivih barvnih pokrovčkov in vložkov nabavljene serije
sami vložki so bili ob nabavi precej dragi
po dveh letih sem jih še nekaj dobil v merkurju na viču v šotoru odpisanega blaga 3 kosi kompletni (več jih ni bilo) za neke 1,5€ !!!
kvaliteta stikal je slaba , če ravno ne tapneš po njem lahko ostane tudi nekje v sredi - nima čistega preklopa oziroma je neka zračnost med stikalom in pokrovčkom čeprav pravilno sedita skupaj.
Tako da TEM so čisto vredu in delajo tudi veliko let:-) _________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dorijan Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48 Prispevkov: 2564 Aktiv.: 12.40 Kraj: južnoprimorska
|
Objavljeno: Sre Sep 22, 2010 10:48 am Naslov sporočila: |
|
|
pa še ena malenkost(razlog zakaj sem ga prvič uporabil)
TEM je naš  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.37 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Sre Sep 22, 2010 10:58 am Naslov sporočila: |
|
|
Dorijan je napisal/a: |
..v par dneh dobiš tudi tiste z činči za zvočnike... |
Dobra informacija. Sem ravno preurejal sobo in sem potegnil v stene cevi za hišni kino in mi je ta informacija dobrodošla, da obstaja nekaj takega.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Krampus Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07 Prispevkov: 1853 Aktiv.: 9.07
|
Objavljeno: Sre Sep 22, 2010 11:02 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem kolebal med TEM in Gewiss, na koncu sem vzel za dve hiši vsega modularnega pribora (vtičnice, stikala, ostalo) od Vimarja, serijo Plana.
Sem zelo zadovoljen, ker se dajo zadeve dobto pritegniti, se ne zlomi v roki in vijak ne popusti.
Iskal sem predračun pri Marchiolu in BlWattu.
Pri BlWattu so mi dali popust 25%, pri Marchiolu pa 3% na enake izhodiščne cene.
Vzel sem seveda cenejše, ko pa sem dokupoval še za stanovanje so mi kar upoštevali popust (s starim računom), še več kot leto po prvem nakupu.
Vimar katalog
BlWatt
Ni reklama, samo moja izkušnja. _________________ Nisem ravno najbolj pameten na svetu, tu in tam pa imam kakšno idejo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sixkiller Član

Pridružen-a: Čet 28 Dec 2006 19:10 Prispevkov: 169 Aktiv.: 0.75 Kraj: Čatež / Trebnje
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ptc Član

Pridružen-a: Pon 27 Apr 2009 9:20 Prispevkov: 145 Aktiv.: 0.74 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Sre Sep 22, 2010 7:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Super hvala za odgovore in predloge sedaj pa samo še malo presedeti pred računalnikom in se odločiti.
Razmišlam, da bi za TEM Čatež malo povprašal tudi v Merkurju v Kranju, glede na situacijo v kateri so bi lahko izposloval mogoče še kakšen ugoden popust.
Hvala še enkrat za odgovore in pomoč.
LP
Samo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matejl Član

Pridružen-a: Tor 03 Nov 2009 22:12 Prispevkov: 121 Aktiv.: 0.64 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Sre Sep 22, 2010 8:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
lucca brassi je napisal/a: |
Citiram: |
Pogledaj tudi pester izbor GEWISS modulov. |
GEWISS ME JE ZELO RAZOČARAL!
Nabavil sem ga ravno zaradi govoric kako dober je in modularen in bla, bla, bla
Po 2 (dveh )letih od nabave komletnih stikal v stanovanjih ni moč dobiti zamenljivih barvnih pokrovčkov in vložkov nabavljene serije
sami vložki so bili ob nabavi precej dragi
po dveh letih sem jih še nekaj dobil v merkurju na viču v šotoru odpisanega blaga 3 kosi kompletni (več jih ni bilo) za neke 1,5€ !!!
kvaliteta stikal je slaba , če ravno ne tapneš po njem lahko ostane tudi nekje v sredi - nima čistega preklopa oziroma je neka zračnost med stikalom in pokrovčkom čeprav pravilno sedita skupaj.
Tako da TEM so čisto vredu in delajo tudi veliko let:-) |
Gewiss ima v redu robo le za nadometne inštalacije. Podometna pa je poraz :/ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
satelitko Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27 Prispevkov: 1777 Aktiv.: 7.50 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Sre Sep 22, 2010 9:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
ptc je napisal/a: |
Razmišlam, da bi za TEM Čatež malo povprašal tudi v Merkurju v Kranju, glede na situacijo v kateri so bi lahko izposloval mogoče še kakšen ugoden popust.
LP
Samo |
Na strani
NI REKLAMA v njihov iskalnik odtipkaj čatež, potem greš na paket ekonomik. Take cene mislim, da v SLO ta trenutek NI. Sam sem bil pred kakim letom zakurjen za Turški ELBI (V Bosni so stikala, vtičnice po 2,.. KM). Kolega jih je kupil, pa s stikali ni najbolj zadovoljen. Je pa res, da imajo njihove vtičnice keramično sredico, kar ne najdeš v Evropi več. Je izgleda predrago... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.79 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Sre Sep 22, 2010 9:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
meni osebno gre na jetra TEM-ova slaba plastika - bakelit, ki poči samo da ga grdo pogledaš, kaj šele da moraš čez nekaj časa stikalo vzeti dol - tričetrt jih poči. Ne kupim več. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni