|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
nostromo Član

Pridružen-a: Sob 24 Dec 2005 18:19 Prispevkov: 251 Aktiv.: 1.06 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Feb 16, 2006 2:10 pm Naslov sporočila: DOS Error; File not found (MPASMWIN) |
|
|
Pozdravljeni,
Problem: Napišem program v MPLAB IDE, program ga prevede (Build succsesful)ga shranim v mapo.......Potem vžgem MPASMWIN, izberem taisto datoteko *.asm in ko pritisnem tipko asemble mi vrne obvestilo:
DOS Errod; File not found
čeprav vidim moj program in mi taisti program prevede testne (Welleman) *.asm v *.hex.. Mojih pa ne ??
Hvala za pomoč! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.71 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Čet Feb 16, 2006 2:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
V mpasmwin je potrebno izbrati pravo datoteko (browse). Verjetno izbiraš nekaj drugega. Točno katero ime manjkajoče datoteke pa napiše? Da ni morda include file (*.inc) ali kaj takega?
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nostromo Član

|
Objavljeno: Čet Feb 16, 2006 3:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Živjo JUR
V Mpasmwin programu izberem točno tisto datoteko, ki sem jo napisal in shranil v Mplab ide; torej ima končnico npr. Test.asm; ko pa označim to datoteko, da bi mi jo mpasm prevedel v hex, mi pa takoj napiše, DOS Error, file not found
čeprav tista datoteka tam je (pa file path tudi deluje?), sem tudi že help pogledal a žal ničesar ne najdem...??
Ima kdo kako idejo , LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LoLek Član

Pridružen-a: Sre 25 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 343 Aktiv.: 1.45
|
Objavljeno: Čet Feb 16, 2006 4:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zakaj pa ne narediš novi projekt v novo mapo in potem program prevedeš. Če ti ga uspešno prevede, se v mapi s projektom kreira tudi .hex datoteka. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.03 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Čet Feb 16, 2006 4:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poglej koliko je dolga pot do datoteke. MPLAB ima tu neke smešne omejitve. _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.71 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Čet Feb 16, 2006 5:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hmm. Zelo čudno...
Poizkusi reinstalirati mplab. Ali lahko mpasm poženeš še na drugem računalniku? Ali tako dela z vsako .asm datoteko? Ali lahko to .asm datoteko odpreš z notepadom (notepad, ne kaj drugega) in zgleda normalno? Daj .asm datoteko na root diska c:\ in poženi mpasmwin. Ali uporabljaš mpasmwin iz mplabovega direktorija? Poglej katero verzijo mpasmwin uporabljaš. Poglej, če naredi .err in .lst datoteko ali kaj drugega. Kaj je notri? Naredi .asm z notepadom. Notri napiši črko a in nič drugega in poženi mpasm. Ali bo še vedno enaka napaka? Tvoj .asm daj nekomu drugemu, da ga prevede. Zmanjkalo mi je idej.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nostromo Član

|
Objavljeno: Čet Feb 16, 2006 9:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdrav
problem sem rešil tako da program shranim, grem na FILE<EXPORT označim "inhex8", in potem mi shrani kot hex datoteko;
prevedem z progpic2 in stvar DELUJE!
Ja res baje ne smejo biti dolga imena datotek.....
Hvala vsem za odgovore, LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
danilo Član

Pridružen-a: Sre 20 Avg 2003 14:57 Prispevkov: 147 Aktiv.: 0.62 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: Pet Feb 17, 2006 3:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pazite na imena direktorijev
(dolžina, presledki, šumniki, posebni znaki, ...).
Enako je za imena datotek. Najbolje 8.3 pravilo.
Uporabljajte DOS pravila !!!
lp Danilo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni