www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

DOS Error; File not found (MPASMWIN)

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Osnove programiranja PIC-a v Assembler-ju
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
nostromo
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Dec 2005 18:19
Aktiv.: 1.06
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 16, 2006 2:10 pm    Naslov sporočila:  DOS Error; File not found (MPASMWIN) Odgovori s citatom

Pozdravljeni,
Problem: Napišem program v MPLAB IDE, program ga prevede (Build succsesful)ga shranim v mapo.......Potem vžgem MPASMWIN, izberem taisto datoteko *.asm in ko pritisnem tipko asemble mi vrne obvestilo:

DOS Errod; File not found

čeprav vidim moj program in mi taisti program prevede testne (Welleman) *.asm v *.hex.. Mojih pa ne ??

Hvala za pomoč!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.71
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 16, 2006 2:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V mpasmwin je potrebno izbrati pravo datoteko (browse). Verjetno izbiraš nekaj drugega. Točno katero ime manjkajoče datoteke pa napiše? Da ni morda include file (*.inc) ali kaj takega?

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
nostromo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 16, 2006 3:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Živjo JUR

V Mpasmwin programu izberem točno tisto datoteko, ki sem jo napisal in shranil v Mplab ide; torej ima končnico npr. Test.asm; ko pa označim to datoteko, da bi mi jo mpasm prevedel v hex, mi pa takoj napiše, DOS Error, file not found

čeprav tista datoteka tam je (pa file path tudi deluje?), sem tudi že help pogledal a žal ničesar ne najdem...??

Ima kdo kako idejo , LP
Nazaj na vrh
LoLek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 1.45

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 16, 2006 4:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zakaj pa ne narediš novi projekt v novo mapo in potem program prevedeš. Če ti ga uspešno prevede, se v mapi s projektom kreira tudi .hex datoteka.
Nazaj na vrh
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 17.03
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 16, 2006 4:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poglej koliko je dolga pot do datoteke. MPLAB ima tu neke smešne omejitve.
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.71
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 16, 2006 5:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hmm. Zelo čudno...

Poizkusi reinstalirati mplab. Ali lahko mpasm poženeš še na drugem računalniku? Ali tako dela z vsako .asm datoteko? Ali lahko to .asm datoteko odpreš z notepadom (notepad, ne kaj drugega) in zgleda normalno? Daj .asm datoteko na root diska c:\ in poženi mpasmwin. Ali uporabljaš mpasmwin iz mplabovega direktorija? Poglej katero verzijo mpasmwin uporabljaš. Poglej, če naredi .err in .lst datoteko ali kaj drugega. Kaj je notri? Naredi .asm z notepadom. Notri napiši črko a in nič drugega in poženi mpasm. Ali bo še vedno enaka napaka? Tvoj .asm daj nekomu drugemu, da ga prevede. Zmanjkalo mi je idej.

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
nostromo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 16, 2006 9:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdrav
problem sem rešil tako da program shranim, grem na FILE<EXPORT označim "inhex8", in potem mi shrani kot hex datoteko;
prevedem z progpic2 in stvar DELUJE!

Ja res baje ne smejo biti dolga imena datotek..... Confused

Hvala vsem za odgovore, LP
Nazaj na vrh
danilo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 20 Avg 2003 14:57
Aktiv.: 0.62
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 17, 2006 3:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pazite na imena direktorijev
(dolžina, presledki, šumniki, posebni znaki, ...).
Enako je za imena datotek. Najbolje 8.3 pravilo.

Uporabljajte DOS pravila !!!

lp Danilo
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Osnove programiranja PIC-a v Assembler-ju Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni