www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Različna sinhronizacija različnih modemov

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Matjaž
Član
Član

Pridružen-a: Pon 11 Feb 2008 16:37
Aktiv.: 0.27
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 13, 2011 10:49 am    Naslov sporočila:  Različna sinhronizacija različnih modemov Odgovori s citatom

Torej imel sem Siol in njihov modem Ganymede 822+ kateri se je sihroniziral na centralo nekje okoli 8,5 Mega vse lepo in prav,nato pa sem zamenjal ponudnika inter. storitev in prešel na Tuš telekom,kjer pa so mi dodelili modem Draytek Vigor2700v,kateri pa se poveže nekje okoli 6,5 Mega,ampak ko pa priključim gor siolov stari modem Ganymede 822+ se pa le ta na isto centralo poveže z 8,5 Mega.
Z tem siolovim modemom ne morem uporabljati interneta me pa zanima če kdo ve kako ga usposobiti ker ni mi jasno in tehnikom od tuša tudi ne zakaj se siolov modem bolje poveže.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.66
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 13, 2011 8:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kakšno povezavo na internet in kakšne dodatne storitve imaš pa naročene?
airwolf
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17
Aktiv.: 10.67
Kraj: Polhov Gradec

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 13, 2011 8:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Rertransmission je vklopljen na Iskratelovem. Zato to počne.
Matjaž
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 14, 2011 8:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Naročen imam tušev trojček 30 in na tuševo centralo,airwolf zate pa že sestavljam ZS.
Nazaj na vrh
yacksy
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Nov 2009 8:27
Aktiv.: 2.63
Kraj: Okolica Šmarjeških toplic

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 15, 2011 7:39 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če si na centrali Tuš Telekoma, potem ti lahko tehniki malce potweakajo parametre na liniji, da se bo zadeva malce bolje sinhronizirala. Če pa si na Telekomovi centrali, kjer Tuš Telekom najema porte v primeru, da v bližini stranke nimajo svoje kolokacije, potem pa mislim da ne bo tako lahko Smile
Matjaž
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 21, 2011 9:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zaključek zgodbe je taki :Z tuša so mi poslali svoj modem ganymede 822 in zadeva deluje občutno boljše,tako internet kot tv.Po enem dnevu uporabe sem zelo zadovoljen.
Nazaj na vrh
kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.73
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 31, 2012 8:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zanima me, ker sem prišel do čudnega problema. Gre se za že omenjeni modem Ganymede 822+. Danes enkrat ponoči je očitno odpovedal poslušnost in se noče več povezati. Ali je kakšen način za preverbo delovanja modema in ali je možno, da zadeva po nekaj letih delovanja enostavno napol umre?

Najlepša hvala za odgovore že v naprej.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
robert
Član
Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48
Aktiv.: 8.04
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 31, 2012 10:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poizkusi z drugim napajalcem Wink
Čeprav je Ganymede ena od redkih naprav z "tapravim" napajalcem.

BDW: A nisi doma nekje blizu mene - v garaži se sigurno kaj najde Wink
Če rabiš mi javi na ZS Wink

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 502 dni