|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
ciklon Član

Pridružen-a: Čet 23 Avg 2012 17:49 Prispevkov: 18 Aktiv.: 0.12 Kraj: Raka
|
Objavljeno: Čet Avg 23, 2012 6:00 pm Naslov sporočila: electro skate |
|
|
Zdravo!
Sem nov na tem forum in čisto prepričan se sem prav uvrstil temo. Sem tudi nasploh začetnik v vsem tem. Rad bi naredil skateboard na električni pogon. Ker pa se na to nespoznam vas prosim za pomoč in nasvete. Zanima me, kaj vse bi potreboval za ta "projekt" in pa kakšne linke od izdelkov iz slovenski trgovin bi tudi prosil (če so). Aja skoraj bi pozabil A mogoče veste kako bi lahko naredil prenos iz elektromotorja na kolešček od rolke?
Prilagam se video rolke, da boste videli na kaj mislim.
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.76 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Čet Avg 23, 2012 8:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja a nisi gledal posnetka, pa za beciklo in modelarsko opremo tudi še nisi slišal. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Nace Član

Pridružen-a: Pon 12 Maj 2003 0:12 Prispevkov: 828 Aktiv.: 3.49 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Čet Avg 23, 2012 8:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja pa video tudi nisi priložil.
LP Nace |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dorijan Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48 Prispevkov: 2564 Aktiv.: 12.40 Kraj: južnoprimorska
|
Objavljeno: Pet Avg 24, 2012 12:41 am Naslov sporočila: Re: electro skate |
|
|
ciklon je napisal/a: |
...Zanima me, kaj vse bi potreboval za ta "projekt" |
Rabil boš vsaj 1 motor, verjetno bo boljše 2(vsako kolo posebej), baterijo in kontrolerje.
in pa kakšne linke od izdelkov iz slovenski trgovin bi tudi prosil (če so). Aja skoraj bi pozabil A mogoče veste kako bi lahko naredil prenos iz elektromotorja na kolešček od rolke? |
Če se omejiš na Slovenske trgovine pričakuje vsaj 3x večji strošek. Verjetno je najboljše, da daš za vsako kolo svoj motor. Če ti je samo zadnji/prednji pogon 2 motorja, če hočeš 4x4 pa 4
Prilagam se video rolke, da boste videli na kaj mislim. |
To je link od neke slike, ki jo niti ne prikaže. Daj raje direkten link z youtuba.
Pa že osnovno iskanje na googlu precej ponudi http://lmgtfy.com/?q=motorized+skateboard+diy
Malo najprej sam razišči, da ugotoviš kašne specifikacije bi rad imel. Moč, hitrost, teren, avtonomija baterija, kontrole, cena itd. Ko boš pa enkrat vedel vsaj približno kaj bi rad imel ti bomo pa tudi mi lahko bolj konkretno pomagali. _________________ Če nekaj deluje, razstavi in ugotovi zakaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sibica Član

Pridružen-a: Sob 02 Maj 2009 15:24 Prispevkov: 1097 Aktiv.: 5.59 Kraj: Vremska Dolina
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni