|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
gorgo Neznanec

Pridružen-a: Čet 06 Sep 2012 12:17 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Čet Sep 06, 2012 12:23 pm Naslov sporočila: Brezžični javljalnik prehoda |
|
|
Pozdravljeni,
za en majhen prostor (6X5) potrebujem brezžični javljalnik prehoda.
V bistvu gre za poslovni prostor in, ko bi oseba vstopila skozi vrata se more zapiskat opozorilni signal.
Zanima me kaj mi predlagate, naj pa bo brezžična varianta saj nebi rad vlekel kablov po prostoru.
NA Conrad sem gledal ponudbo. Npr. to in me zanima, če ima kdo kakšno izkušnjo s čim takšnim? COnrad Javljalnik
Prosim za pomoč in hvala,
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.02 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Čet Sep 06, 2012 12:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
IC elektronika ima pri vhodu kar en kapacitivni senzor povezan na piskač . Ko kdo vstopi prav nemarno zapiska  _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.78 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Čet Sep 06, 2012 12:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Si prepričan da je kapacitivni? Meni se bolj vidi IR odbojni - žarek se odbije od vrat in prišlek ga prekine. Kapacitivni senzor ne vem če deluje na en meter in več razdalje? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Čet Sep 06, 2012 12:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
protoncek je napisal/a: |
Si prepričan da je kapacitivni? Meni se bolj vidi IR odbojni - žarek se odbije od vrat in prišlek ga prekine. Kapacitivni senzor ne vem če deluje na en meter in več razdalje? |
Gorgo --> po moje bo predlagani kar v redu, če je OK da piska pri vratih in ne v pisarni nekoga xy metrov stran. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
klemen88 Član

Pridružen-a: Tor 01 Jan 2008 17:37 Prispevkov: 747 Aktiv.: 3.51 Kraj: Slovenj Gradec
|
Objavljeno: Čet Sep 06, 2012 12:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Prijatelju sem kupil v eni izmed trgovin (Bau***, Bau****, Ob*) kupil kar zvonec. Na eni strani ima magnet ter reed rele, ki se montira na vrata na drugi strani pa zvonec, ki ga priključiš kar v vtičnico kjer koli v prostoru. Cene se ne spomnim saj je že kar nekaj let od tega. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Čet Sep 06, 2012 2:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
hm...teden, dva nazaj so tak komplet imeli v hof** ali lid*. Sem še mislil nabavit, ker je bil samo 8 evrov  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.64 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Čet Sep 06, 2012 3:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Highlag je napisal/a: |
IC elektronika ima pri vhodu kar en kapacitivni senzor povezan na piskač . Ko kdo vstopi prav nemarno zapiska  |
Ko sem nazadnje pogledal, je bilo tam še vedno "mačje oko" tako da bo verjetno imel protoncek prav. Potem pa vidiš človeka, ki gre ven in visoko dvigne nogo, ter se pri tem skoraj zvrne. Seveda mu ni uspelo. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
GregorN Član

Pridružen-a: Tor 20 Nov 2007 7:48 Prispevkov: 1162 Aktiv.: 5.43 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Čet Sep 06, 2012 5:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
klemen88 je napisal/a: |
Prijatelju sem kupil v eni izmed trgovin (Bau***, Bau****, Ob*) kupil kar zvonec. Na eni strani ima magnet ter reed rele, ki se montira na vrata na drugi strani pa zvonec, ki ga priključiš kar v vtičnico kjer koli v prostoru. Cene se ne spomnim saj je že kar nekaj let od tega. |
Tole je sicer najenostavnejše, a če se vrata ne zaprejo dobro ali če imaš poleti priprta zaradi vročine je pa takoj nekoristno, tako kot pravijo, da imajo narejeno z IR, se mi zdi še najbolj uporabno saj dela v vsakem primeru. _________________ LP! Gregor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.37 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Čet Sep 06, 2012 5:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ali pa PIR senzor plus neki zvonec. PIR senzor se da enostavno zasenčiti z nalepkami in mu lahko lepo omejimo kot dosega. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni