|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
linel Član

Pridružen-a: Čet 06 Mar 2008 21:14 Prispevkov: 178 Aktiv.: 0.85 Kraj: prekmurje
|
Objavljeno: Čet Avg 11, 2011 6:36 am Naslov sporočila: Hladilnik ne hladi |
|
|
Pozdravljeni!
na vikendu na morju nam je odpovedal hladilnik, in sicer,hladilnik ne hladi, vendar pa zgornji predal za zmrzovanje deluje normalno, tako da plin je. A je šel po gobe termostat ali je kaj drugega (npr.zaštopano)?
Lep pozdrav! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rudiP Član

Pridružen-a: Tor 07 Avg 2007 15:30 Prispevkov: 1234 Aktiv.: 5.67 Kraj: KOPER
|
Objavljeno: Čet Avg 11, 2011 7:43 am Naslov sporočila: |
|
|
Sigurno imaš model LTH ! (Ljetom Teško Hladi). _________________ Lep pozdrav iz Kopra Rudi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
linel Član

Pridružen-a: Čet 06 Mar 2008 21:14 Prispevkov: 178 Aktiv.: 0.85 Kraj: prekmurje
|
Objavljeno: Čet Avg 11, 2011 11:02 am Naslov sporočila: Hladilnik ne hladi |
|
|
tako star pa opet ni:) ma 8 let nekje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.23 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Avg 11, 2011 11:05 am Naslov sporočila: |
|
|
Imaš mogoče dvokompresorski hladilnik - zamrzovalnik? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.76 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Sob Sep 22, 2012 9:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
rudiP je napisal/a: |
Sigurno imaš model LTH ! (Ljetom Teško Hladi). |
Da potegnem temo iz prahu.
Tudi nam je s časom težko začel hladiti in to natančneje model zs 380 modern. Pred časom sem opazil, da je FID stikalo prevečkrat izklapljalo. Sprva sem mislil, da je vzrok temu, ker je bilo omrežje obremenjeno z tremi skrinjami in močnejšim trifaznim motorjem. Danes pa sem opazil, da je te probleme delala samo omenjena skrinja, saj se je enostavno ustavila. Po aktiviranem FID stikalu sem ponovno poskusil zagnadi skrinjo in FID je spet isklopil.
Vprašanje, kaj bi lahko šlo narobe? Res, da sem skromen s podatki, sheme od te skrinje žal nimam tako, da ne vem kje bi se lahko začelo iskati/reševati okvaro. Hvala že v naprej. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Nace Član

Pridružen-a: Pon 12 Maj 2003 0:12 Prispevkov: 828 Aktiv.: 3.49 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Sob Sep 22, 2012 9:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Preberi si teme okro FID stikala pa ti bo jasno.
Sigurno je stik z zemljo! _________________ LP Nace |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.64 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Sob Sep 22, 2012 10:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Možno je, da se je kje kakšna izolacija predrgnila in ima žica stik z ohišjem. Možno pa je tudi, da je prebil motor kompresorja, kar sem tudi že zasledil. Sicer ne pri skrinji pač pa pri avtomatu za vodo. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
int47 Član

Pridružen-a: Pon 15 Dec 2003 0:10 Prispevkov: 2104 Aktiv.: 8.88 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Sep 23, 2012 1:39 am Naslov sporočila: |
|
|
Poskusi za 180° obrnit vtikač. S tem zamenjaš L in N.
Ni nujno, da bo pomagalo.
S tem boš v najboljšem primeru pridobil nekaj časa. V vsakem primeru je potrebno odpraviti vzrok težave. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.76 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Pon Sep 24, 2012 4:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kablovje sem pregledal, skrinjo priklopil nazaj na omrežje, ne vem kaj bi ji falilo za zdaj deluje, me pa zanim kdaj bo FID spet začelo metati ven zaradi nje. Izgleda, da je zgolj LTH(ljetom teško hladi).
Ali ima kdo kaj več informaci okoli kompresorja, ki ga vsebuje? Žal nisem našel nalepke, ker je odpadla. Na ohišju kompresorja se nahaja nekakšna tuljava, pa sem malo pomislil, če ga ta slučajno kaj biksa. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni