|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Eisenhorn Član

Pridružen-a: Tor 08 Dec 2009 11:50 Prispevkov: 200 Aktiv.: 1.06 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sre Sep 12, 2012 12:00 pm Naslov sporočila: Popravilo prenosnika Toshiba C650 |
|
|
Pozdravljeni!
Rabil bi kakšen nasvet in pomoč. V pregled in če je to smiselno, popravilo, sem dobil omenjeni prenosnik, ki je bil po tipkovnici polit. Ne vem pa koliko in s čim. Prenosnik se niti ne prižge. Po hitrem pregledu sem opazil da je med padi enega čipa črno. Ta čip naj bi bil odgovoren za take stvari kot so power startup, overheat shutdown, LED control,... Zanima me, ali se mi splača poskusiti in zamenjati čip? Na ebayu je par €. Bi pa tukaj imel eno prošnjo, ali bi mi ga bil kdo pripravljen zamenjati? Seveda za denarno protiuslugo.
Hvala za vso nadaljno pomoč.
Lep pozdrav |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
airwolf Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17 Prispevkov: 2219 Aktiv.: 10.68 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: Sre Sep 12, 2012 12:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kakšna velikost je ta čip? Če ni BGA ali kaj podobnega se pripravljen probat, verjetno pa veš, da ni garancije da bo deloval. _________________ LP Gašper |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Eisenhorn Član

|
Objavljeno: Sre Sep 12, 2012 3:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Čip je v QFP ohišju. Čez vikend bom po nasvetu poskušal očistiti pine še z alkoholom, sicer se obrnem na vas.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
airwolf Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17 Prispevkov: 2219 Aktiv.: 10.68 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: Sre Sep 12, 2012 5:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
QFP ne bo posebna težava. Bolj bo težava če je korozija požrla kakšne vije.
Vroč zrak da dobimo tastarega dol, spucat pade, potem bom pa videl ali ga bom ročno spajkal ali pa bo pasta in spet vroč zrak.
Koliko pinska zverinica pa je to oziroma kakšno oznako ima čip?
Ker če se izkaže da je čip kakšna 144 ali več pinska zverinica to delo raje prepustim komu drugemu. Ker ne želim biti odgovoren za dokončno uničen prenosnik. _________________ LP Gašper |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.03 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sre Sep 12, 2012 6:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Največji QFP čip, ki sem ga zamenjal je bil 256 pinski. Ne vem niti če obstaja večji. To torej ni problem. Če nabaviš čip lahko prineseš, pa bomo pozamenjali. Pa še kavo dobiš!
lp Darko. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Eisenhorn Član

|
Objavljeno: Sre Sep 12, 2012 6:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Gre za 128 pinski QFP. Ko ga dobim in če mi ga prej ne rata popraviti, se še oglasim. Zaenkrat najlepša hvala za ponudbi.
Lep pozdrav,
David |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
airwolf Član

|
Objavljeno: Sre Sep 12, 2012 7:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tole daj pa raje Darkotu. Sem upal da bo kaj manj pinov. Žal mi je, ampak ne upam, ker je prevelik riziko. _________________ LP Gašper |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
darko32 Član

Pridružen-a: Pon 24 Maj 2010 22:27 Prispevkov: 151 Aktiv.: 0.82 Kraj: Ljubljana
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Eisenhorn Član

|
Objavljeno: Čet Sep 13, 2012 11:56 am Naslov sporočila: |
|
|
Bom raje poskusil če mi rata poceni urediti zadeve. S kupovanjem rabljenih matičnih plošč prek ebaya imam slabe izkušnje in se tega izogibam če se le da, sem pa že gledal kakšne so cene na ebayu.
Lp, David |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni