|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
lamela123 Član

Pridružen-a: Sob 10 Mar 2012 15:15 Prispevkov: 235 Aktiv.: 1.45 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Tor Sep 18, 2012 2:48 pm Naslov sporočila: Telefon Iskra ATA 11 - ne zvoni in kliče - shema |
|
|
Lep pozdrav!
Imam zgoraj omenjeni telefon. Mislim, da se je nekdo poigral in ven vzel kondenzator in nekaj kablov narobe priklopil. Telefon ne zvoni in ne kliče. Ko dvignem slušalko, je pulz. Ko kličem številko, je ne pokliče. Kar tišina v slušalki, ko pa kdo pokliče in se javim, se lahko pogovarjam, le zvoni ne. Ima mogoče kdo shemo vezja? _________________ Lep pozdrav! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rudiP Član

Pridružen-a: Tor 07 Avg 2007 15:30 Prispevkov: 1234 Aktiv.: 5.67 Kraj: KOPER
|
Objavljeno: Tor Sep 18, 2012 5:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne vem če ima še katera centrala dekadno izbiranje. Pa tudi zvonilo ti bo verjetno
bolj slabo. _________________ Lep pozdrav iz Kopra Rudi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robert Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48 Prispevkov: 1905 Aktiv.: 8.04 Kraj: Tolmin
|
Objavljeno: Tor Sep 18, 2012 6:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Še - še imajo dekadno izbiranje.
Tudi IP>PSTN vmesniki pri nekaterih operaterjih to omogočajo.
"Starejše dekline" so zelo vesele, če lahko na hodniku ostane starejši telefon z "ta pravim zvoncem" in ne samo "cigo vrtiljak" na prenosnemu  _________________ LP Robert |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
airwolf Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17 Prispevkov: 2219 Aktiv.: 10.68 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: Tor Sep 18, 2012 7:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kam imaš to priključeno? Na modem ali na stensko vtičnico? _________________ LP Gašper |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
befi Član

Pridružen-a: Tor 15 Apr 2008 17:21 Prispevkov: 47 Aktiv.: 0.22 Kraj: Poljanska dolina
|
Objavljeno: Tor Sep 18, 2012 8:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Shema je bila ponavadi priložena v samem telefonu.Listek med vezjem in tipkovnico. _________________ Lep dan! Jože |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lamela123 Član

|
Objavljeno: Tor Sep 18, 2012 9:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
To imam priključeno na modem. Ali niso novi analogni telefoni izdelani na enak način? Samo, da ko pritisneš tipko, je impulz enak kot pri telefonu z vrtljivo številčnico? Shemo sem našel. Nisem videl, da je odtisnjena na pokrov. Zdi se mi, da sem nekje videl ta telefon odprt in sem notri videl malo večji kondenzator. Če ne drugega, bi moral vsaj zvoniti... A ne? Če ne drugega, mi je všeč malo retro aparatov po hiši, ki so še danes uporabni Približno osem let nazaj sem imel še podoben telefon, in on je delal. Je pa res, da ni bil priključen na modem, ampak direktno v vtičnico. Takrat je bil še "dialup" internet popularen. _________________ Lep pozdrav! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
anze90 Član

Pridružen-a: Sob 06 Nov 2010 3:06 Prispevkov: 334 Aktiv.: 1.88 Kraj: Šentjur
|
Objavljeno: Tor Sep 18, 2012 10:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ni enako, sedaj je klicanje rešeno s DTMF. Možno je da tvoj modem ne podpira klasičnega poziva. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lamela123 Član

|
Objavljeno: Čet Sep 20, 2012 9:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
No, telefon sem učistil, zamenjal en kondenzator. Danes so prišli iz kabelske priklopiti internet, ker je SIO* predragi in sem za hec preiskusil telefon na novem modemu. Deluje odlično. Tudi zvoni. Hvala vsem, ki ste mi pomagali. _________________ Lep pozdrav! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni