www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

2.4V 1/2AAA 250mAh ni-mh

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Napajalniki, polnilci in baterije
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
gusti
Član
Član

Pridružen-a: Pet 15 Feb 2008 17:34
Aktiv.: 0.53
Kraj: Kotlje - Koroška

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 15, 2012 11:19 am    Naslov sporočila:  2.4V 1/2AAA 250mAh ni-mh Odgovori s citatom

Lp.
Zanima me, če se komu sanja kje bi lahko dobil baterijo na sliki:

Gre se za 2.4V 1/2AAA 250mAh ni-mh rechargable baterijo ... izgleda kot da sta dve 1.2V 1/2AAA bateriji skupaj sestavljeni in je navzven 2.4V AAA baterija.

Nekaj sem našel na tem linku: http://www.alibaba.com/product-gs/635216808/1_2AAA_ni_mh_battery_pack.html samo je minimum order 100 packs Rolling Eyes
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bostjang
Član
Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Aktiv.: 14.65
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 17, 2012 9:02 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri nas je Delko strokovnjak za baterije. Če ti ustreza 330 mAh, lahko vzameš tole: Industrijska 1/2 AAA 330 mAh Ni-Mh. Ta trenutek je na zalogi, minimalna kočinina pa 1 kos.
Nazaj na vrh
gusti
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 17, 2012 9:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja to batrijo sem že videl na hte-jevi strani samo nisem vedel ali je polnilna ali ne ker ni pisalo. Všeč mi je tale delko, ker piše da lahko po želji prispajka celice. Bom vzel še enkrat zadevo narazen in točno pomerim dolžino in premer, da vidim če bo šlo.

Nevem pa kako je z kapaciteto ... kakšna je kapaciteta če vežeš dve bateriji zaporedno in kako je z polnjenjem če ima baterija višjo kapaciteto od predpisane? Izdelek za katero potrebujem novo baterijo je sonična zobna ščetka, ki se polni brezkontaktno preko tuljave, je pa non-stop na polnilcu.

Edit: sem že poguglal, pri zaporedni vezavi baterij kapaciteta ostane enaka, tako da bo pomoje ok Smile

Nazadnje urejal/a gusti Pon Sep 17, 2012 9:39 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
robert
Član
Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48
Aktiv.: 8.04
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 17, 2012 9:34 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Delko ima na zalogi, ker sem jih naročal kakšen teden nazaj (330mAh Wink
Pošlji jim tudi tole slikico, da vedo kako sestaviti kompletek. Za sestavljanje kompletka ponavadi računajo eno dodatno celico. V tvojemu primeru 3 celice.

gusti
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 17, 2012 10:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sploh mi ni problem dat tistih 2€ za delo. Najbolj me razp**** to da kupiš en izdelek z 3 letno garancijo za 100€, baterija crkne po dveh letih, v navodilih piše
Citiram:
Baterije ni mogoče zamenjati. Ko se življenska doba baterije izteče, jo zavrzite skupaj z izdelkom.
Potem greš brat garancijski list kjer seveda piše da garancije na iztrošenost baterije ni. Potem dobiš pa še iz njihovega servisa odgovor, da nimajo nobenih rezervnih delov za ta izdelek (samo menjajo za nove).
Res hvala lepa za tak servis.

Hvala vsem za pomoč, zdaj bom poslal mail na Delko v upanju da mi bojo zlotali dve bateriji.
Nazaj na vrh
bojans
Član
Član

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 0:52
Aktiv.: 5.59
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 18, 2012 10:13 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa se kaj vprašaš zakaj je akumulator po 2. letih zanič?

Vsem akumulatorjem strašno "koristi" stalno prepolnjevanje. Tako, da boš naslednjega s stalnim polnjejem ravno tako uničil v kratkih 2 letih.

(vse skupaj pa že "milionkrat" napisano.)

Torej napolni > uporabljaj, dokler ne začne pešati > napolni > itd.

mi4je
Član
Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 7:20
Aktiv.: 0.80
Kraj: Poljanska dolina

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 18, 2012 10:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali gre za takole krtačka
Jo imam na sumu tudi mojo, da ji pojenjuje življenjska sila Sad
Pa me zanima, kako si stvar razdrl, da ne polomim brez potrebe pol krtačke Brick wall , v bistvu je pa lahko samo ena poteza , pa je stvar odprta.

MaTJaŽ

You'll never, never know, if you never, never go !!
Nazaj na vrh
gusti
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 18, 2012 10:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bojans: Povsem napolnjena je nova zdržala tam max. 3-4 umivanja, in če si 2 osebi delita glavno enoto, zobe pa je treba umivat (po priporočilu zobozdravnikov Laughing ) vsaj 2x na dan (zjutraj, zvečer), potem vidiš da mora biti tako ali tako stalno na polnilcu. Niti v navodilih ni nikjer omenjeno da ne bi smela bit skos na polnilcu, niti nima indikatorja kdaj je povsem napolnjena. Ko jo daš na polnilec sveti lučka charge in to je to. Tako da predvidevam, da sama prekine polnjenje, ko je baterija polna.

Sicer me pa ne moti to, da je baterija noter iztrošena ... moti me to da se je ne da dobit druge niti na njihovem servisu.

mi4je: Moja je od Omrona sonic style 458, tista na sliki je pa od philipsa. Ampak sistem je najbrž podoben. Pri meni v navodilih piše pod "odstranjevanje baterije" kako se jo razstavi. Evo ti sliko:

Nazaj na vrh
bojans
Član
Član

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 0:52
Aktiv.: 5.59
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 19, 2012 9:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Me pa prav zanima, kakšna zobna ščetka je to. za 100€ Shocked . Jaz sem dal za svojo <15€. Sicer je res brez akumulatorjev, pa sem dal svoje notri Dancing . In dela, dela, dela.

Če ti je na 250 mAh akumulator delovalo 3h ti bo na 330 mAh delovalo ~4h. Po zdravniških priporočilih naj bi zobe ščetkal 15 minut, kar rahlo dvomim, da bi to kdo upošteval. Halo 1/2h na dan samo za zobe Shocked . Pa tudi če. Še vedno eno polnjenje vzdrži 4 dni. Vse ostalo pa je kuhanje akumulatorja. Da pa reč premore izklop, ko je akumulator napolnjen. Pozabi!
Že iz garancijskih pogojev je razvidno, da je tako narejeno, da boš uničil akumulatorje. In ni garancije. Da pa je svinjarija, ker nimajo nadomestnih, se pa popolnoma strinjam s teboj. Sicer pa bodi vesel. Ker kot originalni del bi bilo to vsaj 10x če ne 30x dražje kot v Delko. Pa še 80 mAh več dobiš.

Sicer pa, kakor hočeš. Vsak po svoje "Bohinc" pa s svedrom (prosto po Janezu Jalnu).

gusti
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 19, 2012 9:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ma ti imaš uno navadno elektronsko zobno ščetko ja, ta ščetka se od tvoje močno razlikuje, ker ne suče une glave ampak jo vibrira z 33.000 vibracij na minuto. Maximalno si lahko z njo zobe umivaš 3 minute, pa še od začetka si je nesmeš dat na ful, ker to tako drma po zobeh da se ti lahko začne zob majat če nisi navajen in še nimaš utrjenih dlesni Laughing Spuca ti pa dol ves zobni kamen in obloge, tako da ne rabiš zobarju hodit na čiščenje Laughing In 100€ je še poceni ... philipsove so ble takrat okrog 150€.

Mogoče zdaj razumeš zakaj ena baterija ne zdrži 4h ampak maksimalno 10-15min.
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.78
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 19, 2012 2:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mah, navadna ščetka za par evrov, vibracija pa s pomočjo roke. Preverjeno deluje, je najceneje in najbolj "zihr". Nikoli ni dobro slepo verjeti zdravnikom. Vibracije lahko poškodujejo/razrahljajo zobe in ko bodo zdravniki to po 20 letih ugotovili, bo prepozno. Lep primer je ugotovitev angleških zdravnikov: po 20 letih so ugotovili da so napačno trdili, da kruh redi. Sploh ni res. Redi tisto, kar je NA njem, kruh, tudi bel, črn, pa ne...nekateri (pre)debeli se pa tako otepajo kruha, pa tako radi bi ga jedlil...

Sem imel tako ščetko, sem jo dal naprej. ni zame, se ne počutim dobro ko se "pucam" z njo.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Napajalniki, polnilci in baterije Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni