www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Pertinax poka
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Vajdo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06
Aktiv.: 4.58
Kraj: Ribnica

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 20, 2005 9:59 am    Naslov sporočila:  Pertinax poka Odgovori s citatom

Seveda se pri delu včasih zgodi kaj nepričakovanega. Tako sem danes poizkušal različne čase likanja za prenos slike na tiv. Ker je bilo gretje predolgo se je pod bakrom začel nabirati zrak in na koncu je sledil manjši pok. Twisted Evil

PC190003.JPG
 Opis:
Posledice pregretja
 Velikost datoteke:  183.11 KB
 Pogledana:  171 krat

PC190003.JPG

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.79
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 20, 2005 10:47 am    Naslov sporočila:  re: Odgovori s citatom

uporabi vitroplast , sem mislil da boš prišel kaj naokoli

LP

Vajdo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 20, 2005 1:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sej sedaj šele vidim da sem narobe napisal. Nekaj vmesnega je bilo, ker sem na hiter rabil, pa sem kar v Conrad skočil, ker sem v isti hali kupoval raketno pištolo Twisted Evil tako da ni bogvedi kaj od kvalitete.
Imam pa zagotovljen en kup-kakšen je še ne vem vitroplasta iz ene firme kjer delajo tiv. Baje da ga bo dovolj za hobi. Cena v pred božičnem času-liter rdečega Smile

Off topic:
Pet-montaža do 24.00-rajstni dan+nazdravljanje z direktorjem do 04.00, sobota dopoldne spal, popoldne kavice pil, nato zopet pijanka(je bilo potrebno še nadaljevati). Nedeljo ti pa nisem hotel morit. Se ta teden kaj slišmo, samo imam petek zaseden ker imamo zaključno fešto.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
Vajdo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 20, 2005 4:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa sem dobil plate Very Happy Very Happy Cena en pir. Plat je cca 1m2

PC190014.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  205.81 KB
 Pogledana:  81 krat

PC190014.JPG

PC190019.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  203.61 KB
 Pogledana:  51 krat

PC190019.JPG

Nazaj na vrh
oversc0re
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Sep 2005 15:20
Aktiv.: 1.94
Kraj: Radomlje

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 20, 2005 4:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdaj se boš pa nalikal Wink
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
robert
Član
Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48
Aktiv.: 8.03
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 21, 2006 5:36 pm    Naslov sporočila:  Re: Pertinax poka Odgovori s citatom

Vajdo je napisal/a:
Seveda se pri delu včasih zgodi kaj nepričakovanega. Tako sem danes poizkušal različne čase likanja za prenos slike na tiv. Ker je bilo gretje predolgo se je pod bakrom začel nabirati zrak in na koncu je sledil manjši pok. Twisted Evil

Glede na kroge predvidevam,da si uporabil parni likalnik,Morda je to problem

reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.59
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 21, 2006 7:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To si pa moral kar zelo polikat in pogret, da je tako odstopil baker. Lahko pa, da je material zelo slab. Sam uporabljam material ki ga dobim v AKA Lesce in je zelo kvaliteten. No ja, saj so profesionalci, pa je zato prav, da uporabljajo kvaliteten material.
Če se je to zgodilo pri likanju, bi baker verjetno tudi hitro odstopil pri spajkanju, to pa ni dobro.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Racko
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Apr 2006 22:00
Aktiv.: 0.27

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 21, 2006 10:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz likam ponavadi okoli 7min na vmesni stopnji med 2 in 3. Papir na koncu malce porjavi. Potem pocakam, da se stvar ohladi in jo za 30min dam v toplo vodo, ki vsebuje malce mila. Potem pa previdno odstranim foto papir. Do sedaj mi je se vse slo tako kot se zagre.
Nazaj na vrh
oversc0re
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 21, 2006 10:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hmm mogoče bi pa enkrat probal ta špas. Vsaj za kakšna mala, enostavna vezja. Kakšen papir se uporablja za to? Kakšna je predpriprava ploščice?

Lp, M@ic

reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.59
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 21, 2006 11:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Toliko časa je treba likati Shocked potem je v primerjavi s tem fotopostopek raketa, pa še 100x lažje je delat. Jaz likat tudi poskusil ne bom.
Je pa pri likanju verjetno važno, da je temperatura dovolj visoka, ker če ne, toner ne bo šel dol. Če pa je temperatura visoka, likanje pa dolgotrajno, potem odpove lepilo, ki drži baker na laminatu.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Racko
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Apr 2006 22:00
Aktiv.: 0.27

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 22, 2006 12:10 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uporablja se Epson glossy paper foto quality. Stane pa priblizno 2300SIT za 20 A4 papirjev. Ploščico najprej očistim s kakšnim alkoholom potem pa brž po peglezen in likat.

No, tistega namakanja v topli vodi nam je treba le, ko papirja ne moremo lepo povlecti dol. Namen namakanja je, da papir odstopi.

Moram pa priznati, da me vsekakor vlece k fotopostopku. Samo kaj, ko so pa tako drage oslojene ploscice (800SIT), pa se zarnico je treba kupit in narest en osvetljevalni box, plus razvijalec. Ampak je pa sigurno fotopostopek bolj siguren in natancen.
Nazaj na vrh
oversc0re
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 22, 2006 2:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem ravno zrisal eno drobnarijo, pa sem šel probat Wink Slučajno sem našel en precej gladek papir, sprintal in nekajkrat potegnil z likalnikom (likal sem manj kot 1 min). Papir sem kar malo preveč na hitro potegnil stran (od tod tudi ona pika, ki sem jo potem popravil s flomastrom).
Vsekakor za takele drobnarije izgleda precej enostavno in mnogo hitreje. Za vse skupaj nisem porabil več kot 5 minut. Jutri vržem v kislino, da vidim kako dobro se toner drži.

Edit: Ojoj, sem pozabil prezrcalit sliko d'oh! Bom pa jutri še malo likal Very Happy

Edit2: Racko: Kako pa potem odstraniš toner? Sem drgnil z alkoholom, pa se ne pozna prav dosti.Ga je treba pobrusit?

P4221811.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  136.27 KB
 Pogledana:  86 krat

P4221811.JPG

jjakob
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12
Aktiv.: 5.67

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 22, 2006 8:59 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pravo topilo za toner je aceton.
Nazaj na vrh
oversc0re
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 22, 2006 10:14 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Eh... prvič je še najbolje izpadlo. Sedaj vedno kje kaj manjka. Poleg tega se toner precej raztegne. Zgleda bo še naprej, tudi za manjše ploščice pel fotopostopek Smile
jjakob
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12
Aktiv.: 5.67

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 22, 2006 10:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Odvisno je tudi kateri papir uporabljaš. Jaz delam z HP glossy photo paper (ki je bil zraven tiskalnika). Na suho mi nikoli ne uspe, vendar če ploščico namakam v vroči vodi je rezultat perfekten.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni