www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

STIKALO napajalnika PC -podaljševanje !!!

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
dancijel
Član
Član

Pridružen-a: Sob 27 Mar 2010 21:14
Aktiv.: 0.28
Kraj: Velenje

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 29, 2012 10:55 pm    Naslov sporočila:  STIKALO napajalnika PC -podaljševanje !!! Odgovori s citatom

Pozdravljeni !

Imam problem in obenem prošnjo za pomoč !

In sicer: doma na svojem PC -ju bi rad spremenil režim vklopa svojega PC-ja.
To bi rad tako, da:

1.) do sedaj sem imel zadevo tako poštimano, da sem izštekal napajalni kabel direktno iz vtičnice, po prenehanju uporabe PC-ja in zmerom pustil tipko na 1 na napajalniku, ker je le-ta tipka predaleč za vsakokratno izklapljanje in vklapljanje.
2.) ko sem želel ponovno vklopiti PC sem vštekal napajalni kabel v vtičnico in sem zopet zadevo zagnal.
3.) po posvetu z osebo in tudi meni je to logično, da se zadeva na dolgi rok ne obnese, saj se vtičnica potencialno obrabi in je vtičnica neuporabna po toliko in toliko vtikov in iztikov vtiča v vtičnico... seveda.
4.) zadevo bi rad modificiral tako, da bi imel to tipko z isto funkcionalnostjo nekje bližje dosegu roke in seveda rešeno na najelegantnejši način.
5.) možnosti je več in naprimer po moji logiki:
a.) tipko na napajalniku pustim in je ne odlotam, ter jo pustim na večni vrednosti 1, dodam morda samo eno tipko na napajalni kabel in potencialni problem je, da moram na vtičnici poiskati fazo in jo tudi na kablu pravilno poiskati, ter lepo na kabel, na fazni vodnik eno lepo tipko tudi dodati. To moram storiti lepo brez raniranja vodnikov in seveda je treba paziti tudi na estetiko, tudi najvarneje je da to storim na fazi in ne na nevtralnem vodniku ???...
b.) druga rešitev je, da prilotam dva vodnika preseka 1,5 ali 2,5 kvadrat na napajalnik, kjer je obstoječa tipka in ju bližje roki skrajšam, ter spojim z tipko. Ta rešitev ni preveč estetske narave, saj imam sedaj dodatno kablovje, kar pogrša celotno sliko-izgled računalniškega sistema.

P.S.če imate kakšne predloge mi prosim pišite, sicer mi pa PROSIM predlagajte postopke po Vaši domišljiji, kako in kaj se bom naknadno sam odločil in Vam nazaj tudi sporočil. Vnaprej vem, da bo to najelegatnejši in najestetski postopek. Za potreben čas izdelave se ne obremenjujem, doma pa imam spajkalnik in ostalo orodje, razen tipke, ki je pa še nisem upal kupiti.

Srečno!
pa Lep Pozdrav

Danijel Samec

29102012297.JPG
 Opis:
TO JE SLIKA SISTEMA !
 Velikost datoteke:  1.32 MB
 Pogledana:  13 krat

29102012297.JPG

PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.68
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 29, 2012 11:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kupiš podaljšek z nožnim stikalom. Wink
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
dancijel
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 29, 2012 11:16 pm    Naslov sporočila:  RE: Odgovori s citatom

Ni slabo PZUFIC:
recimo elegantnejši ''šuko šteker'' - vtičnica na en vtič z možnostjo izklopa-prekinitve toka, z eno tipko.
To je kontra ''nožnemu'' podaljšku.
Saj imam jaz na svojem podaljšku integriran števec porabe energije itd. -več vrednosti, na manjšem display-u, torej ga ne bom menjal za drugega...
razen morda za takšnega, ki je isti kot ta, z možnostjo izlopa vsake vtičnice posebej. Torej kolikor vtičnic na podaljšku - tolikor tudi izklopnih tipk za vsako posamezno vtičnico, z signalno lučko ali pa brez, morda celo z možnostjo vklop-izklop tudi te lučke.
No evo pa bi imel popoln sistem, pa zakaj pa ne ??

Nazadnje urejal/a dancijel Pon Okt 29, 2012 11:19 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
elson2k
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09
Aktiv.: 8.72
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 29, 2012 11:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem si pa kar tak komplet omislil (oziroma podoben iz Lidla) in dela "ko šus" - koristim ga za vklapljanje in izklapljanje kakšnega ventilatorja ali luči. Sem pač "na komot" Wink

http://www.conrad.si/Home-Easy-Brezzicno-stikalo,-2-delni-komplet-HE801S-Frekvenca-433-MHz.htm?websale7=conrad-slowenien&pi=640272&ci=SHOP_AREA_43131_2805011

Nazadnje urejal/a elson2k Pon Okt 29, 2012 11:23 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo AIM - AOL Instant - naslov MSN Messenger - naslov
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 29, 2012 11:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

...

arcas-razdelilec-1x-uko-s-stikalom.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  5.76 KB
 Pogledana:  3821 krat

arcas-razdelilec-1x-uko-s-stikalom.jpg

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
dancijel
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 29, 2012 11:29 pm    Naslov sporočila:  RE Odgovori s citatom

Tega imam jaz: http://www.conrad.si/Brennenstuhl-Eco-Line-EM-235-LCD-0-9.999,99-kWh.htm?websale7=conrad-slowenien&pi=125436&ci=SHOP_AREA_34149_1114014

ostali profi sistem kot le ta je predraga zadeva zame ...

dancijel
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 29, 2012 11:30 pm    Naslov sporočila:  RE Odgovori s citatom

Ja PZUFIC, nevem, če ne ...
hhhhhhhhmmmmmmmmmmmmmm Smile

dancijel
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 30, 2012 6:09 pm    Naslov sporočila:  RE Odgovori s citatom

Takole sem sedaj rešil zadevo -GLEJ SLIKE ...
in hvala PZUFIC .

Lep pozdrav in pa Srečno !

Zadevo tukaj zaključujem .

Danijel Samec

30102012298.JPG
 Opis:
Pred instalacijo !
 Velikost datoteke:  1.18 MB
 Pogledana:  0 krat

30102012298.JPG

30102012299.JPG
 Opis:
Po instalaciji !
 Velikost datoteke:  1.18 MB
 Pogledana:  0 krat

30102012299.JPG

30102012300.JPG
 Opis:
Takole sedaj zadeva izgleda !
 Velikost datoteke:  1.27 MB
 Pogledana:  1 krat

30102012300.JPG

PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 30, 2012 7:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ni problema. Wink
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 486 dni