|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
folc Član

Pridružen-a: Pon 16 Nov 2009 21:25 Prispevkov: 678 Aktiv.: 3.57 Kraj: Nekje med NG in Tolminom
|
Objavljeno: Ned Okt 07, 2012 4:25 pm Naslov sporočila: Edimax dostopna točka |
|
|
pozdravljeni
imam sledeči problem in sicer,
dobil sem dostopno točko Edimax 1500Mbps, uporablja se za prosto dostopno Wi-Fi omrežje, problem je pa da se android telefoni povežejo na Wi-Fi brez problema, za računalnike pa ni še nobenemu uspelo... mogoče kdo ve kaj bi bilo narobe, sem stestiral par nastavitev, meni vedno deluje tako telefon kot prenosnik na začetku, ko se računalnik restarta ne deluje nič več..
kake ideje...?
_________________ elektrika je edina baba, k se ne pusti šlatat
Folc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
folc Član

Pridružen-a: Pon 16 Nov 2009 21:25 Prispevkov: 678 Aktiv.: 3.57 Kraj: Nekje med NG in Tolminom
|
Objavljeno: Ned Okt 07, 2012 4:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
aja mogoče še tale informacija
"sistem vezave" je takšen, da je Siol modem... iz modema kabel 2 nadstropji nižje do omenjene dostopne točke Edimax EW-7228APn ... tu naj bi služila za prosti Wi-Fi
ko se hočeš povezati z prenosnikom nanjo pa vedno javi, da dostopna točka ni konfigurirana in naj vnesem 8-mestni ključ za konfiguracijo, če želim to storiti sedaj... tega ključa pa ne najdem nikjer, ne na nalepkah, ne v navodilih.. nikjer
EDIT: najbol me zanima kateri "Mode" naj bi tu uporabil, pri AP deluje samo prek mobija, pri Universal Repeater pa iz nobenega... bi tu moral uporabiti Ap-Bridge Point to Point?
Folc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
folc Član

|
Objavljeno: Ned Okt 07, 2012 5:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
ko kliknem "Vredu" pa se pojavi okno ki sprašuje po 8-mestni kodi.. katere ne najdem nikjer
z mobijem se poveže brez problema
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
18.95 KB |
Pogledana: |
0 krat |

|
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
67.67 KB |
Pogledana: |
5 krat |

|
Folc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robert Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48 Prispevkov: 1905 Aktiv.: 8.04 Kraj: Tolmin
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
folc Član

|
Objavljeno: Ned Okt 07, 2012 8:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
@robert .. vse to sem že naredil in ja se poveže brez težav ampak le meni in to prvič ... ko pride nekdo drug ne dela več ... ne vem zakaj..
ker vidim da si iz Tolmina si mogoče tudi sam okusil tole nevšečnost v novem baru v kasarnah ...
EDIT: večini javi da ne morejo dobiti IP-naslova ... čeprav meni sedaj doma deluje perfektno ko kliknem naj poveže brez predhodne konfiguracije...
Folc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
osmi Član

Pridružen-a: Pon 13 Sep 2010 16:18 Prispevkov: 77 Aktiv.: 0.43 Kraj: Straža pri Nm
|
Objavljeno: Čet Okt 11, 2012 11:48 am Naslov sporočila: |
|
|
Glede na to da je povezan na siolov modem in imaš nastavljenega kot AP je mogoče problem v Dhcp strežniku.
Na mreži je lahko samo en Dhcp strežnik.
Izklopi tega na Edimaxu, da ti siolov modem dodeljuje ip-eje.
_________________ C2 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bostjang Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29 Prispevkov: 3469 Aktiv.: 14.64 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Čet Okt 11, 2012 4:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dostopna točka mora biti v načinu (mode) Access Point - AP. Potem bi moralo delovati. Varnostne nastavitve (WPA/WEP ključ) nastaviš po Security na Edimax-ovem spletnem vmesniku.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
folc Član

|
Objavljeno: Pet Okt 12, 2012 10:07 am Naslov sporočila: |
|
|
DHCP je izklopljen na dostopni točki, je v mode AP in security je brez ker je odprt wireless.... vse deluje perfektno na telefonu (android) na prenosnikih pa samo problemi češ, da ne more dodeliti IP-ja
Folc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bostjang Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29 Prispevkov: 3469 Aktiv.: 14.64 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Pet Okt 12, 2012 11:57 am Naslov sporočila: |
|
|
Če prav razumem, imaš na Siol-ovem modemu nastavljeni DHCP strežnik in on vspostavi PoE povezavo.
Poizkusi na prenosniku ročno nastaviti IP, da vidiš, če deluje vsaj povezava na tem nivoju.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
folc Član

|
Objavljeno: Sob Okt 13, 2012 9:12 am Naslov sporočila: |
|
|
če ročno nastavim deluje ..
Folc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bostjang Član

|
Objavljeno: Ned Okt 14, 2012 4:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Torej je problem v DHCP-ju in dostopna Wireless nima s tem nič.
Preveri nastavitve na usmerjevalniku/modemu.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni