www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Stari dobri LaTeX

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70755.66

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 04, 2012 9:48 pm    Naslov sporočila:  Stari dobri LaTeX Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sortaj
Član
Član

Pridružen-a: Sre 23 Jul 2008 21:51
Aktiv.: 3.94
Kraj: Med Vipavo in Štanjelom

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 04, 2012 10:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz! Mr. Green

Tudi jaz sem kratkomalo znorel zaradi raznih nezdružljivosti, neprilagodljivosti in ostalih težav pisarniških programov...

LaTeX je zakon!

lp

transalp
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Maj 2012 7:08
Aktiv.: 2.14
Kraj: Ig

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 05, 2012 7:41 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za službene namene moram žal uporabljati MS. Dokler sem bil še v akademskih sferah, sem uporabljal pa skoraj izključno LaTeX. Za znanstvene objave v revijah in na konferencah je bila praviloma na voljo predpripravljena LaTeX predloga, tako da je bila priprava člankov udobna in enostavna, končni izgled prispevkov pa enoten.

Pri LaTeX-u mi je bilo zelo všeč delo z običajnimi tekstovnimi datotekami in uporaba enostavnih urejevalnikov besedil. Človek se med pisanjem tako bolj posveča vsebini in ne končnemu izgledu, kar je po mojem mnenju (vsaj v znanstvenem svetu) bistvena prednost. Naj omenim še BibTeX. V formatu BibTeX sem redno in vestno vpisoval uporabne objave, ki sem jih prebiral (članki v revijah, knjige itd.) in na ta način gradil svojo zbirko. Citiranje relevantne literature pri pripravi lastnih objav je potem enostavno - kar citiraš, se samodejno pojavi tudi v seznamu referenc.
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70755.66

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 05, 2012 7:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
chaos
Član
Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12
Aktiv.: 4.65
Kraj: Zagorje ob Savi

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 05, 2012 7:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še en glas za LaTeX, zaljubil sem se vanj na faksu. Ga "kucam" kar v navadnem tekstovnem urejevalniku.

LP!
Nazaj na vrh
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.61
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 05, 2012 8:48 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

miktex 2.7 + WinEdt 5.3 (pač tega imamo v lab-u) + Mendeley Desktop za bib

Je pa res, da ne pomislim uporabit LaTeX-a za pisanje enostranskih dokumentov. Word je tukaj še vedno zakon, če ga znaš uporabljat. Smile

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.36
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 05, 2012 9:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz tudi uporabljam latex. Dolgo sem se ga branil, sedaj pa mi je postal všeč. Uporabljam miktex 2.9 in pa winedt 7.
Res je, kot pravi predhodnik, ni za enostranske dokumente. Je word bolj priročen. Za daljše spise je pa odličen. Edino tabele so huh, jih sovražim Mr. Green.
Citiranje je odlično, ker večino člankov itd. najdeš na spletu citat v tex-u in nato samo kopiraš v eno datoteko in je to to. Npr: http://citeseerx.ist.psu.edu/index ali pa IEEE baza ima za vsak članek citat v različnih formatih. Ni potrebno prepisovati podatkov.
Nazaj na vrh
chaos
Član
Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12
Aktiv.: 4.65
Kraj: Zagorje ob Savi

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 05, 2012 9:30 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdaj je super, ko normalno podpira šumnike, ko sem začel z latexom, je bilo treba uporabljati \v ...

LP!
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 499 dni