www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

senzor za vibracije

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Mihc87
Član
Član

Pridružen-a: Tor 25 Jan 2011 11:58
Aktiv.: 1.08
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 02, 2012 9:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

malo si bom sposodil temo, ker podobne nisem zasledil na forumu.

In sicer po spletu iščem senzor za merjenje vibracij. Senzor bo priključen na Arduino-ta. Osnovni namen imam, da bo bila neka aplikacija opremljena z določenimi senzorji, med drugimi tudi za tresljaje in vibracije.
Zasledil sem različne senzorje od piezzo senzorjev, accelorometrov, tilt sensorjev, vendar nikakor se ne znajdem kateri bi bil najbolj primeren in ali obstaja še kakšen bolj primeren.

Hvala za nasvete in pomoč Smile
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Carko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 15 Apr 2011 1:40
Aktiv.: 2.61
Kraj: KP

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 04, 2012 2:21 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kateri senzor je najbolj primeren je odvisno od narave vibracij (izvor, frekvenca, amplituda), ampak tako v splošnem je najcenejša in najpogostejša izbira MEMS akcelerometer.

Od Kitajcev jih dobiš za par eur, na primer tega, ki je že na platici z vsem kar paše zraven. Tole priklopiš na arduina, potem pa iz analognih pinov bereš napetost za osi X, Y in Z, ki je proporcionalna pospešku v posamezni smeri.
Nazaj na vrh
Mihc87
Član
Član

Pridružen-a: Tor 25 Jan 2011 11:58
Aktiv.: 1.08
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 05, 2012 7:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ok hvala za informacije.
Sem ga že naročil iz kitajske Smile upam da mi bo šlo vse tako kot sem si zamislil, drugače pa se še kaj oglasim.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni