|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Mihc87 Član

Pridružen-a: Tor 25 Jan 2011 11:58 Prispevkov: 189 Aktiv.: 1.08 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Nov 02, 2012 9:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni,
malo si bom sposodil temo, ker podobne nisem zasledil na forumu.
In sicer po spletu iščem senzor za merjenje vibracij. Senzor bo priključen na Arduino-ta. Osnovni namen imam, da bo bila neka aplikacija opremljena z določenimi senzorji, med drugimi tudi za tresljaje in vibracije.
Zasledil sem različne senzorje od piezzo senzorjev, accelorometrov, tilt sensorjev, vendar nikakor se ne znajdem kateri bi bil najbolj primeren in ali obstaja še kakšen bolj primeren.
Hvala za nasvete in pomoč  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Carko Član

Pridružen-a: Pet 15 Apr 2011 1:40 Prispevkov: 451 Aktiv.: 2.61 Kraj: KP
|
Objavljeno: Ned Nov 04, 2012 2:21 am Naslov sporočila: |
|
|
Kateri senzor je najbolj primeren je odvisno od narave vibracij (izvor, frekvenca, amplituda), ampak tako v splošnem je najcenejša in najpogostejša izbira MEMS akcelerometer.
Od Kitajcev jih dobiš za par eur, na primer tega, ki je že na platici z vsem kar paše zraven. Tole priklopiš na arduina, potem pa iz analognih pinov bereš napetost za osi X, Y in Z, ki je proporcionalna pospešku v posamezni smeri. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Mihc87 Član

Pridružen-a: Tor 25 Jan 2011 11:58 Prispevkov: 189 Aktiv.: 1.08 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Nov 05, 2012 7:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ok hvala za informacije.
Sem ga že naročil iz kitajske upam da mi bo šlo vse tako kot sem si zamislil, drugače pa se še kaj oglasim. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni