|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
HudPire Član

Pridružen-a: Pet 09 Nov 2012 0:32 Prispevkov: 24 Aktiv.: 0.16 Kraj: Kranj, Ljubljana, San Francisco
|
Objavljeno: Pet Nov 09, 2012 8:49 am Naslov sporočila: Bluetooth modul |
|
|
Pozravljeni,
sem bolj nov na tem področju in me zanima me, če ima kdo kakšne izkušnje z povezavo bluetooth modulov in pametnega telefona. Na internetu sem dobil precej različnih modulov in nevem kateri bi bil najbol primeren.
Kar želim doseči je, da bi na modolu meril temperaturo in imel na njem manjši display in to vrednost tudi odčitaval na mobilnem telefonu.
Rad bi dobil informacije iz spodnjih točk:
- kateri modul low energy bt 4.0 priporočate
- če bi mi kdo korak za korakom opisal postopek priključitve (izkušnje imam samo iz izdelavo mobilnih aplikacij)
- kakšen podoben projek na internetu
Že v naprej se zahvaljujem za kakršno koli pomoč. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5530 Aktiv.: 24.04 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Pet Nov 09, 2012 1:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Katerikoli modul, ki omogoča SPP je ok. Če govorimo seveda za Androida, za iPhone so, če prav vem, hudo zakomplicirali pri Apple-u in se ne da povezati gor nič, kar ni požegnano z njihove strani.
LP, g _________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MatevzM Član

Pridružen-a: Ned 02 Jan 2011 23:09 Prispevkov: 40 Aktiv.: 0.23 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Pet Nov 09, 2012 3:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ravno s tem sem se ukvarjal v zadnjih dneh. Na http://blog.bluetooth-smart.com/2011/10/05/bluetooth-low-energy-development-kits-2/ je narejena priperjava nekaj takih modulov. Če boš uporabljal zunanji mikrokontroler je skoraj vseeno kater modul uporabiš. Če pa hočeš uporabiti mikrokrmilnik, ki se nahaja v modulu pa je najboljša opcija verjetno Bluegiga BLE112, ki uporablja svoj skriptni jezik (ne rabiš 4k$ dragega IAR prevajalnika).
Na zgornji spletni strani so tudi primeri, kako priključiti in programirati Bluegiga modul.
Glede Appla... Če uporabljaš Bluetooth 4.0 (LE) module ne rabiš njihovega avtentikacijskega čipa, tako da dela brez problema.
Edina težava je, da se telefone z Bluetooth LE sprejemniki lahko trenutno prešteje na prste ene roke: http://www.bluetooth.com/Pages/Bluetooth-Smart-Devices-List.aspx |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
HudPire Član

Pridružen-a: Pet 09 Nov 2012 0:32 Prispevkov: 24 Aktiv.: 0.16 Kraj: Kranj, Ljubljana, San Francisco
|
Objavljeno: Pet Nov 09, 2012 4:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala obema za odgovor. Predvsem zelo uporaben je link od bloga, ki ga je posredoval MatevzM. Če bom prišel še do kakšnih pametnih povezav in informnacij, jih bom posredoval.
MatevzM si mogoče že izpeljal kakšen podoben projekt? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MatevzM Član

|
Objavljeno: Pet Nov 09, 2012 4:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne, sem šele v raziskovalni fazi  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
luka1995 Član

Pridružen-a: Sob 17 Apr 2010 21:42 Prispevkov: 614 Aktiv.: 3.32 Kraj: Ljubljana
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MatevzM Član

|
Objavljeno: Pet Nov 09, 2012 10:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bluetooth LE naprave ne rabijo MFi licence. Se pravi, če hočeš iPhone 4S+ ali iPad3+ povezat z Bluetooth 4.0 modulom moraš napisat svojo aplikacijo (za kar rabiš iPhone developer račun), vendar ne rabiš MFi licence za svojo napravo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
HudPire Član

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni