|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
xsyt Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 22:19 Prispevkov: 1346 Aktiv.: 6.48 Kraj: Slov.Bistrica
|
Objavljeno: Pet Okt 12, 2012 3:30 pm Naslov sporočila: FLIRR in voluharji |
|
|
Kot že naslov pove, me zanima ali je z FLIRR kamero možno ugotoviti kje se nahajajo voluharji? Letos so mi resnično stopili na živce, saj so mi sneli vse kar je bilo možno. Torej sedaj ko so se lepo pridno nahranili in verjetno precej namnožili bi jih rad našel v gnezdu. Posamezno lovljenje z pastmi ni obrodilo sadov, saj sem vsak dan dobil kakšnega, pa jih vragov ne zmanjka. _________________ If you're in control, you aren't going fast enough |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.01 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Pet Okt 12, 2012 5:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Karbid v luknje in zaliješ z vodo. Luknjo seveda zamašiš. Plin ki se razvija jim ne ugaja.
Metoda je odlična, saj se preselijo k sosedu.  _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
xsyt Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 22:19 Prispevkov: 1346 Aktiv.: 6.48 Kraj: Slov.Bistrica
|
Objavljeno: Pet Okt 12, 2012 5:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
VolkD; točno s tem sem se tudi najbolj trudil... problem je pa ta, da je vrt ograjen. Tako sem jih le priganjal iz enega konca na drug konec. _________________ If you're in control, you aren't going fast enough |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Nace Član

Pridružen-a: Pon 12 Maj 2003 0:12 Prispevkov: 828 Aktiv.: 3.49 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Pet Okt 12, 2012 5:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Moj stric je napeljal kar plin iz jeklenke v luknjo. Potem pa še prižgal in nisem mogel verjet, da jih je kar ven pometalo.
Lahko pa probaš tudi s karbidom, ki smo ga uporabljali za pokanje.
Ali pa na izpušni lonec kakšnega mopeda cev in v luknjo ter zaženeš. _________________ LP Nace |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.68 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Pet Okt 12, 2012 8:29 pm Naslov sporočila: Re: FLIRR in voluharji |
|
|
xsyt je napisal/a: |
Kot že naslov pove, me zanima ali je z FLIRR kamero možno ugotoviti kje se nahajajo voluharji? |
Zanimiva ideja. Poskušal pa res še nisem.
Bi moral na hladen jesenski dan, brez sonca in vetra. Ali še bolje ponoči. Če imajo gnezdo dovolj blizu površine, bi se verjetno videlo. Ampak pomoje kar globoko skopljejo. Po moji oceni je 20 cm debela plast zemlje že preveč. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jenc0 Član

Pridružen-a: Ned 14 Feb 2010 0:13 Prispevkov: 77 Aktiv.: 0.41 Kraj: Cerklje
|
Objavljeno: Pet Okt 12, 2012 8:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri nas uporabljamo, nekakšno samosprožilno puško z naboji, ko pride do vrha luknje poči in eden manj, itd.
Btw, je že kdo razmišljal o konceptu senzorike iskanja krtov in voluharjev v zemlji, malo sem fantaziral kako lepo bi jih bilo gledati, toplotno sliko na računalniku, kako tekajo po luknjah, kako bi to naredil? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni