www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

HYGROMETER

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
infrared
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 14:54
Aktiv.: 0.76

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 17, 2003 12:26 pm    Naslov sporočila:  HYGROMETER Odgovori s citatom

še en inštrument za metereološko postajo, samo senzor je malo drag. Upam da se še kdo ojunači in da kakšen drugačen načrt , da lahko izberemo najboljšega

hygrometer.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  150.95 KB
 Pogledana:  101 krat

hygrometer.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tady
Član
Član

Pridružen-a: Sre 26 Sep 2007 18:33
Aktiv.: 0.19
Kraj: bližina Bleda

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 01, 2010 1:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

najlažje je narediti z HIH4000-002 od Honeywell-a. Senzor sicer stane 17€ pri Farnell-u. ima napajanje in izhod na katerem daje napetost od 0.7V-4V in je linearna z vlažnostjo.
Lahko pa hupiš kapacitivne senzorje vlage ampak je vezje bolj zakomplicirano za meritev

LP!

piroman
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06
Aktiv.: 11.43
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 01, 2010 2:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pred kratkim sem naredil en regulator (ni še čisto narejen, je še v obliki sračjega gnezda) vlažnosti s HS1101 (http://www.humirel.com/product/fichier/HS1101-HS1100.pdf)
Na ebay-u dobiš senzor za kakih 5€, oz. module s tem senzorjem, ki imajo SPI, serijski in linearen izhod za vlažnost in temperturo za cca. 15€. Recimo tule: http://cgi.ebay.co.uk/Temperature-Relative-Humidity-Sensor-Module-HS1101_W0QQitemZ230367345957QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item35a2f6bd25

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tady
Član
Član

Pridružen-a: Sre 26 Sep 2007 18:33
Aktiv.: 0.19
Kraj: bližina Bleda

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 04, 2010 12:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem potreboval senzor čim hitreje, tako da sem ga naročil iz Farnell-a in je bil 17€. Potreboval sem ga pa za terarij kjer imam tarantelo, ki potrebuje od 80-90% vlažnosti. Šoto v terariju imam precej zmočeno, tako da mi vlaga zelo hitro naraste na 99%. Sedaj pa imam lepo senzor, dva comparatorja in SR flip-flop. Vseskupaj pa je zvezano na 80x80 PC ventilator, ki je napajan s 5V tako da se lpo počasi vrti.
milan62
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Aktiv.: 10.09
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 04, 2010 1:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

tady je napisal/a:
Potreboval sem ga pa za terarij kjer imam tarantelo, ki potrebuje od 80-90% vlažnosti.

daj napiši tvoj točen naslov. Da nisi slučajno moj sosed ? Smile

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni