www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Težava s PIC 12F675

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
bojan_z
Član
Član

Pridružen-a: Pet 16 Maj 2008 20:28
Aktiv.: 1.23
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 14, 2012 10:55 pm    Naslov sporočila:  Težava s PIC 12F675 Odgovori s citatom

Pozdravljeni !

Kar nekaj časa sem potreboval, da sem končno našel čas, za izdelavo PIC programatorja. Ker ne potrebujem nekaj hitrega sem se odločil, da naredim
kar P16PRO40.
Uspelo mi ga je naredit, pa tudi sprogramirat prvi PIC 12F675 s programom RGB led driver. Ker sem imel hex samo za 12f683 sem vpisal kar tega.
Sicer ni deloval čisto ok toliko pa je bilo, da sem ugotovil, da programator
deluje.
Nato sem začel iskat kako pretvorit asm datoteko v hex. Naložil sem MPLAB x IDE
vendar se tukaj nisem znašel. Zato sem nekako po navodilih s foruma le uspel maložit samo MPASm in ga uspel razvozlat.
Tako sem dobil HEX. Ko sem ga vpisal s programatorjem v PIC pa je vse skupaj
zablokiralo ( programator je obstav pri Writing program. Ko sem vse skupaj resetiral, pa mi PIC-a ni uspelo več sprogramirat brez napake.
Javi mi Data Verify Error a Data address 0x000
Ko sem vstavil drugi PIC je bilo vse OK.

Je šel prvi PIC "rakom žvižgat" ???

Ve kdo.

Hvala.
Bojan
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Peter123
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2009 15:34
Aktiv.: 7.21
Kraj: Lj.

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 15, 2012 7:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da ti zablokira PC je čudno.
Eden od možnih razlogov da ti ne prebere vpisanega programa je vklopljena zaščita (proti branju).
Le ta je definirana v tako imenovanih "fuse bitih".

Če je moja domneva prava je rešitev: V postopku vpisovanja moraš preskočiti korak: Data Verify Error
Nazaj na vrh
xsyt
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 22:19
Aktiv.: 6.48
Kraj: Slov.Bistrica

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 15, 2012 11:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vkloplen interni mclr in interni RC clock. Tako ta tvoj programator ne more spravit PICa v nacin programiranja. Najdi koga z/ kupi PicKit2 - tudi klon bo ok.
bojan_z
Član
Član

Pridružen-a: Pet 16 Maj 2008 20:28
Aktiv.: 1.23
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 16, 2012 1:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za namige.

Pri meni se vpiše program, ker če prečitam PIC vidim pravilno kodo, nekaj mora biti narobe s podatkovnim delom, pa ne znam razvozlat kaj.

Nekaj sem prečital da bi moral naredit rekalibracijo.

Pozna kdo.

Lep dan - čeprav je danes deževen.

Bojan
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni