|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
bojan_z Član

Pridružen-a: Pet 16 Maj 2008 20:28 Prispevkov: 256 Aktiv.: 1.23 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Ned Okt 14, 2012 10:55 pm Naslov sporočila: Težava s PIC 12F675 |
|
|
Pozdravljeni !
Kar nekaj časa sem potreboval, da sem končno našel čas, za izdelavo PIC programatorja. Ker ne potrebujem nekaj hitrega sem se odločil, da naredim
kar P16PRO40.
Uspelo mi ga je naredit, pa tudi sprogramirat prvi PIC 12F675 s programom RGB led driver. Ker sem imel hex samo za 12f683 sem vpisal kar tega.
Sicer ni deloval čisto ok toliko pa je bilo, da sem ugotovil, da programator
deluje.
Nato sem začel iskat kako pretvorit asm datoteko v hex. Naložil sem MPLAB x IDE
vendar se tukaj nisem znašel. Zato sem nekako po navodilih s foruma le uspel maložit samo MPASm in ga uspel razvozlat.
Tako sem dobil HEX. Ko sem ga vpisal s programatorjem v PIC pa je vse skupaj
zablokiralo ( programator je obstav pri Writing program. Ko sem vse skupaj resetiral, pa mi PIC-a ni uspelo več sprogramirat brez napake.
Javi mi Data Verify Error a Data address 0x000
Ko sem vstavil drugi PIC je bilo vse OK.
Je šel prvi PIC "rakom žvižgat" ???
Ve kdo.
Hvala.
Bojan |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Peter123 Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2009 15:34 Prispevkov: 1441 Aktiv.: 7.21 Kraj: Lj.
|
Objavljeno: Pon Okt 15, 2012 7:36 am Naslov sporočila: |
|
|
Da ti zablokira PC je čudno.
Eden od možnih razlogov da ti ne prebere vpisanega programa je vklopljena zaščita (proti branju).
Le ta je definirana v tako imenovanih "fuse bitih".
Če je moja domneva prava je rešitev: V postopku vpisovanja moraš preskočiti korak: Data Verify Error |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
xsyt Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 22:19 Prispevkov: 1346 Aktiv.: 6.48 Kraj: Slov.Bistrica
|
Objavljeno: Pon Okt 15, 2012 11:23 am Naslov sporočila: |
|
|
Vkloplen interni mclr in interni RC clock. Tako ta tvoj programator ne more spravit PICa v nacin programiranja. Najdi koga z/ kupi PicKit2 - tudi klon bo ok. _________________ If you're in control, you aren't going fast enough |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bojan_z Član

Pridružen-a: Pet 16 Maj 2008 20:28 Prispevkov: 256 Aktiv.: 1.23 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Tor Okt 16, 2012 1:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za namige.
Pri meni se vpiše program, ker če prečitam PIC vidim pravilno kodo, nekaj mora biti narobe s podatkovnim delom, pa ne znam razvozlat kaj.
Nekaj sem prečital da bi moral naredit rekalibracijo.
Pozna kdo.
Lep dan - čeprav je danes deževen.
Bojan |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni