|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
promehanik Član

Pridružen-a: Tor 29 Jul 2003 23:41 Prispevkov: 611 Aktiv.: 2.58
|
Objavljeno: Tor Okt 30, 2012 3:44 pm Naslov sporočila: Sprejem hrvaških programov |
|
|
Nabavil sem nov led lcd LG 42LM620S. Priklopljenega imam na strešno anteno.
Ko sem vklopil samodejno iskanje programov mi je našel samo 9 slovenskih programov.
Na isto anteno pa imam priklopljen tudi 3 leta star lcd Sony. Tu pa imam poleg slovenskih programov tudi nekaj hrvaških. Nimam nobenega ojačevalca ampak samo antena in nato razdelilec.
Zanima me kaj bi lahko bil vzrok, da nimam na novem tv-ju hrvaških programov?
lp, prom
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
romc Član

Pridružen-a: Ned 26 Mar 2006 21:06 Prispevkov: 447 Aktiv.: 1.91 Kraj: Zapotok nad Igom
|
Objavljeno: Tor Okt 30, 2012 3:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nastavitve področja kje se TV nahaja. Če si pod področnimi nastavitvani nastavil
Slovenija, je možno da sprejema samo mpeg4 signal. Malo se igraj z področnimi nastavitvami. Malo starejši philips -i na kabelski TV delujejo dobro samo z nastavitvami na Finsko.
Lp,
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
promehanik Član

|
Objavljeno: Tor Okt 30, 2012 4:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
OK.
Bom spremenil in poročam.
lp, prom
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s54jp Član

Pridružen-a: Pet 21 Nov 2008 16:57 Prispevkov: 865 Aktiv.: 4.29 Kraj: Ljutomer
|
Objavljeno: Tor Okt 30, 2012 5:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sony televizor ima bolj občutljiv tjuner od LG. To je edini vzrok. Kupi kak predojačevalec pa ga priklopi med anteno in delilec signala. Mogoče ti se potem na Sony-ju pojavijo še kakšni kanali ki ih sedaj sploh ne sprejemaš in tisti ki sedaj "kockajo" bodo to prenehali.
Potem bo LG tudi našel hrvaške kanale ( seveda najmanj tiste ki ih sedaj imaš na Sony-ju).
Tudi moj LCD Sony Bravia je veliko bolj občutljiva od LCD Samsunga, to kaj kocka na Samsungu je čisto na Sony-ju, kaj pa kocka na Sony-ju Samsung sploh ne sprejema ( ne najde ). Bila bi rešitev boljša antena ali pa močnejši predojačevalec ampak nimam potrebe. Na obeh je RTL1.hr RTL2.hr, NOVA-tv kar na T-2 optiki nimam...in za to je antenca na oknu od spalnice. ( na Sony-ju imam 21 kanalov, dok na Samsungu 16 zemaljskih digitalnih )
(Na T-2 ih je prek 200 ampak uporabnih kakih 20 ! - ko bi mi le dali na raspolago da si sam sestavim programsko shemo...in da ne plačujem to kaj ne gledam )
Ja še nekaj: za oba televizorja je ista antenica z predojačevalcem, delilec, potem enaka dolžina kabla do enega in drugega televizorja.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
promehanik Član

|
Objavljeno: Tor Okt 30, 2012 11:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
sem ugotovil da nima na seznamu Finske. Ima naslednje države: Avstrija, Nemčija, Italija, Portugalska, Švica, Belgija, Grčija, Luxmburg, Slovenija, UK, Francija, Irska, Nizozzemska, Španija.
Sem probal spremeniti na nekaj držav, vendar je našel iste programe kot če je nastavljeno na Slovenijo.
A je morda lahko problem v tem, da v Sloveniji je protokol MPEG4, na Hrvaškem pa MPEG2?
Bom preveril, če mi TV podpira MPEG2.
lp, prom
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s56al Član

Pridružen-a: Pon 19 Sep 2005 12:03 Prispevkov: 788 Aktiv.: 3.33 Kraj: JN66SI & JN76TM
|
Objavljeno: Sre Okt 31, 2012 8:53 am Naslov sporočila: |
|
|
Kar verjemi Josipu in si izboljšaj antensko instalacijo. Daljši kot je kabel med anteno in TV, bolj se bo poznalo. Ojačevalnik daj čim bližje anteni. Dobijo se tudi antene, ki imajo ojačevalnik že vgrajen. Področne nastavitve vplivajo na delovanje tunerja pri sprejemu DVB-C, t.j. programov kabelske TV. Vsaj pri mojih dveh TV-jih (Sony Bravia in Philips) je tako...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s54jp Član

|
Objavljeno: Sre Okt 31, 2012 9:23 am Naslov sporočila: |
|
|
promehanik je napisal/a: |
sem ugotovil da nima na seznamu Finske. Ima naslednje države: Avstrija, Nemčija, Italija, Portugalska, Švica, Belgija, Grčija, Luxmburg, Slovenija, UK, Francija, Irska, Nizozzemska, Španija.
Sem probal spremeniti na nekaj držav, vendar je našel iste programe kot če je nastavljeno na Slovenijo.
A je morda lahko problem v tem, da v Sloveniji je protokol MPEG4, na Hrvaškem pa MPEG2?
Bom preveril, če mi TV podpira MPEG2.
lp, prom |
Jaz ti pokažem vedro nebo ti pa "bincneš v meglo".
Moj Samsung kupljen v SLO v "Tehnomarket"-u nima sploh Slo menijev in sprejema Slo in Cro programe. To sem ugotovil šele ko sem ga prinesel domov in priključil, ker je pa bil v "akciji" ga nisem nesel nazaj zaradi tega.
Ta antenica na sliki ima vgrajen predojačevalec v sebi. Je tako majhna da se je sploh ne vidi iz park placa - tako da ni moteča.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
2.1 MB |
Pogledana: |
3 krat |

|
|
2.08 MB |
8 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gorazdkop Član

Pridružen-a: Ned 28 Dec 2008 12:19 Prispevkov: 145 Aktiv.: 0.72 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Sre Okt 31, 2012 10:32 am Naslov sporočila: |
|
|
s54jp, kje si pa kupil to anteno in koliko je bila?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s54jp Član

|
Objavljeno: Sre Okt 31, 2012 12:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vse kaj sem našel od te antene je tale listek ki sem ga poskeniral. Ni bila draga, 25 evrov kupljena v eni od trgovin v BTC Lj. ne vem kateri kjer računa ne najdem BTC pa slabo poznam da bi se spomnil kako ji je ime.
Je pa zraven antene priložen tudi originalni napajalnik in dva konektorja.
Pridno dela že kar eno leto.
|
417.2 KB |
16 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s56al Član

Pridružen-a: Pon 19 Sep 2005 12:03 Prispevkov: 788 Aktiv.: 3.33 Kraj: JN66SI & JN76TM
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Spajky Član

Pridružen-a: Ned 27 Jun 2010 0:05 Prispevkov: 1095 Aktiv.: 6.00 Kraj: Obala
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni