|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
noname Član

Pridružen-a: Tor 28 Nov 2006 19:10 Prispevkov: 222 Aktiv.: 0.98 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Tor Okt 30, 2012 6:21 pm Naslov sporočila: Omrežje |
|
|
Pozdravljeni,
imam sledeč problem. Na dveh lokacijah imam internetno povezavo ter LAN omrežje. Na lokaciji 1 imam PC ki skrbi kot router (ima povazavo z internetom), na drugi mrežni kartici pa ima povezavo z switchem na katerega so priključene IP kamere - Z tistega računalnika normalno dostopam do kamer ker pa na tej lokaciji nimam dostopa do routerja (Ni moj internetni priključek) pa nemorem odpret portov da bi lahko direktno povezal IP kamere v internet. Na lokaciji 2 imam svoj internetni priključek ter nanjga priključen router za routerjem pa računalnik. Na obeh lokacijah imam nameščen Hamachi VPN. Povezava deluje pingam normalno z ene strani drugo in obratno. Tudi če zaženem WEB server na lokaciji 1 ga preko hamachijeve mrežne kartice na lokaciji 2 lahko tudi odprem. Nikakor pa na morem do kamer ki so na mrežni kartici 2 na lokaciji 1. Kako rešiti problem ?
Nekako bi mogo forwordat (posredovat) vsa promet iz porta 3001 3002 3003 in 3004 (kamere) na mrežni kartici 2, na iste porte hamachijove mrežne kartice. Tako bi bile kamere dosegljive tudi iz lokacije 2.
Prosim za pomoč !
Lp, Uroš
Opis: |
Kako sem si stvar zamislil. |
|
 Download |
Ime datoteke: |
povezava.png |
Velikost datoteke: |
15.61 KB |
Downloadano: |
36 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
int47 Član

Pridružen-a: Pon 15 Dec 2003 0:10 Prispevkov: 2105 Aktiv.: 8.86 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Okt 30, 2012 9:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Rešitev je več:
-Na računalnik na lokaciji 1 lahko naložiš SW router program in ga ustrezno skonfiguriraš (port forwarding / virtual server) za kamere. VPN je v tem primeru WAN, LAN2 je LAN.
-Lahko poskusiš naredtidi bridge povezavo (vklopiš v nastavitvah mrežnih kartic) med VPN in LAN2. na PC-ju na lokaciji 1.
S konfiguracijo v bridge uporabljata obe kartici iste IP nastavitve (VPN).
IP mrežne kamere bo potrebno premaknit na VPN subnet.
Če je na LAN2 še kaj drugega, razen kamer. Nastavi LAN2 nastavitve v dodatnih nastavitvah.
Če VPN-ja ne moreš konfigurirat na ta način in ostale naprave na LAN2 ne potrebujejo dostopa do kamer, boš rabil še eno mrežno kartico, da bo PC lahko povezan z ostalimi napravami v LAN2.
-Bolj HW rešitev bi bila uporaba routerja, z VPN in "router behind router" možnostjo delovanja za WAN. Kamere priklopiš na router.
Edit:
Lahko poskusiš vključiti routing v operacijskem sistemu (ta varianta v mojem primeru ni delovala).
Edit2:
Če boš vklapljal bridge, preveri na kakšen način gre računalnik na lokaciji 1 na internet. Lahko se zgodi, da bo za to uporabil VPN povezavo (promet gre skozi oba internet priključka).
Ker imaš 2 gateway-a, ročno nastaviti metriko za oba prehoda.
Nazadnje urejal/a int47 Tor Okt 30, 2012 10:11 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
noname Član

|
Objavljeno: Tor Okt 30, 2012 10:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Z routing v samem Windowsu sem že poskusil pa pravtako ni delovalo. Glede bridge morem LAN2 dat na isti subnet to bom probal jutri ker morem fizično na lokacijo da lahko to prenastavim. Drugače pa upam da uspem dobiti kakšen router software za windows (kateri?).
Nakup routerja se mi zaenkrat ne izplača saj poganjam pc na lokaciji 1 kot server in je 24/7 vključen in bi rad naredil vse na nivoju tega PC.ja
Edit:
Na lokaciji 1 gre internet trenutno preku LAN1.
Hvala za odgovore.
Lp Uroš
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
16.65 KB |
Pogledana: |
13 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
red_mamba Član

Pridružen-a: Ned 20 Feb 2005 17:56 Prispevkov: 1486 Aktiv.: 6.26 Kraj: Yogyakarta
|
Objavljeno: Sre Okt 31, 2012 6:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
jaz bi pa vseeno svetoval da dodatni router kupis in ga lahko tudi prek daljave skonfiguriras da ti bo vse delalo kot mora
bos prihranil cas in zivce
_________________ Bad things happen to good people all the time for no reason!
Blog |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
noname Član

|
Objavljeno: Pet Nov 16, 2012 6:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Problem je da na eni lokaciji obstaja router torej je moj router brezžično povezan z njim. Do samega routerja ki je priključen na modem pa nimam dostopa (pač nimam gesla in up imena ~ gre se za javni internet) torej ali je na podlagi tega sploh možno združit oba omrežja preko VPN ?
Lp, Uroš
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bostjang Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29 Prispevkov: 3477 Aktiv.: 14.64 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Pet Nov 16, 2012 6:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
noname je napisal/a: |
Problem je da na eni lokaciji obstaja router torej je moj router brezžično povezan z njim. Do samega routerja ki je priključen na modem pa nimam dostopa (pač nimam gesla in up imena ~ gre se za javni internet) torej ali je na podlagi tega sploh možno združit oba omrežja preko VPN ?
Lp, Uroš |
Kako potem lahko dostopaš do strežnika na lokaciji 1 iz lokacije 2?
Očitno nekaj je odprto. Isto naredi za kamere s tem, da na PC-ju na lokaciji 1 posreduješ ustrezna vrata, ko je napisal int 47.
Če je lastnik Internetnega priključka kak znanec (in ni javno odprto omrežje) se poizkušaj zmeniti, ti odpre nekaj vrat (še v prihodnje).
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
noname Član

|
Objavljeno: Sob Nov 17, 2012 11:59 am Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni, do strežnika dostopam preko Hamachi VPN povezave to sem tudi napisal. Lasnik priključka pa žal ni znanec (če bi bilo tako bi itak na routerju nastavili VPN in bi bila stvar rešena) je javno odprto omrežje.
Lp, Uroš
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bostjang Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29 Prispevkov: 3477 Aktiv.: 14.64 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Sob Nov 17, 2012 4:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
noname je napisal/a: |
Pozdravljeni, do strežnika dostopam preko Hamachi VPN povezave to sem tudi napisal. Lasnik priključka pa žal ni znanec (če bi bilo tako bi itak na routerju nastavili VPN in bi bila stvar rešena) je javno odprto omrežje. |
Najbrž ne deluje zato, ker tvoj VPN poveže samo lokalni računalnik na oddaljeno omrežje in ne tudi lokalnega omrežja. Poizkusi deliti Hamachi povezavo z drugimi računalniki v omrežju.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni