|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
dj_car Član

Pridružen-a: Ned 19 Feb 2006 16:23 Prispevkov: 79 Aktiv.: 0.34 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Nov 24, 2012 3:22 pm Naslov sporočila: LCD monitor LG L1970HQ problem |
|
|
Pozdravljeni,imam problem z navedenim monitorjem in seveda problem je v tem ko ga prizges cca 5 minut hitro utripa, po 5 minutah potem normalno deluje, kaj bi bilo lahko narobe. Prilagam slike vezja. Zamenjal sem dva tavelika kondenzatorja, problem je se vedno isti. Za smd kondenzatorje nisem siguren kateri so mislim da so 100uf 16V ali pa se motim prosim za pomoc. Lp.
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
milan62 Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19 Prispevkov: 2391 Aktiv.: 10.09 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Sob Nov 24, 2012 3:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pa si že poskusil z drugim napajalnikom ?
Doma imam tri monitorje tega tipa. Kadarkoli so bile kakšne težave, je bil vedno vzrok napajalnik ( za nepoznavalce: monitor ima zunanji napajalnik ).
Ker je napajanje 12V, lahko poskusiš tudi s priklopom na avtomobilski akumulator.
LP _________________ Wasting time online since 1999 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dj_car Član

Pridružen-a: Ned 19 Feb 2006 16:23 Prispevkov: 79 Aktiv.: 0.34 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Nov 24, 2012 10:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za nasvet sem priklopil na racunalniski napajalnik in je delalo perfektno. Tako da sem odprl potem se adapter od monitorja in najdel dva napihnjena kondenzatorja, zamenjal in zdaj deluje tudi z svojim adapterjem. Hvala za nasvet. LP. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
milan62 Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19 Prispevkov: 2391 Aktiv.: 10.09 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Ned Nov 25, 2012 9:21 am Naslov sporočila: |
|
|
Me veseli, da ti je uspelo. Imam tudi servisno dokumentacijo za ta tip monitorja, če bo kdo rabil.
LP _________________ Wasting time online since 1999 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 498 dni