|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
panasonic Član

Pridružen-a: Sre 12 Apr 2006 11:13 Prispevkov: 389 Aktiv.: 1.66 Kraj: med Notranjsko in Primorsko
|
Objavljeno: Sre Nov 07, 2012 5:33 pm Naslov sporočila: Navpične črte na LCD monitorju |
|
|
Pred dnevi so se mi začele pojavljati navpične črte na desni strani monitorja (modre, rdeče), jih je pa vsak dan več. A se da to kako popraviti ali mogoče jemlje dokončno slovo. Namreč enkrat sem ga že popravljal, ko se ni prižgal (menjal kondenzatorje).
Na spodnjih slikah se vidi napredek pojavljanja teh črt, nisem pa dobil prave ostrine slike, črta namreč zavzema eno pokončno vrstico.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
2.9 MB |
Pogledana: |
2 krat |

|
|
2.95 MB |
1 krat |

|
|
2.98 MB |
1 krat |

|
_________________ LP Panasonic |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mobwap Član

Pridružen-a: Sre 14 Mar 2012 9:42 Prispevkov: 326 Aktiv.: 2.01 Kraj: Doma
|
Objavljeno: Sre Nov 07, 2012 6:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za te črte bi prej okrivil grafično kartico kot pa monitor. Si poizkusil na isti port priklopit drug monitor?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
panasonic Član

Pridružen-a: Sre 12 Apr 2006 11:13 Prispevkov: 389 Aktiv.: 1.66 Kraj: med Notranjsko in Primorsko
|
Objavljeno: Sre Nov 07, 2012 7:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja, na to pa nisem niti pomislil
Bom preveril jutri, ker me sedaj ni doma.
Ima pa monitor dva vhoda, DVI in VGA. Priklopljena imam dva monitorja na kartico. Tegale na DVI izhod in drugega na VGA, in drugi dela normalno.
Bom probal malo kombinirati
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s57bat Član

Pridružen-a: Pon 09 Apr 2007 9:06 Prispevkov: 201 Aktiv.: 0.90 Kraj: Moste
|
Objavljeno: Sre Nov 07, 2012 7:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hej hoj!
Flat kabel, ki je naparjen na panel, izgublja stik.Težko boš kaj naredil.
l.p. Tomaž
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bostjang Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29 Prispevkov: 3476 Aktiv.: 14.64 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Čet Nov 08, 2012 11:58 am Naslov sporočila: |
|
|
s57bat je napisal/a: |
Flat kabel, ki je naparjen na panel, izgublja stik.Težko boš kaj naredil. |
Po vsej verjetnosti je tako.
Lahko poizkusiš vmes zatlačiti kakšno gumo, da tišči kabel, ki gre na sam panel (pravzaprav znotraj panela, kot modul). Meni je enkrat že uspelo.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
panasonic Član

|
Objavljeno: Pet Nov 09, 2012 11:16 am Naslov sporočila: |
|
|
Ja, je napaka na monitorju. Danes gre "pod nož". Bom videl, kaj se da storiti.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Energetik-m Član

Pridružen-a: Pon 07 Dec 2009 19:16 Prispevkov: 1392 Aktiv.: 7.34 Kraj: Zagorje
|
Objavljeno: Pet Nov 09, 2012 10:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Meni so se pojavile na domačem in na službenem monitorju na isti dan, pred nekaj meseci, takrat, ko je bila povečana sončna aktivnost.
Sicer mislim, da tole zadnje nima nobene zveze, kajti če bi visokoenergijski delci sesuli tranzistorje v driverjih, bi zelo verjetno sesuli še kaj bolj opaznega širši javnosti.
Sta pa oba monitorja Samsung, pa oba sta bila takrat kakšnega pol leta po izteku garancije.
_________________ lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mseme Član

Pridružen-a: Sob 15 Jan 2011 23:26 Prispevkov: 26 Aktiv.: 0.15 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Nov 22, 2012 11:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poskusi z kontakt sprejem očistiti kontakte na kablu iz grafične do LVDS plošče. Če to ne pomaga probaj pri prižganem monitorju pritisniti LVDS pa boš videl kaj se zgodi. Na ta način [slovenščina je zame španska vas] rešil kar nekaj Samsungovih monitorjev.
LP
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
panasonic Član

|
Objavljeno: Pet Nov 23, 2012 9:35 am Naslov sporočila: |
|
|
Ja, sem pritiskal po tistem delu ploščice, kjer se pojavljajo črte. Res so nekatere začele utripati, potem sem pa pritisnil malo bolj...in sedaj imam na celem ekranu samo še belo svetlobo - ga lahko uporabljam le še za namizno svetilko
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Profesor Einstein Član

Pridružen-a: Ned 24 Sep 2006 0:13 Prispevkov: 1437 Aktiv.: 6.28 Kraj: Rogaška Sl.
|
Objavljeno: Pet Nov 23, 2012 9:50 am Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo
Kot kaže je bil nekdo pregrob pri odpiranju ohišja pri mejavi kondenzatorjev in je mehansko načel kontakte na panelu...
potem pa so od diletacije, ki jih povzroča nihanje temperature, s časoma odpadli stran.
Lp.
Darko
_________________ --
"Če bi volitve kaj pomagale, bi jih prepovedali." (Mark Twain) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.89 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Pet Nov 23, 2012 11:10 am Naslov sporočila: |
|
|
panasonic je napisal/a: |
Ja, sem pritiskal po tistem delu ploščice, kjer se pojavljajo črte. Res so nekatere začele utripati, potem sem pa pritisnil malo bolj...in sedaj imam na celem ekranu samo še belo svetlobo - ga lahko uporabljam le še za namizno svetilko  |
Tudi tak monitor je še uporaben !
Lahko mu celo odstraniš matrico in bo uporaben še bolj. Jaz ga uporabljam pri izdelavi dvostranskih tiskanih vezij.
List s sliko spodnjega in zgornjega vezja na ta način postavim točno enega nad drugega. Pomaga mi presev skozi papir položen na tak monitor. Ko papirja zlepim, vtaknem mednju očiščeno ploščico in vse skupaj gre v laminator.
_________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
janez88 Član

Pridružen-a: Čet 22 Nov 2007 1:24 Prispevkov: 60 Aktiv.: 0.28 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Sob Nov 24, 2012 9:25 am Naslov sporočila: |
|
|
panasonic je napisal/a:
Ja, sem pritiskal po tistem delu ploščice, kjer se pojavljajo črte. Res so nekatere začele utripati, potem sem pa pritisnil malo bolj...in sedaj imam na celem ekranu samo še belo svetlobo - ga lahko uporabljam le še za namizno svetilko
Pozdravljen, povej kaj več podatkov o LCD-ju, mogoče se da rešiti, lahko tudi ZS ,
lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.89 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sob Nov 24, 2012 10:00 am Naslov sporočila: |
|
|
janez88 je napisal/a: |
panasonic je napisal/a:
Pozdravljen, povej kaj več podatkov o LCD-ju, mogoče se da rešiti, lahko tudi ZS ,
lp |
janez88, daj povej kako imam tudi jaz, pa še kdo tovrstne težave.
Sam imam Syncmaster 2443BW in ima povsem podrobne težave, kot so našteti v tej temi.
_________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
janez88 Član

Pridružen-a: Čet 22 Nov 2007 1:24 Prispevkov: 60 Aktiv.: 0.28 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Sob Nov 24, 2012 10:09 am Naslov sporočila: |
|
|
VolkD, po sliki sodeč, gre za starejši LCD XXX B, tega rešujem, ker sam imam okvaro na napajanju, panel BP,
lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.67 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Sob Nov 24, 2012 10:26 am Naslov sporočila: |
|
|
Enak problem imam tudi jaz, sicer je monitor še celo leto v garanciji, ampak ne vem, kaj naj naradim, saj se težava pojavlja občasno : ena vertikalna rdeča črta na sredini. Potem malce bolj pritisnem na spodnji rob in po nekaj poskusih izgine. Noče pa čisto umreti Namreč, ko ga bom nesel na servis gotovo ne bo te črte. Sem že poslal sike na servisov mail, pa ni niti toliko da bi mi odgovorili ali poslali nekam v tri...
Je pa LG 27 colar.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni