|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.70 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Čet Nov 08, 2012 3:16 pm Naslov sporočila: Trdo užitni kaki |
|
|
Zdravo!
Spet so prišli tile krasni sadeži narave, ki so mi eni boljših jedi, zato sem začel razmišlati, da bi si na pomlad kakšnega posadil v okolico hiše. Problem je, ker ne vem kje bi se zelo ugodno dobilo sadike trdo užitnih vrst kakijev? Kolikor sem bral pod to spadajo naslednje vrste:
ČOKOLATINO
JIRO
O GOSHO
VANIGLLIA
TIPO(če je sadeš oplojen) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.90 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Čet Nov 08, 2012 3:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaki sem posadil. Odločil sem se za dva drevesa. Eno Typo, drugo pa Jiro. Žal je pri nas občasno huda zima in je Jiro pozebel, tako da mi uspeva le še Typo, ki je bistveno bolj odporen na mraz. Moram dokupiti še eno drevo, da bo za oplodnjo. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zok Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59 Prispevkov: 1115 Aktiv.: 5.55 Kraj: Ponikva
|
Objavljeno: Čet Nov 08, 2012 3:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
za semena poglej na ebay - za čilije imas izbiro da te kap - jalapeno mild recimo 150 semen za 1 GBP.
(upam da nisem kake bucke prodal, nisem poznavalec kakijev - v glavnem namen je bil dober)  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04 Prispevkov: 16777193 Aktiv.: 70632.55
|
Objavljeno: Čet Nov 08, 2012 5:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.70 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Čet Nov 08, 2012 6:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
zok je napisal/a: |
za semena poglej na ebay - za čilije imas izbiro da te kap - jalapeno mild recimo 150 semen za 1 GBP.
(upam da nisem kake bucke prodal, nisem poznavalec kakijev - v glavnem namen je bil dober)  |
Se mi zdi, da moraš kar sadike kupiti, ker prvo je kaljivost zelo slaba, potem pri ceplenju je pa oprijemljivost še slabša. Če bi šlo bi podtikal, kar semena od pojedenega sadeža. Za enkrat nisem videl kakšnega bistvenega uspeha, da bi me lahko na rit vrglo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zok Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59 Prispevkov: 1115 Aktiv.: 5.55 Kraj: Ponikva
|
Objavljeno: Čet Nov 08, 2012 7:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
kobranka je napisal/a: |
zok je napisal/a: |
Se mi zdi, da moraš kar sadike kupiti, ker prvo je kaljivost zelo slaba, potem pri ceplenju je pa oprijemljivost še slabša. Če bi šlo bi podtikal, kar semena od pojedenega sadeža. Za enkrat nisem videl kakšnega bistvenega uspeha, da bi me lahko na rit vrglo. |
eh, ravno zaradi tega (mojega nepoznavalstva) sem napisal drugi odstavek. Torej semena odpadejo, sadike je pa treba zal nekje "lokalno" dobiti.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04 Prispevkov: 16777193 Aktiv.: 70632.55
|
Objavljeno: Čet Nov 08, 2012 7:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.40 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Nov 08, 2012 8:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaki je kaki, ne jabolko. Mora bit tako mehak, da se enostavno prisesaš nanj
Nam je na primorskem (nad Dragonjo) crknilo kar nekaj drevesc kakija dokler so bila mlada. Z leti se zgleda utrdijo... _________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 15.96
|
Objavljeno: Pet Nov 09, 2012 10:52 am Naslov sporočila: |
|
|
Sadike vseh vrst sadnega drevja se dobi v Krški vasi (Krška vas).
Iščite: Rast Baznik. _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Spajky Član

Pridružen-a: Ned 27 Jun 2010 0:05 Prispevkov: 1095 Aktiv.: 5.99 Kraj: Obala
|
Objavljeno: Pet Nov 09, 2012 12:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kot je meni znano, navadni trdi kaki je odvisno s kakšnega drevesa je prišel pelod. Tako ima lahko eno drevo trde, mešane ali "hibridne" sadeže. Kakšno leto se zgodi, da so praktično skoraj vsi trdi (redko) večkrat pa se zgodi, da lahko v kaki sadovnjaku moraš "z Lupo" iskati trdo verzijo ... Zato je najbolj siguren bet, da posadiš "vanilija" Kaki (trdi, praktično brez koščic) sadiki ... letos tu pri mojem frendu v nasadu se je zgodilo slednje; pred par leti pa vsi trdi kot za stavo ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 8 dni