|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
bolha95 Član

Pridružen-a: Pet 14 Dec 2007 21:33 Prispevkov: 296 Aktiv.: 1.39 Kraj: Križe / Tržič
|
Objavljeno: Pet Nov 09, 2012 10:11 pm Naslov sporočila: Stikalna ura ne dela |
|
|
Imam manjši problem, ki to trenutno še ni, lahko pa postane.
Doma imamo stari dvotarifni števec z mehansko uro. Opazil sem, da se od sredine septembra poraba na višji tarifi ni spremenila. Po nadaljnjem raziskovanju sem odkril, da se je očitno pokvarila stikalna ura. Sliši se "tiktakanje" ampak se ura ne premika. Števec sedaj dela samo na nižji tarifi.
Kaj narediti? Obvestim elektro, da zadeva ne dela ali pa se naredim Francoza in počakam, da sami odkrijejo napako? Ali mi v drugem primeru lahko zaračunajo povprečje, kakršno je bilo za nazaj? Imajo sploh osnovo za takšno dejanje?
Kakšno je vaše mnenje? _________________ LP,
Robi
Kjer se znanje konča, se domišljija začne |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
T-bag Neznanec

Pridružen-a: Ned 04 Nov 2012 21:31 Prispevkov: 8 Aktiv.: 0.05 Kraj: Kr-Lj
|
Objavljeno: Pet Nov 09, 2012 10:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na tvojem mestu bi jih obvestil preko emaila zgolj z enim stavkom in upal, da ne bo odziva. Prej ali slej bodo dojeli, da na visoki tarifi nimaš porabe in bodo preverjali kako goljufaš. V tem primeru se izgovarjaš, da si jih obvestil, vendar se niso odzvali. Formalno nimajo podlage, da ti zaračunajo nekaj kar nisi porabil oziroma zaračunajo porabo na blef. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Nace Član

Pridružen-a: Pon 12 Maj 2003 0:12 Prispevkov: 828 Aktiv.: 3.50 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Sob Nov 10, 2012 6:42 am Naslov sporočila: |
|
|
Moja sestra je imela enak problem pa sploh ni vedela, da se ji je ura ustavila na nizki tarifi, ampak so ugotovili sami pri popisu števca in zamenjali uro.
Drugače je , če sam odčitavaš stanje števca in jih mesečno obveščaš o porabi in če so kolikor toliko zbrihtani bodo ugotovili, da je nekaj narobe z uro.
Če nisi kakorkoli fizično vplival na delovanje, ti ne morejo zaračunat povprečja porabe, kar pa zlahka tudi ugotovijo.
Verjetno pa imaš na računu napisano povprečje mesečne porabe visoke in nizke tarife in to plačuješ, ob popisu pa ti potem zaračunajo na naslednji položnici večjo ali manjšo porabo - v dobro ali doplačilo. _________________ LP Nace |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.63 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Sob Nov 10, 2012 8:13 am Naslov sporočila: |
|
|
Narediš se "francoza" preverjeno plačaš le po števcu
Seveda bi v primeru, da se ti ura ustavi na dražji tarifi, javil napako takoj in tudi vsak dan 2x klical in težil, naj monter hitro pride zamenjat
Po popisu števcev ti kmalu pridejo zamenjat uro, ker ugotovijo preveliko razliko. Če kdo kaj reče, se samo narediš neumnega in poveš da še zneskov na položnici ne gledaš, kaj šele števec, češ da te to ne zanima in da to ni tvoja stvar. _________________ Obiščite me na www.reber.si ali www.elektron.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 485 dni