www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Disk

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 18.04
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 27, 2005 8:17 pm    Naslov sporočila:  Disk Odgovori s citatom

Enkrat sem dobil v roke pokvarjen trdi disk.In sem razdrl vse.Zdaj za to okroglo ploščo,ki je prevlečena nevem s kakšno snov in kakšen material je plošča.Mogoče je aluminij in na to prevlečejo.Saj bi lahko pogledal na spletni,samo ne znam tuje jezike.
Lp Andrej
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
borber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40
Aktiv.: 13.20
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 27, 2005 9:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Materijal je lahko steklo ali kaka nemagnetna kovina. Tudi jaz sem jih razdiral. Po teži sodeč je disk iz aluminija.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 18.04
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 27, 2005 9:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni je zdelo,da je Al,to sem spilil s pilo.Enkrat sem videl.da so na odpadu dal posebej.Pa sem povedal,da je Al plošča in so rekli da ni.
Lp Andrej
Nazaj na vrh
borber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40
Aktiv.: 13.20
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 27, 2005 10:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem našel nekaj. Najprej so uporabljali aluminij, potem magnezijeve zlitine in sedaj tudi že steklo.
Nazaj na vrh
KRAPman
Član
Član

Pridružen-a: Sre 23 Nov 2005 14:35
Aktiv.: 0.49
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 30, 2005 3:39 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Plošče so večinoma iz neodimovega železo borida (NdFeB). Ta snov ima dobre magnetne lastnosti (deluje kot trajni magnet). Na ploščah je tudi obvezen zaščitni premaz, saj NdFeB zelo hitro podleže koroziji.

Lp
Nazaj na vrh
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.81
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 06, 2006 3:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

KRAPman je napisal/a:
Plošče so večinoma iz neodimovega železo borida (NdFeB). Ta snov ima dobre magnetne lastnosti (deluje kot trajni magnet). Na ploščah je tudi obvezen zaščitni premaz, saj NdFeB zelo hitro podleže koroziji.

Lp

Plošče so skoraj v vseh diskih iz aluminijevih magnezijevih legur. Steklene so redke. Feromagneten je samo zgornji premaz, ki je zelo tanek in temne barve.
Že zelo majhna praska na premazu odkrije svetlo kovino.

Jur
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 458 dni