|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.57
|
Objavljeno: Tor Dec 27, 2005 11:13 pm Naslov sporočila: Nekaj vprasanj o Keil uVision3 za x51 |
|
|
1: Moda kdo ve kako generirati timer overflow interrupt v omenjenem simulatorju ?
2: Ali uVision pozna dolzine (v ciklih) ukazov za podprte mikrokontrolerje in ce jih, ali lahko to kje izpise v listing od assemblerja, da ni treba za vsak mnemonik posebej brskati po navodilih ? V Project | Options for Target ... | Listing tega nisem nasel.
3: Isto vprasanje, a za dolzine ukazov - vem, da lahko sam prestejem bajte na levi strani listinga, a se mi zdi to nekoliko absurdno, ker je prastari assembler za DOS (za Motorole, s katerimi sem delal takrat) imel to oboje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4769 Aktiv.: 20.13 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Tor Dec 27, 2005 11:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
1. V debugerju kliknes na Peripherals in interrupt potem izberes zeljen timer in obkljukas kvadratek TF0 (TF1)
2. Dolzine ukaza. Uf, to bo pa huda mislim. Namrec tu ukazi niso vedno enake dolzine, kot v assemblerju. Verjetno edino rocno stetje ukazov te resi....
3. Uf, vem, da se da, ampak se ne spomnim vec tocno kako..... _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.57
|
Objavljeno: Sre Dec 28, 2005 12:30 am Naslov sporočila: |
|
|
Pod 2. sem mislil ravno v assemblerju - vsak ukaz je znane dolzine (# ciklov), vprasanje je le ali to assembler uVision-a zna zapisati v listing ali ne.
Hvala za pojasnila ! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70830.98
|
Objavljeno: Sre Dec 28, 2005 7:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni