|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70810.76
|
Objavljeno: Sre Dec 12, 2012 10:03 am Naslov sporočila: Hofer varilni aparat |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
80.56 KB |
Pogledana: |
86 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
linel Član

Pridružen-a: Čet 06 Mar 2008 21:14 Prispevkov: 178 Aktiv.: 0.85 Kraj: prekmurje
|
Objavljeno: Sre Dec 12, 2012 10:17 am Naslov sporočila: Hofer varilni aparat |
|
|
poglej na youtube-u pod flux wire welder (je posnetkov testiranja podobnega aparata kar nekaj), pa boš videl kako vari, oziroma če je to to kar potrebuješ.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.95 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Sre Dec 12, 2012 10:27 am Naslov sporočila: |
|
|
Ne bi kupil,čeprav je ugodna.Jaz sem včasih kupil v H***r kakšen stroj.Pa mi nekaj časa dela in že crkne.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
silvo22 Član

Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 18:25 Prispevkov: 510 Aktiv.: 2.82 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Sre Dec 12, 2012 11:46 am Naslov sporočila: |
|
|
Če si hočeš dobro teci stran od tega kar te noge nesejo!!!
Ta stvar zahteva posebno polnjeno žico ki je kar nekajkrat dražja kot običajna žica za CO2 varilni aparat. Ta stvar NE vari s plinom CO2.
Na tak način se vari konstrukcijske vare npr, v vetrovnih pogojih, vendar mora bit aparat profesionalne sorte. Ta pokveka naredi nikakršen var. Ne vem kdo sploh podeli dovoljenje za prodajo teh jajc.
Vprašaj se tudi kaj boš varil z 90 amperi toka? To ne zavari niti pleha ribje konzerve.
_________________ http://www.youtube.com/user/hscncmachines
Nazadnje urejal/a silvo22 Sre Dec 12, 2012 11:47 am; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zok Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59 Prispevkov: 1115 Aktiv.: 5.57 Kraj: Ponikva
|
Objavljeno: Sre Dec 12, 2012 11:47 am Naslov sporočila: |
|
|
Cena je ugodna, vendar če bi sam kupoval varilnik na žico bi hotel imeti zraven še priklop za jeklenko.
Če te ne moti to da lahko variš samo s t.i. "flux cored wire", in da si malo omejen s tokom, je to za ta denar to. Za kakšne večje stvari je dobro imeti možnost iti vsaj do 150 A, vendar za kakšne profile in cevi ne potrebuješ takšne amperaže. Tudi z uveljavljanjem garancije imam v lidlu ter hoferju samo dobre izkušnje.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.78 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Sre Dec 12, 2012 1:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
No, nekateri res pretiravajo s tem "stran od takega...". Jaz imam doma sicer kitajski inverter aparat na elektrode, ki je bil v merkurju 100 evrov (140A) in je že kar nekaj naredil, pa še vedno dela. Notri so sami standardni elementi, tako da za domačo rabo je po moje OK. Samo ne vem, kako to variš BREZ plina??? mogoče je silvo zaradi tega mislil tako...
Aja...90A je že kar soliden tok za marsikaj zavarit, brez skrbi.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
silvo22 Član

Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 18:25 Prispevkov: 510 Aktiv.: 2.82 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Sre Dec 12, 2012 1:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Glej Protonček. Ti vkupi aparat in boš nato poročal, jaz ti pa rečem da hodi stran od tega.
Tistih 90 A je le napisanih na tablici in z njimi nimaš kaj delat saj z njimi narediš hladen zvar ki ne nosi nič. Če je vsi drugi parametri ok, v kar dvomim do bi pri stroju za 99 eur bili, bi z njim morda lahko varil avtomobilsko pločevino. Kaj debelejšega sigurno ne.
Regulacija toka v dveh stopnjah...?? Pri tej moči aparata je niti ne rabiš.
Polnjena žica je zadeva ki je draga, se prekleto kadi in je strupena, z njo je težko variti še z velikimi aparati tako da grem stavit da s to igračko ni mogoče narediti nič pametnejšega kot si le živce okvarit.
_________________ http://www.youtube.com/user/hscncmachines |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.64 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Sre Dec 12, 2012 2:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz bi na tvojem mestu kupil preizkusil in če nisi zadovoljen lahko glede na moje izkušnje neseš še isti dan nazaj, napišeš mnenje in to je to.
Če imaš inverter 140A je ta za domače varjenje konstrukcijskega železa za moje pojme dovolj.
Le tega pa boš verjetno imel za pločevino in tanjše zadeve, kar večkrat pride prav.
_________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Sre Dec 12, 2012 3:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Silvo, saj sem rekel, da je mogoče varianta ravno v čem drugem....kot praviš, je tukaj problem polnjena žica. Jaz samo vem, da kitajček za 100 evrov deluje kot mina, seveda verzija na elektrode. Škoda, ker ni v tej akciji tak..
Če je ta žica, kot praviš draga, potem ga nima smisla niti jemati za en dan, kajti lahko sicer lepo vari, ampak kdo bo pa žico kupoval...
Glede toka se sicer ne strinjava, ampak tako je. jaz z elektrodo 2mm varim pod 100A tudi debelejše materiale (kotnik 40kvadrat recimo), pa do sedaj niti ena stvar še ni popustila. Lahko je pri tehnologiji z žico zahtevan večji tok...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4223 Aktiv.: 17.82 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Sre Dec 12, 2012 4:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Rekel bom samo to WALTER je uradno nemška (avstrijska) firma , imam njihov udarni baterijski vrtalnik 24V s katerim sem zelo zadovoljen ( za malo ceno).
http://www.walter-service.at/
Kar se pa tega varjenja tiče moram po pravici povedati da tega še nisem videl ...žica polnjena s fluxom ....brez plina ... za kaj potem uporablja šobo (?)
_________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
silvo22 Član

|
Objavljeno: Sre Dec 12, 2012 4:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja, z elektrodami je nekoliko drugače kot z žico. Pri elektrodi je atmosfera zelo drugačna kot pri co2 in je veliko lažje vzdrževati oblok z nižjimi tokovi. Pri co2 rabimo višji tok sicer se le žica topi in ne prodre v materijal.
Pri tem z polnjeno žico je še slabše. Pri elektrodi imamo plašč zunaj ki lepo pokriva var, pri tej žici je znotraj žice in mora žlindra prodirat navzven. Pri velikih amperažah in veliki količini vara to ni problem, pri tem majhnem varčku pa zaradi prodiranja žlindre navzven in zaradi malega ter posledično mrzlega vara ostaja žlindra ujeta. Var je luknjast in porozen.
Ta postopek varjenja se uporablja v industrijske namene kjer imamo varjenje visoko avtomatizirano in kjer se vari z velikimi močmi. Sestavo žice oziroma njenega stržena se prilagodi materialu ki se ga vari.
Tudi zaradi tega sem mnenja da je potrebno bežat stran od tega aparata ker ne vem kje bi dobil ustrezno žico v kolutu po 5 kil?
Več o tem:
http://www.elektrode.si/html/slo/polnjene_zice.html
_________________ http://www.youtube.com/user/hscncmachines
Nazadnje urejal/a silvo22 Sre Dec 12, 2012 4:15 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Neznanec

Pridružen-a: Pet 01 Okt 2004 1:17 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.00
|
Objavljeno: Sre Dec 12, 2012 4:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MartinSLO Član

Pridružen-a: Tor 20 Sep 2011 0:25 Prispevkov: 16 Aktiv.: 0.10 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sre Dec 12, 2012 4:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Walter in Rothenberger Industrial (nekakšen "hobby program" znamke Rothenberger) sta očitno sestrski firmi... Imata kar nekaj enakih proizvodov, vsak s svojim napisom, skoraj enake barve embalaže, itd... Nekje sem celo zasledil isti naslov, pa sem pozabil, kje...
Torej, sklepajoč po tem, moram reči, da Walter nikakor ni švoh ali za odpis. Je pač narejen striktno za neki namen, kateremu bo tudi služil.
To govorim, ker imam tudi sam nekaj Walter orodja (predvsem ročnega) in tudi Rothenbergerja, ki je poleg Rems-a in Ridgid-a vodilni svetovni proizvajalec ročnih in električnih orodij za inštalaterje in še koga...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Sre Dec 12, 2012 4:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Silvo, hvala za razlago. Mi je jasno, kaj misliš in se strinjam. Še enkrat: škoda, ker ni aparat na navadno žico in CO2 z malimi koluti. takega bi takoj kupil.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.88 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Sre Dec 12, 2012 6:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Podobne velikosti imam sam, le da ima CO2 priklop in večje amperaže. Zadeva niti ni bila kaj prida dražja od tega, vendar vari zadovoljivo tudi 5mm Fe.
Ta Hoferjeva verzija se mi zdi bolj za kak pleh 2-3mm. Kakšna je ta žica pa ne vem.
_________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni