|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
stromarpepi Član

Pridružen-a: Čet 23 Jun 2011 0:30 Prispevkov: 100 Aktiv.: 0.59 Kraj: Ormož
|
Objavljeno: Tor Nov 27, 2012 1:17 pm Naslov sporočila: Avtoličarska komora SAICO |
|
|
Pozdravljeni,
iščem pomoč za avtomatizacijo avtoličarske komore SAICO Tronic 80.
Torej sledeče, sedaj čakam da dobim uro. Ta ura služi avtomatskemu izklopu po določenem času za namene pečenja barve.
Problem pa je nastal v razsvetljavi. Zadeva ima 4 pase neonskih luči. Lastnik je želel vklop leve ter desne strani posebaj. Tako sem uporabil kontaktor ter ločil levo ter desno stran. Problem je nastal da se zadeva ne vklopi. Ko vklopim prvi kontaktor za prvi niz luči se prižgejo, nato vklopimo drug kontaktor in se normalno vžgejo. Problem nastane pri obratnem zaporedju. Torej vklop kontaktorja 2 katerega sem dodal. V glavno omarico je speljan posebej dovod Leve in Desne strani komore za luči. Torej po teoriji odstranim Levo stran in jo vežem preko svojega kontaktorja za ločen vklop. Zasledil pa sem naslednjo težavo. Ko vklopim kontaktor 2 imam na Fazi in Nuli "vroče"... Torej 220v... Prvo sem pomislil da je kaka inducirana napetost na nulo ko sem meril z probirko. A stvar se je na koncu izkazala da je res 220... Zakaj? je možno da se kje skriva kak pogoj da morajo biti prižgane tudi desne luči? ampak zakaj? F,N imam posebaj potegnjeno za drugi niz luči iz sponk na kontaktor, kateri mi vklopi luči...
Upam da nisem sedaj preveč zakompliciral pri opisu...
Še eno vprašanje, kje bi dobil shemo za to komoro? Potem bi mi bile katere stvari malo bolj jasne, saj nimam za sabo še dosti prakse...
L.P. _________________ L.P.Samo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Peter123 Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2009 15:34 Prispevkov: 1441 Aktiv.: 7.21 Kraj: Lj.
|
Objavljeno: Tor Nov 27, 2012 4:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lahko da imaš vezavo narejeno za 3 fazni sistem. pri velikemu št. žarnic se to dostikrat uporablja. To sicer ne spremeni da potrebuješ za pravilno delovanje 0.
Za več bi moral zadevo videti.
Ali so v sistemu luči uporabljene navadne železne dušilke z štartarji ali elektronske? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
stromarpepi Član

|
Objavljeno: Tor Nov 27, 2012 11:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Uporabljene so navadni štarterji. Torej tisti okrogli s plastičnim ohišjem.
Zadeva deluje normalno ko vklopim obe luči. Faza je faza, nula pa nula... zakaj pa imam ob vklopu niza luči 2 na obeh fazah ter na obeh nulah od luči 220? pa nobene ne svetijo? Tu se mi je zataknilo...več nisem raziskoval ker nisem imel časa...bom pa ta teden en dan šel in malo raziskal zadevo. Bol kot študiram, bolj mi ni jasno... bom kar vzel en blok in svinčnik da skiciram zadevo...mogoče mi bo potem kaj bolj jasno.
Ali ve kdo kje bi lahko dobil shemo? Pisal sem že prodajalcem SAICO komor, ampak brez uspeha...
|
Nazaj na vrh |
|
 |
carli Član

Pridružen-a: Pon 14 Nov 2011 19:02 Prispevkov: 758 Aktiv.: 4.58 Kraj: Haloze
|
Objavljeno: Tor Nov 27, 2012 11:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nekje izgubiš N se pravi ko dela kontaktor 1 je vse ok, samo 2 pa ne torej je N skozi delovni kontakt kontaktorja 1. Bo mogoče treba kak kabel prestavit. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Peter123 Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2009 15:34 Prispevkov: 1441 Aktiv.: 7.21 Kraj: Lj.
|
Objavljeno: Sre Nov 28, 2012 8:33 am Naslov sporočila: |
|
|
Mislim da ti razkopavanje vezave ne uide.
Boš moral iti kar od luči to luči preverjat vezavo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
carli Član

Pridružen-a: Pon 14 Nov 2011 19:02 Prispevkov: 758 Aktiv.: 4.58 Kraj: Haloze
|
Objavljeno: Sre Nov 28, 2012 10:29 am Naslov sporočila: |
|
|
Bolj bo priklop dodatnega kontaktorja v omari. Nekje ni priklopljen direktno na N. 1 kabel prestavit na drugo mesto. To se pri klemanju v omari hitro zgodi. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
stromarpepi Član

|
Objavljeno: Pon Dec 03, 2012 5:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
carli je napisal/a: |
Bolj bo priklop dodatnega kontaktorja v omari. Nekje ni priklopljen direktno na N. 1 kabel prestavit na drugo mesto. To se pri klemanju v omari hitro zgodi. |
To je bilo to... po temeljitem premisleku sem naredil sledeče..fazo preko glavnega stikala (ključ), preko tipke za vklop ter kontrolne lučke na A1...ja nula pa se mi je nekje izgubila, tako da sem potegnil čisto frišno iz spojke... Wah kaj ti da včasih za mislit en napačen kabl...Ampak vseeno, vem za drugič spet nekaj novega
Hvala za pomoč vsem skupaj
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni