|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14666 Aktiv.: 62.07 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Ned Jan 01, 2006 2:04 pm Naslov sporočila: Led svetilka |
|
|
Kategorija projekta:
Razsvetljava, svetlobni efekti
težavnost: od 1
tehnologija: od 1
potrebno predznanje: od 2
predviden čas za izdelavo: 2h
predvidena orodja in oprema:
Oprema za izdelavo tiskanega vezja. Pribor za spajkanje. (programator, ki omogoča programiranje PIC12F675)
kosovnica:
13 visokosvetilnih belih led diod
upor 2x 2K
upor 2x 180
upor 1 x 100
kondenzator 2x 100n
1x PIC12F675
1x tipka
Opis:
Pred časom sem v Sparu kupil baterijski vrtalnik. V kompletu je bila tudi kar priročna svetilka. A v njej je uporabljena običajna žarnica z žarilno nitko. Glede na to, da ima ta slab svetilni izkoristek ter veliko porabo, sem se odločil, da jo zamenjam z led diodami. Da še povečam varčevanje, sem se odločil, da ne vključim vse naenkrat. Ob vklopu obstoječega stikala se vključi prvih 5 led diod.
Istočasno se vključi tudi napajanje elektronike. Pritisk na tipko vključi še dodatne 4 sledeči pritisk pa še 4. Naslednji pritisk 8 diod izključi. Ciklus se ponavlja.
Mikrokontroler upravlja funkcijo stikala s tremi položaji. (namesto njega se lahko uporabi običajno stikalo a cenovno ne bo bistvene razlike - tipka se mi zdi bolj "elegantna" ) Prvenstveno sem mislil uporabit 10F200, ki sem ga dobil kot "sample", potem pa sem ugotovil, da nimam ustreznega adapterja za programator, zato sem vzel drugega malčka. V prilogi načrt,tiv, asm,hex...
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
led_svetilka.zip |
Velikost datoteke: |
55.1 KB |
Downloadano: |
131 krat |
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 474 dni