|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
koprivecj Član

Pridružen-a: Pet 31 Avg 2012 16:13 Prispevkov: 15 Aktiv.: 0.09
|
Objavljeno: Pon Dec 03, 2012 7:42 pm Naslov sporočila: HP Compaq problem!! |
|
|
Pozdravljeni!
Imam star prenosnik Compaq 6715 za katerega sem se odločil da ga bom popravil če je to mogoče.
ko prižgem računalnik se normalno pojavi okno z napisom hp v katerem nato tudi ostane..poizkusil sem že vse možne kombinacije tipk ampak je računalnik zamrzne in sploh ne pride v bios.
Kaj bi lahko bilo narobe??Prijatelj ki se malo bolj spozna na take stvari mi je rekel da je pregorel BIOS čip. Če je, kako to izgleda?? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
simon 969 Član

Pridružen-a: Sre 27 Jun 2012 20:22 Prispevkov: 18 Aktiv.: 0.11 Kraj: Dravograd
|
Objavljeno: Sre Dec 05, 2012 5:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
| za vstop v Bois pritisneš F10, |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
koprivecj Član

|
Objavljeno: Čet Dec 06, 2012 10:43 am Naslov sporočila: |
|
|
a res?? nisem še preizkusil..če sem napisal da zamrzne na prvem oknu ki se pojavi in ne moreš nič pritisnit  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
6dan8 Član

Pridružen-a: Tor 18 Jan 2011 10:53 Prispevkov: 1053 Aktiv.: 5.67 Kraj: Goriška
|
Objavljeno: Čet Dec 06, 2012 11:32 am Naslov sporočila: Re: HP Compaq problem!! |
|
|
| Citiram: |
| ...je pregorel BIOS čip. Če je, kako to izgleda?? |
Kako to izgleda? Ponavadi? Računalnik zažene ne. Spljoh.* Ker pa navajaš, da se ti na zaslonu pokaže vsaj uvodna slika (logo), sklepam, da BIOS ni čisto "pregorel". Prej bi ugibal, da se POST (več o tem) sekvenca nekje ustavi - rado se zatakne pri trdem disku. Si za začetek poskusil tole: takoj, ko se ti prikaže logo, pritisni tipko "Esc" ali "Tab" - če se slika na zaslonu spremeni, si že malce dlje (ali bliže rešitve problema).
EDIT: * - navedek "Računalnik zažene ne. Spljoh" je nameren. Mišljen je bil - v pozitivnem smislu - kot opomnik na 1. točko te teme.
Nazadnje urejal/a 6dan8 Pet Dec 07, 2012 11:37 am; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 17.76 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Čet Dec 06, 2012 2:06 pm Naslov sporočila: Re: HP Compaq problem!! |
|
|
| koprivecj je napisal/a: |
Pozdravljeni!
Imam star prenosnik Compaq 6715 za katerega sem se odločil da ga bom popravil če je to mogoče.
ko prižgem računalnik se normalno pojavi okno z napisom hp v katerem nato tudi ostane..poizkusil sem že vse možne kombinacije tipk ampak je računalnik zamrzne in sploh ne pride v bios.
Kaj bi lahko bilo narobe??Prijatelj ki se malo bolj spozna na take stvari mi je rekel da je pregorel BIOS čip. Če je, kako to izgleda?? |
Poskusi z postopno odstranitvijo optične enote, trdega diska, RAMov, menjavo gumbne baterije. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
koprivecj Član

|
Objavljeno: Čet Dec 06, 2012 5:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
| Hvala za pomoč...bom poizkusil |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 233 dni