www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

HP Compaq problem!!

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
koprivecj
Član
Član

Pridružen-a: Pet 31 Avg 2012 16:13
Aktiv.: 0.09

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 03, 2012 7:42 pm    Naslov sporočila:  HP Compaq problem!! Odgovori s citatom

Pozdravljeni!
Imam star prenosnik Compaq 6715 za katerega sem se odločil da ga bom popravil če je to mogoče.
ko prižgem računalnik se normalno pojavi okno z napisom hp v katerem nato tudi ostane..poizkusil sem že vse možne kombinacije tipk ampak je računalnik zamrzne in sploh ne pride v bios.
Kaj bi lahko bilo narobe??Prijatelj ki se malo bolj spozna na take stvari mi je rekel da je pregorel BIOS čip. Če je, kako to izgleda??
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
simon 969
Član
Član

Pridružen-a: Sre 27 Jun 2012 20:22
Aktiv.: 0.11
Kraj: Dravograd

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 05, 2012 5:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

za vstop v Bois pritisneš F10,
Nazaj na vrh
koprivecj
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 06, 2012 10:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

a res?? nisem še preizkusil..če sem napisal da zamrzne na prvem oknu ki se pojavi in ne moreš nič pritisnit Smile
Nazaj na vrh
6dan8
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Jan 2011 10:53
Aktiv.: 5.67
Kraj: Goriška

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 06, 2012 11:32 am    Naslov sporočila:  Re: HP Compaq problem!! Odgovori s citatom

Citiram:
...je pregorel BIOS čip. Če je, kako to izgleda??
Kako to izgleda? Ponavadi? Računalnik zažene ne. Spljoh.* Ker pa navajaš, da se ti na zaslonu pokaže vsaj uvodna slika (logo), sklepam, da BIOS ni čisto "pregorel". Prej bi ugibal, da se POST (več o tem) sekvenca nekje ustavi - rado se zatakne pri trdem disku. Si za začetek poskusil tole: takoj, ko se ti prikaže logo, pritisni tipko "Esc" ali "Tab" - če se slika na zaslonu spremeni, si že malce dlje (ali bliže rešitve problema).
EDIT: * - navedek "Računalnik zažene ne. Spljoh" je nameren. Mišljen je bil - v pozitivnem smislu - kot opomnik na 1. točko te teme.

Nazadnje urejal/a 6dan8 Pet Dec 07, 2012 11:37 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 17.76
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 06, 2012 2:06 pm    Naslov sporočila:  Re: HP Compaq problem!! Odgovori s citatom

koprivecj je napisal/a:
Pozdravljeni!
Imam star prenosnik Compaq 6715 za katerega sem se odločil da ga bom popravil če je to mogoče.
ko prižgem računalnik se normalno pojavi okno z napisom hp v katerem nato tudi ostane..poizkusil sem že vse možne kombinacije tipk ampak je računalnik zamrzne in sploh ne pride v bios.
Kaj bi lahko bilo narobe??Prijatelj ki se malo bolj spozna na take stvari mi je rekel da je pregorel BIOS čip. Če je, kako to izgleda??
Poskusi z postopno odstranitvijo optične enote, trdega diska, RAMov, menjavo gumbne baterije.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
koprivecj
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 06, 2012 5:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za pomoč...bom poizkusil
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 233 dni