www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

zvočna kartica

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
digital
Član
Član

Pridružen-a: Ned 08 Jun 2008 23:11
Aktiv.: 1.22
Kraj: Slovenska Bistrica

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 13, 2012 12:43 am    Naslov sporočila:  zvočna kartica Odgovori s citatom

Pozdravljeni.
Prosim za komentar v zvezi s snemanjem zvoka v računalnik.
Na line in zvočne kartice v računlniku sem priključil kitaro preko mešalke. Reprodukcija je zelo slave kakovosti. Sem poskusil posneti s poceni digitano kamero to kar pride iz ojačevalca in predvajal potem na rčunalniku in je zvok veliko boljši, kot če priključim mešalko na lin IN. Zanima me, ali je to normalno in rabim boljšo zvočno kartico? V trgovini z računlniškimi deli sem vprašal in trgovec meni, da bi morala še vsaka poceni zvočna kartica naredeti dovolj dober posnetek......

Hvala za pomoč
lep pozdrav
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
forest70
Član
Član

Pridružen-a: Ned 20 Jul 2008 1:00
Aktiv.: 2.85
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 13, 2012 12:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po mojem imaš gain na mešalki pre visok, tako da na vhodu pride do zasičenja ....
Nazaj na vrh
kornjace
Član
Član

Pridružen-a: Pon 05 Sep 2011 23:26
Aktiv.: 2.50
Kraj: Goriška Brda

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 13, 2012 12:59 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
V trgovini z računlniškimi deli sem vprašal in trgovec meni, da bi morala še vsaka poceni zvočna kartica naredeti dovolj dober posnetek......

Hmmmm, ta je pa lepa ja Brick wall

Če se ne motim (naj me kdo popravi če ni res!!!), je amplituda signala iz mešalne mize prevelika za line in poceni zvočne kartice. Zato ti gre signal v distorzijo in so posnetki zelo zelo slabi.

Za snemanje muzike je potreba boljša zvočna kartica! Za to kar ti potrebuješ se dobijo sedaj na trgu USB zvočne kartice, ki niti niso več drage. En primer je lahko EMU 0204. Predhodnico te imam tudi sam doma in dela odlične posnetke.

Tukaj si lahko pogledaš več takih kartic...

Lp, Jure

digital
Član
Član

Pridružen-a: Ned 08 Jun 2008 23:11
Aktiv.: 1.22
Kraj: Slovenska Bistrica

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 13, 2012 8:03 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala.
Uporabljam mešalko Behringer 1002fx http://www.zzounds.com/item--BEHXENYX1002FX

Možno je res, da je amplituda prevelika, vendar če zmanjšam ojačanje na mešalki, pa je posnetek zelo tih....

bom poiskusil s tem : http://www.zzounds.com/item--BEHUCA202
Nazaj na vrh
gumby
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32
Aktiv.: 18.37

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 13, 2012 8:55 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vsak normalen program za snemanje ti kaže nivo na vhodu.
mi4je
Član
Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 7:20
Aktiv.: 0.80
Kraj: Poljanska dolina

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 13, 2012 9:56 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

S katerim programom si snemal na računalniku? Poskusi pripeti delček posnetka tukaj, da vidimo kje je problem(marsikaj se da ugotoviti iz oblike posnetka)

MaTJaŽ

You'll never, never know, if you never, never go !!
Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.57
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 13, 2012 11:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

digital je napisal/a:

Možno je res, da je amplituda prevelika, vendar če zmanjšam ojačanje na mešalki, pa je posnetek zelo tih....

Preden karkoli kupiš daj ta tihi posnetek v npr. Aucadity ga ojačaj in poročaj.

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
kornjace
Član
Član

Pridružen-a: Pon 05 Sep 2011 23:26
Aktiv.: 2.50
Kraj: Goriška Brda

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 13, 2012 11:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
digital je napisal/a:

Sej ravno v tem je prednost boljših zvočnih kartic! Ko se snema, se strmi h temu, da je vhodni signal čim večji, s tem je tudi resolucija večja! Kar pomeni da so posnetki bolj kvalitetni.
Ti lahko posnameš tih posnetek in ga potem ojačaš, ampak to ni dobro, ker se bo posnetek popačil in ne bo nikoli tako kvaliteten!

Druga prednost je pa v latenci. Boljše kartice imajo manjšo latenco in lahko tako brez problemov nasnemaš nove posnetke, da ni zamika...

Lp, Jure

mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.04
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 13, 2012 2:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No, ne ravno resolucija, temveč razmerje signal-šum. Sicer pa velja, kar so zgoraj napisali - se da tudi z dobro zvočno kartico marsikaj posneti (npr. Audigy), ampak ni to to.
Če želiš zadeve še nasnemavati, glej latency (in ASIO driverje - da jih ima), sicer ti to ni tako pomembno.

Sam imam tri igračke: Lexicon Lambda, Zoom H4N in Presonus digitalno mešalno mizo. Vse tri zadeve so super, a resnici na ljubo bolj uporabljam bolj zadnji dve (Lambda mi je prišla bolj v poštev, ko še nisem imel zooma, zdaj pa - kadar rabim stereo - vzamem zoom (omogoča 4 stezno snemanje, ima tudi jack/XLR), sicer pa itak multitrack iz mešalne mize snemam.

(če je kakšen interesent za Lexicon, naj se mi javi na pm, koliko da ... Smile - http://www.lexiconpro.com/en-US/products/lambda )

LP, g

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 4 dni