|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
digital Član

Pridružen-a: Ned 08 Jun 2008 23:11 Prispevkov: 253 Aktiv.: 1.22 Kraj: Slovenska Bistrica
|
Objavljeno: Čet Dec 13, 2012 12:43 am Naslov sporočila: zvočna kartica |
|
|
Pozdravljeni.
Prosim za komentar v zvezi s snemanjem zvoka v računalnik.
Na line in zvočne kartice v računlniku sem priključil kitaro preko mešalke. Reprodukcija je zelo slave kakovosti. Sem poskusil posneti s poceni digitano kamero to kar pride iz ojačevalca in predvajal potem na rčunalniku in je zvok veliko boljši, kot če priključim mešalko na lin IN. Zanima me, ali je to normalno in rabim boljšo zvočno kartico? V trgovini z računlniškimi deli sem vprašal in trgovec meni, da bi morala še vsaka poceni zvočna kartica naredeti dovolj dober posnetek......
Hvala za pomoč
lep pozdrav |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
forest70 Član

Pridružen-a: Ned 20 Jul 2008 1:00 Prispevkov: 588 Aktiv.: 2.85 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Čet Dec 13, 2012 12:51 am Naslov sporočila: |
|
|
Po mojem imaš gain na mešalki pre visok, tako da na vhodu pride do zasičenja .... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kornjace Član

Pridružen-a: Pon 05 Sep 2011 23:26 Prispevkov: 421 Aktiv.: 2.50 Kraj: Goriška Brda
|
Objavljeno: Čet Dec 13, 2012 12:59 am Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
V trgovini z računlniškimi deli sem vprašal in trgovec meni, da bi morala še vsaka poceni zvočna kartica naredeti dovolj dober posnetek...... |
Hmmmm, ta je pa lepa ja
Če se ne motim (naj me kdo popravi če ni res!!!), je amplituda signala iz mešalne mize prevelika za line in poceni zvočne kartice. Zato ti gre signal v distorzijo in so posnetki zelo zelo slabi.
Za snemanje muzike je potreba boljša zvočna kartica! Za to kar ti potrebuješ se dobijo sedaj na trgu USB zvočne kartice, ki niti niso več drage. En primer je lahko EMU 0204. Predhodnico te imam tudi sam doma in dela odlične posnetke.
Tukaj si lahko pogledaš več takih kartic...
Lp, Jure _________________ Failure is always an option. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
digital Član

Pridružen-a: Ned 08 Jun 2008 23:11 Prispevkov: 253 Aktiv.: 1.22 Kraj: Slovenska Bistrica
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gumby Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32 Prispevkov: 4066 Aktiv.: 18.37
|
Objavljeno: Čet Dec 13, 2012 8:55 am Naslov sporočila: |
|
|
Vsak normalen program za snemanje ti kaže nivo na vhodu. _________________ Tule nisem več aktiven. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mi4je Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 7:20 Prispevkov: 190 Aktiv.: 0.80 Kraj: Poljanska dolina
|
Objavljeno: Čet Dec 13, 2012 9:56 am Naslov sporočila: |
|
|
S katerim programom si snemal na računalniku? Poskusi pripeti delček posnetka tukaj, da vidimo kje je problem(marsikaj se da ugotoviti iz oblike posnetka) _________________ Lep Dan Še Naprej
MaTJaŽ
You'll never, never know, if you never, never go !! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.57 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Čet Dec 13, 2012 11:19 am Naslov sporočila: |
|
|
digital je napisal/a: |
Možno je res, da je amplituda prevelika, vendar če zmanjšam ojačanje na mešalki, pa je posnetek zelo tih.... |
Preden karkoli kupiš daj ta tihi posnetek v npr. Aucadity ga ojačaj in poročaj. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kornjace Član

Pridružen-a: Pon 05 Sep 2011 23:26 Prispevkov: 421 Aktiv.: 2.50 Kraj: Goriška Brda
|
Objavljeno: Čet Dec 13, 2012 11:46 am Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
digital je napisal/a:
Možno je res, da je amplituda prevelika, vendar če zmanjšam ojačanje na mešalki, pa je posnetek zelo tih.... |
Sej ravno v tem je prednost boljših zvočnih kartic! Ko se snema, se strmi h temu, da je vhodni signal čim večji, s tem je tudi resolucija večja! Kar pomeni da so posnetki bolj kvalitetni.
Ti lahko posnameš tih posnetek in ga potem ojačaš, ampak to ni dobro, ker se bo posnetek popačil in ne bo nikoli tako kvaliteten!
Druga prednost je pa v latenci. Boljše kartice imajo manjšo latenco in lahko tako brez problemov nasnemaš nove posnetke, da ni zamika...
Lp, Jure _________________ Failure is always an option. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5536 Aktiv.: 24.04 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Čet Dec 13, 2012 2:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
No, ne ravno resolucija, temveč razmerje signal-šum. Sicer pa velja, kar so zgoraj napisali - se da tudi z dobro zvočno kartico marsikaj posneti (npr. Audigy), ampak ni to to.
Če želiš zadeve še nasnemavati, glej latency (in ASIO driverje - da jih ima), sicer ti to ni tako pomembno.
Sam imam tri igračke: Lexicon Lambda, Zoom H4N in Presonus digitalno mešalno mizo. Vse tri zadeve so super, a resnici na ljubo bolj uporabljam bolj zadnji dve (Lambda mi je prišla bolj v poštev, ko še nisem imel zooma, zdaj pa - kadar rabim stereo - vzamem zoom (omogoča 4 stezno snemanje, ima tudi jack/XLR), sicer pa itak multitrack iz mešalne mize snemam.
(če je kakšen interesent za Lexicon, naj se mi javi na pm, koliko da ... - http://www.lexiconpro.com/en-US/products/lambda )
LP, g _________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 4 dni