www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Polilec za prenosnik

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
zalarsim
trgovec

Pridružen-a: Čet 03 Maj 2012 8:44
Aktiv.: 0.19
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 20, 2012 3:54 pm    Naslov sporočila:  Polilec za prenosnik Odgovori s citatom

Imam en problem z polnilcem za prenosnik je od znamke Dell in je deloval normalno potem pa kar naenkrat mu je začela nihat napetost iz 16V na 20V na izhodni napetosti in sedaj noče več napajat niti polnit prenosnika njegova izhodna napetost bi pa morala biti 20V....imam pa že kar nekaj takih polnilcev ki imajo isti problem je napr. 19V niha pa iz 16V na 24V in podobno.Ker se ukvarjam z prenosnikim mi je pa tudi že kar nekaj jih uspelo rešit ponavadi z varovalko ali kakšnim napihnjenim kondezatorjem...pri teh pa se mi niti ne sanja kaj umirja izhodno napetost.Na sliki je ta konkreten dell-ov polnilec...mogoče mi lahko kdo označi kje bi lahko bil problem.

20121120_143140.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  3.4 MB
 Pogledana:  14 krat

20121120_143140.jpg

20121120_143121.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  3.5 MB
 Pogledana:  9 krat

20121120_143121.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
wilin
Član
Član

Pridružen-a: Pon 05 Maj 2008 18:30
Aktiv.: 0.11
Kraj: KK-MB

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 20, 2012 4:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni je na parih podobnih polnilcih šel ta veliki 400V kondenzator. Ponavadi polnilec začne piskat, preden ta kondenzator popolnoma odpove.
Če imaš več polnilcev, probaj iz enega malo bolj delujočega prestavit kondenzator v tega in če se zažene potem je ta kondenzator kriv.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zalarsim
trgovec

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 20, 2012 6:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ta ni nič pisko...sem imel 5 takih prenosnikov doma z tem priključkom ko nisem vedo da delajo sem vse s tem preiskuso je bilo vse ok delal kar je delal pol pa enega usposobim vse ok preiskusim z tem napolnit baterijo pa eto noče nič več...premerim napetost ugotovim da mu niha napetost in sem ga razdro.Lahko pa da ga je kakšen prenosnik z kakšnim stikom mal rukno.
Bom pa probal zamenjat ta kondezator z novim bo najbolj sigurno da deluje ok pa bomo videl če je to to.

Dajmo se malo bolj potruditi z jezikom ! Ni namreč nobenega razloga, da ti kdo pomaga, če mu ti pomoč otežuješ. VolkD
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
zalarsim
trgovec

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 12, 2012 9:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Evo danes po dolgem času najdem ta polnilec..skočim v (HTE) po ta kondenzator ...zamenjam in zaključek zadeva deluje ok.
wilin..hvala za pomoč

Jezik pa eh ta jezik...to je lahko težka debata ....no pa saj eden me je vseeno razumel da le ni tako težko po celjsko prebrat (eni pač nismo hodil v šolo smo se pa saj okrog šole imel super) Brick wall
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.89
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 13, 2012 12:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

zalarsim je napisal/a:
....da le ni tako težko po celjsko prebrat ....

Ti egoist, ti !

Kaj pa vsi, ki bodo imeli enak problem kot ti ? In bodo iskali v pričakovani slovenščini, pa zaradi tvoje nepismenosti tega ne bodo našli ?

bostjang
Član
Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Aktiv.: 14.64
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 13, 2012 10:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Spotoma popravi še naslov teme.

Ta naprava pa sploh ni POLNILNIK, ampak navaden napajalnik, ki daje konstantno napetost. Polnilnik je v prenosniku.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni