www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

še pomnite tovariši

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Nostalgija - splošno
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.83
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 13, 2012 12:04 pm    Naslov sporočila:  še pomnite tovariši Odgovori s citatom

Dancing

http://www.masswerk.at/google60/

Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.57
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 13, 2012 1:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Seveda, tovariš Smile .
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.96
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 13, 2012 4:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz imam celo še kak primerek Wink

PC130417.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  398.08 KB
 Pogledana:  25 krat

PC130417.JPG

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.18
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 13, 2012 5:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, to so bili časi, go sem bil spoštovan računalničar. Predaval sem assembler 360 (IBM), pa Fortran, pa Cobol, pa sistem DOS/360..

Ja, ja, bilo je lepo. Minilo je.
Nazaj na vrh
stane
Član
Član

Pridružen-a: Tor 17 Apr 2007 21:19
Aktiv.: 5.79
Kraj: Rače

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 13, 2012 5:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

vilko je napisal/a:
Ja, to so bili časi, go sem bil spoštovan računalničar.

Še vedno si in boš ostal.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
iskra
Član
Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 10:13
Aktiv.: 3.37
Kraj: Lokev ,Boa , KOPER

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 13, 2012 6:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

stane je napisal/a:
vilko je napisal/a:
Ja, to so bili časi, go sem bil spoštovan računalničar.

Še vedno si in boš ostal.
Podpišem Very Happy
vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.18
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 13, 2012 6:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dajte no, nehajte, saj mi bo nerodno!
Nazaj na vrh
iskra
Član
Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 10:13
Aktiv.: 3.37
Kraj: Lokev ,Boa , KOPER

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 13, 2012 7:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

vilko je napisal/a:
Dajte no, nehajte, saj mi bo nerodno!
Kar naj ti bo Very Happy Samo ne , ko nam boš pomagal pri programskih težavah Very Happy
zok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59
Aktiv.: 5.57
Kraj: Ponikva

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 13, 2012 7:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

moj spomin ne sega tako davno nazaj (me se ni bilo), pa vendar sem ravno danes bral knjigo o robotih (mislim da je tak naslov) - literaturo iz leta 85, katero sem dobrih 15 let nazaj dobesedno poziral z ocmi.

No, dalec od tega da bi bil mojster, pa vendar sem take stvari ki so objavljene tam (lego roboti, fischertechnik, commodore, bigtrak itd) danes sposoben delati v stand-alone verziji, tisti racunalniki ki so bili takrat aktualni bi mi bili pri komunikaciji, vodenju in izvedbi prej v oviro kot v pomoc. Rolling Eyes

Se ima morda kdo BigTraka? to je morala biti takrat hudo popularna, napredna in draga zadeva, a?

In ko gledam dolocene zadeve me prime da bi naredil kaksno repliko cesa podobnega (vendar ne z elektronkami, ker nimam pojma o njih)... za zacetek bom verjetno naredil kalkulator z LED displejem. Smile
Nazaj na vrh
144300
Član
Član

Pridružen-a: Sre 27 Jan 2010 22:14
Aktiv.: 3.87
Kraj: Zelena dolina

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 13, 2012 8:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

vilko je napisal/a:
Ja, to so bili časi, go sem bil spoštovan računalničar. Predaval sem assembler 360 (IBM), pa Fortran, pa Cobol, pa sistem DOS/360..

Ja, ja, bilo je lepo. Minilo je.

Bili so časi, ko smo imeli predmet računalništva v šoli (g.Leben v Krškem je bil super profesor tudi za matematiko, naučil nas je tudi Gaudeamus igitur in nas na kitaro spremljal ) vendar se nam ni kaj dosti sanjalo o teh zadevah , tudi videli ga nismo( menda so ga takrat že imeli v Lisci ), literature tud ni bilo, dal nam pa je nekaj osnov za tisti čas.

Slowfly
Član
Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07
Aktiv.: 17.24
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 13, 2012 9:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Krška tehniška? Katera generacija pa? Ampak priznati je treba, da je bil Janez Plestenjak največja legenda na tej šoli. Applause
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Nostalgija - splošno Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 491 dni