www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Novoletne lučke
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.94
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 20, 2004 10:23 am    Naslov sporočila:  Novoletne lučke Odgovori s citatom

V prilogi nekaj ennostavlnih izvedb novoletnih lučk, ki jih je obljavil Elektror kot free projekte.

Žal imam težave z nalaganjem Sad. Vse najdete na elektorjevi domači strani.

P.S.
Težava je definitno pri meni na ruterju a ne vem kaj Sad
Bom poskusil še preko "remote desktopa" s serverja na drugi lokaciji.

010019uk.pdf
 Opis:
drevešček

Download
 Ime datoteke:  010019uk.pdf
 Velikost datoteke:  204.46 KB
 Downloadano:  318 krat

014056-12u.PDF
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  014056-12u.PDF
 Velikost datoteke:  33.05 KB
 Downloadano:  158 krat

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 20, 2004 10:30 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vse skupaj sem zapakiral v en arhiv

lucke.zip
 Opis:
Razni free elektorjevi projekti novoletnih lučk

Download
 Ime datoteke:  lucke.zip
 Velikost datoteke:  1.39 MB
 Downloadano:  286 krat

rimci
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Apr 2003 19:01
Aktiv.: 1.95
Kraj: Prekmurje

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 21, 2004 9:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zanimive stvarce. Še posebej se mi zdi zanimiva tista zvezda z EPROM-om. Samo sem gledal na elektorjevi strani pa se ne da download-at program za EPROM. Zgleda da ga lahko samo kupiš. Ali pa sem mogoče spregledal? Ima kdo ta program za EPROM?

LP
Nazaj na vrh
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 33.06
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 21, 2004 10:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislim da je EPROM treba naročiti. Vsaj tako piše v nemškem Elektorju.

IC5 = 27C512 (EPS 996526-1)

Prog. EPROM EPS6526-1
(siehe Service-Seiten in der Heftmitte)

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 21, 2004 10:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko snameš z nemške elektorjeve strani ***Klik***

990074-11.zip
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  990074-11.zip
 Velikost datoteke:  42.86 KB
 Downloadano:  108 krat

rimci
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 22, 2004 8:30 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvla obema. Zdaj pa še eno vprašanje. Ker nimam EPROM programatorja, a je kdo pripravljen sprogramirat EPROM, oziroma kakšen predlog za izdelavo le tega.
Hvala
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 22, 2004 8:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Stvar je zanimiva, vrjetno bom poskusil stvar narediti. Eprom mi ni problem sprogramirat. Moram doma pogledat, če imam kakega na zalogi.
rimci
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 22, 2004 6:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi sam sem pogledal doma pa nimam nobenega takega eproma imam samo 24 pinske (2716). A če ga nabavim bi ga bil pripravljen sprogramirat?

LP
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 22, 2004 6:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdajle grem iskat - če najdem ti ga pošljem ni problema. -ne bo sicer nov. (moram pogledat na kake stare osnovne plošče) Sicer že sušim ploščice - bom probal stvar tudi sam narediti.
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 24, 2004 9:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zvezada z epromom je narejena. Program je vredo. Ima ogromno zanimivih kombinacij. Stošek materiala je minimalen. Mislim, da ni dosti večji od 2000 sit. Največji strošek je 64 led diod. Sam sem vzel najcenejše običajne po 14 sit. Seveda pa je kar precej dela z izdelavo tiv ter spajkanjem. V prilogi 16 sekundni posnetek delčka programa posnet s fotoaparatom.

Pc240095.zip
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  Pc240095.zip
 Velikost datoteke:  1.47 MB
 Downloadano:  159 krat

Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 24, 2004 10:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še nakaj podatkov. Program naj bi vseboval preko 8 000 vzorcev, ki so prikazani v 128 - tih kombinacijah. (eprom 27512) Z brzino kot je na posnetku zgoraj, se program obrne v kakih 15 minutah.

Še nekaj napotkov za tiste, ki se bi bi stvar poskusili narediti. Priporočam sledeč postopek:
Najprej zlotajte samo zvezdo ter le to preizkusite na usmerniku. (izhod je matrica 8x8-)
Priporočam, da vse IC-je na "osnovni" plošči daste na podnožja. Ko bo plošča zlotana jo najprej priključite na napajanje brez IC-jev. Na podnožjih IC-jev preverite vse napajalne napetosti. (5V) na ta način se boste prepričali, da ni slučajno kaka vezica prekinjena, ker so te kar precej tanke. Nato vstavite 4093 ter na podnožju IC3 (4520) na pinih 1 in 9 preverite, če dela oscilator, ki generira clock. V koliko nimate osciloskopa bo V meter kazal ca 2.5V . (ne sme biti 5 ali 0 V) Če napetost ustreza vstavite IC3 (4520) sedaj enako poskusite na podnožju IC6 (74LS145) pini 15,14,13 ter na IC4 (4040) pin 10. Če je vse OK vsavite ostalo čipovje ter sprogramiran EPROM. Postavite jumperje, glede na to kako velik eprom se bo uporabil. Stvar mora delovati Cool

frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.42
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 24, 2004 10:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lepo izdelano Applause . Sam sem sicer letos večino preizkušanj raznih variant fotopostopka delal na tej zvezdi in rezultat je kar lepa "galaksija" Laughing na balkonu. Če bo kaj časa pa se bom lotil tudi te variante.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 24, 2004 10:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam ravno razmišljam, da bom kupil 64 visokosvetlečih diod (moram prebrskat, kje imajo najcenejše) ter zvezdo izvedel na leseni plošči premera ca 50cm (v službi imam take lesene pokrove, ki so kot embalaža), ter vse postavit na balkon. Tak izdelek je potem lahko "uporaben" več let.
rimci
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 05, 2005 7:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Čeprav je že novo leto mimo, pa vseeno naj dodam da se res splača narediti tole zvezdo ki jo je predlagal Silvo. Res lepa zadevca. Naredil sem tudi zvonček ki prav tako ni napačen. Še enkrat pa bi se zahvalil Silvoju ki mi je sprogramiral eproma.

LP
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 06, 2005 11:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam sem naredil dve taki zvezdi. Eno večjo ca. 50cm. Za to sem uporabil visokosvetilne led diode. Zmoniral sem jo na steno na bolj vidnem delu hiše. Moram reči, da me je že par kolegov prosilo, če bi jim jo lahko naredil ... Wink
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni