www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

TCPIP komunikacija

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
besoft
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Apr 2012 10:22
Aktiv.: 3.63
Kraj: Žižki - Prekmurje

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 23, 2012 2:00 pm    Naslov sporočila:  TCPIP komunikacija Odgovori s citatom

Lp..rabim kakšen nasvet glede komunikacije TCPIP. namreč imam nekaj Wiznet modulov z katerimi se pogovarjam, vedno samo z enim . Uporabljam Activex kontrolo. Do tu je vse ok.

Zdaj bi se rad pogovarjal z večimi naenkrat. Se je kdo ubadal z tem? kako je rešil izziv?

Je nekaj rešitev na netu, vendar mi nobena ni ravno všeč ali so pa prezahtevne.

Skratka, iz modula pošljem string na PC, ga tam obdelam in pošljem nazaj. Sedaj bi rabil rešitev, kako to početi z večimi moduli. Na strani PC-ja čakam podatke, jih obdelam in vrnem nazaj na module. Podatki prihajajo naključno.
Delam pa v VBA. Sicer sem našel nekaj rešitev z Winsocet, vendar ga Win7 ne podpira več.
Hvala
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
KernelPanic
Član
Član

Pridružen-a: Pon 13 Avg 2012 10:29
Aktiv.: 1.03
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 23, 2012 7:29 pm    Naslov sporočila:  Re: TCPIP komunikacija Odgovori s citatom

besoft je napisal/a:
Lp..rabim kakšen nasvet glede komunikacije TCPIP. namreč imam nekaj Wiznet modulov z katerimi se pogovarjam, vedno samo z enim . Uporabljam Activex kontrolo. Do tu je vse ok.

Zdaj bi se rad pogovarjal z večimi naenkrat. Se je kdo ubadal z tem? kako je rešil izziv?

Je nekaj rešitev na netu, vendar mi nobena ni ravno všeč ali so pa prezahtevne.

Skratka, iz modula pošljem string na PC, ga tam obdelam in pošljem nazaj. Sedaj bi rabil rešitev, kako to početi z večimi moduli. Na strani PC-ja čakam podatke, jih obdelam in vrnem nazaj na module. Podatki prihajajo naključno.
Delam pa v VBA. Sicer sem našel nekaj rešitev z Winsocet, vendar ga Win7 ne podpira več.
Hvala
Probaj poslati string celotnemu subnetu, torej, vsem napravam omrezju. Na internetu pogooglaj za "multicast". Se bolje, ce imas interni seznam naprav v omrezju, lahko odpres socket za vsak ip in posljes string.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
besoft
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 23, 2012 7:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glih v tem je težava: kako odpreti socet za vsak IP..so vsi IP-ji poznani..
Nazaj na vrh
KernelPanic
Član
Član

Pridružen-a: Pon 13 Avg 2012 10:29
Aktiv.: 1.03
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 23, 2012 7:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

besoft je napisal/a:
Glih v tem je težava: kako odpreti socet za vsak IP..so vsi IP-ji poznani..
Ja, da pa to odgovoriva skupaj, bom potreboval malo vec podatkov o projektu, programskem jeziku, programskem okolju, ...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mobwap
Član
Član

Pridružen-a: Sre 14 Mar 2012 9:42
Aktiv.: 2.02
Kraj: Doma

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 23, 2012 7:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

TCP/IP RFC preberi pa boš videl da ni tako zakomplicirano.

Protokol je best effort, torej če se le da, bo dostavil paket, če ne ti vrne napako. Wiznet se da nastavit na DHCP, router nastaviš da dodeljuje IP glede na MAC wiznet vmesnika, da bo vedno enak na posamezni napravi.
Aplikacijo napiši tako da jih loči po IP naslovu, za vsakega odpreš COM object in je vseeno v kakšnem vrstnem redu prihajajo. Router in/ali switch bo že vedel kam dostavit TCP paket.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
besoft
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 23, 2012 8:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Delam z VBA (MsAccess).

Trenutno sem uspel narediti komunikacijo z dvema moduloma. Imam pa težave z stringi..namreč navadnen modul pošilja string (ki ga ne uspem razvozlati)..z tem, da brezžični deluje brezhibno.
če gledam v hyper terminalu je poslani strnig ok, v programu pa pošilja po en znak. Sicer uspem sestaviti string skupaj, vendar me zanima zakaj razlika med moduloma.

Uporabil sem pa kontrolo DART Activex (sicer trenutno trial), ki omogoče tudi DaemonSocet (x število povezav).

Namen aplikacije je prejeti z določenega terminala podatek, ga obdelati v aplikaciji (poiskati zapis v tabeli)in poslati podatek nazaj na terminal, ki to prikaže. prav tako ob določeni akciji na terminalu se podatki zapišejo v tabelo oziroma sql server...

EDIT:
Razvozlal tudi težavo z stringi. Na modulu sem popravil nastavitev ta Timer na UART na 50ms..prej bilo 0 ms. Trenutno deluje vse po mojih željah.

Kako drugače je še možno narediti komunikacijo preko TCPIP..recimo API. kako je z tem na Win7?
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 502 dni