|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
markob Neznanec

Pridružen-a: Sre 14 Dec 2005 13:09 Prispevkov: 6 Aktiv.: 0.03
|
Objavljeno: Pet Jan 06, 2006 4:02 pm Naslov sporočila: Splan,tezave z pravilnim printanjem |
|
|
Splan znam uporabljat,problem pa nastane ko dolocim velikost papirja 210mm/297mm,ko risem crte,kot za dnevnik,tam narisem ob straneh crte ki so od orginal velikosti papirja malo odmaknjene,po cifrah in merilu zgleda vse vredu ko dam pa prin mi pa pravi program,da je treba list prilagoditi printerju,pa tudi ce dam jes ali no,vidim da program kaze manjso vsebino narejeno v splanu,na listu kater naj bi bil v printerju in seveda posledicno ko se list sprinta sobovi katere sem risal nimajo istega merila katerega sem zahteval.
Program je zelo enostavno uporabljati in tudi ce narisem dve vsporedni crti razdalje 1cm,se tocno tako tudi narise na papirju(1cm razdalje)samo robovi me trenutno matrajo in sploh nevem zakaj to program sploh ponuja,neko preden printas,prilagajanje tvoje slice kao nekem merilu papirja,pa se to ce prilagajas sploh ni merila v tistem okencu pred printom |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14675 Aktiv.: 61.81 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pet Jan 06, 2006 4:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne vem, če sem pravilno razumel. V menuju "Forms" si izdelaš svoj izgled lista - torej izgled glave ter vsega ostalega kar želiš že imeti na listu, ko odpreš nov dokument. "Forms" oblikuješ tako, da gre točno na list. Potem ne bi smelo biti težav. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
markob Neznanec

|
Objavljeno: Pet Jan 06, 2006 4:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tale forms je v 5ki,samo za edit(lahko rises gor)ali pa ne in se ti vse obarva sivo in nic nemores delat.
A4 format je 210mm-297mm,to je izbrano in jest tak kos papirja tudi vidim(vsaj po merilu v programu).
Ce narisem na sredini papirja 2 vsporedni crti in medsebojno razdaljo 1cm,dam print,mam na papirju tocno 1 cm razdaljo med crtama,torej to pomeni da ima merilo pravilno in da nebo problem printanja vsebine.
Problem je tukaj ker moram jest sprintat dnevnik,kar pa pomeni da moram na robovih lista sam narediti crte,recimo zgoraj se zacne crta 1cm stran od konca lista in tako tudi ob drugih straneh,sam da je tm 2cm razdalje,to tudi v programu narisem,ampak ko sprintam teh razdalj nimam tocnih po merilu,tudi ko dam print me zacne program gnjavit da moj papir na programu ni istih dimenzij kot ga ima printer,potem imas moznost auto stelungo ali pa rocno in pri obeh mi ne dela,nekako ti program ponudi moznost premikanja dokumenta po listu katerega ti program kaze in mi to sploh ni jasno za tak tehnicni program da ti tako bedarijo ponudi,kajti to ni osnovnosolka risba ampak tehnicna,tako da ce bi ze ponudil bi moglo biti zraven se merilo,tukaj pa ni nic.
Vse mi dela,vse znam narediti,zdej me pa to zafrkava. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matjay Član

Pridružen-a: Pon 06 Dec 2004 22:07 Prispevkov: 537 Aktiv.: 2.26 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Jan 06, 2006 5:54 pm Naslov sporočila: splan |
|
|
Programa ne poznam. Ampak mislim, da je problem v printerju. Saj printer za A4 res printa na A4 list ampak ima manjšo uporabno površino. Zato opozarja pred printanjem. Če hočeš narediti pravlne dimenzije mora biti printer za A3 in bo naredil pravilno.
Lp
Matjay |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
borber Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40 Prispevkov: 3111 Aktiv.: 13.10 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pet Jan 06, 2006 6:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nobeden printer ne printa do roba papirja. Vsak ima tako imenovano Printable Area površino. To moraš poznati in risbo postaviti noter. Če je slika večja, ti program ponudi možnost, da sliko stisne v to površino. Zato print ni več 1:1. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
markob Neznanec

|
Objavljeno: Pet Jan 06, 2006 7:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zanimivo,samo to bo prekleto tezko izvest,izvedet printable areo,mogoce da bi dal na printerju sprintat njegovo testno stran.
V propertisih sem ze gledal ce se da kej nastavit,pa ni nic uporabnega,pisa a4 format,mene pa zanimajo mere,ker ocitno to ni a4 format kot bi moral biti. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
borber Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40 Prispevkov: 3111 Aktiv.: 13.10 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pet Jan 06, 2006 7:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
V priročniku za printer so ti podatki sigurno napisani. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
markob Neznanec

|
Objavljeno: Pet Jan 06, 2006 8:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pise da 216mm in 356mm,zadnja cifra je mal huda,potem sem printal crno sliko in nekako opazil da se vse zacne in konca pri 197mm in 286mm.
Ko se to sliko potem nastavil,celo 1 mm manj mi je se vedno zatezilo za preveliko ali nekompatibilno sliko.
Splan ko zacnes delat ima a4 postavljen vodoravno in ce ga tako pustis sploh nic ne zatezi,sam jest rabim a4 pokoncno,ker drugace nemorem delati,takrat pa zatezi tudi ce samo piko na sredini lista naredis.
Zdej pa nej clovek ugotavlja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
borber Član

|
Objavljeno: Pet Jan 06, 2006 9:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja list lahko obračaš v Page properties. Ko pritisneš Print, Splan ugotovi ali je risba izven meja. Ker je orientacija papirja pri risanju lahko drugačna, kot pri predogledu, ti bo glede na to program tudi ponudil skrčitev. Če ne dovoliš skrčitve in potem obrneš list tako, kot je bil pri risanju boš videl kaj bo printano. To področje je omejeno s rdečimi črtkanimi čtami. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kranjc Član

Pridružen-a: Pon 29 Mar 2004 20:13 Prispevkov: 233 Aktiv.: 0.98 Kraj: Cerknica
|
Objavljeno: Pet Jan 06, 2006 10:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Markob,
podobne težave sem imel sam v Wordu. Računalnik je dokaj neumna zadeva zato sem mu kar rekel da imam daljši list. Poskusi še ti, mogoče ti uspe.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
markob Neznanec

|
Objavljeno: Pet Jan 06, 2006 11:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Borber--To vem da rdece crtkano pomeni dejanski list,sej v tem je problem,nekaj tezi pa na koncu se itak vidi da ima pravo merilo,samo pravilno pa ne printa.
Nemorem kr v tistem prewievu premikati sliko kot mi zapase,kajti zaradi dnevnika moram imeti dolocene cmje od vseh straneh a4 formata,pa se iste niso,v tistem previewu pa nemorem kr tako na uc premikat zadevo.
Ocitno bom moral tiste crte risati rocno,samo to je lapsus da nemores narediti kot dnevnik. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14675 Aktiv.: 61.81 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pet Jan 06, 2006 11:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
markob,
Sedaj je pa dovolj . Na forumu pišemo slovensko. Teh zmazkov ne bom več čital. Preberi si pravila. Vsako sledeče sporočilo pisano v tem stilu brišem. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Sob Jan 07, 2006 8:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tole sem dobil pod zasebno:
Glede da se ta markob oglaša tudi na drugih formumih v premislek koliko mu bo kdo pomagal:
Citiram: |
Ej model,dej pober se mi izpred oci.
Kaj ti ni jasno,napisal sem 3 besede pa se te niso bile nevem kaksna neznanka.
Zdej mi pa tukaj cvilis da sem jest primitiven in kolk si ti meni hotu pomagat,si mi pomagal ja,z zaklepom teme,kar daj na tablo kar si piseva,model jest mam se drugo zivljenje,ti pa ocitno ne.
Pa lahko me ze po tem sporocilu banas za celo zivljenje.Kaj mislis da bom jokal?
Ce si pa mislu da ker si moderator da se bom tresu pred tabo in da mi bos ti nekaj igral si se pa motil.
Sploh da mi bos pa ti govoru k si internet zavohal 5 let nazaj.
Sam zaradi tega se razkurim,moderatorji so najvecji problem,ali kar naenkrat izvajajo policijsko politiko ali pa nic,vmes pa nihce nic ne pozna in tukaj je izvir normalnega in prijateljskega pisanja. |
_________________ lp
Silvo
Nazadnje urejal/a Silvo Sob Jan 07, 2006 9:29 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Sob Jan 07, 2006 9:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pa še odgovor na to:
Citiram: |
Sploh da mi bos pa ti govoru k si internet zavohal 5 let nazaj. |
Bili smo sploh ena iz med prvih firm v Sloveniji z mrežnim internetom. Na področju elektronike ter informatike pa delam ca 23 let. Glede na to , da g, Markob še sedaj dnevnike piše je še takrat veselo kakcal v hlače  _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 4 dni