|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
lamela123 Član

Pridružen-a: Sob 10 Mar 2012 15:15 Prispevkov: 235 Aktiv.: 1.46 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Pet Maj 18, 2012 7:25 pm Naslov sporočila: Iskra Ambasador - shema |
|
|
Lep pozdrav!
Imam Iskra radio Ambasador, potreboval bi shemo zanj. Ima mogoče kdo?
Še nekaj... Ko se radio segreje po cca 3min, začne igrati čedalje bolj po tiho in šumi. Kaj bi bilo to?
_________________ Lep pozdrav! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lamela123 Član

|
Objavljeno: Sob Maj 19, 2012 9:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kdorkoli?
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.07 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Sob Maj 19, 2012 9:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sheme
_________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lamela123 Član

|
Objavljeno: Ned Maj 20, 2012 6:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala Branez za link, sem že bil na tej strani, samo je zelo zelo slaba kvaliteta sheme, sploh se ne da razbrati nič. No, dobil sem jo danes, tako, da če jo bo mogoče kdo kdaj potreboval, jo objavljam.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
802.93 KB |
Pogledana: |
164 krat |

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lamela123 Član

|
Objavljeno: Sob Maj 26, 2012 7:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ker že imam temo ravno odprto... Ko pritisnem na stikalo za izklop, se v zvočnikih sliši podobno, kot da bi ptiček začivkal. Preveril sem že VSE kondenzatorje, pa ne najdem vzroka. Mi lahko kdo pomaga?
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Alamut Član

Pridružen-a: Pon 19 Dec 2011 14:51 Prispevkov: 16 Aktiv.: 0.10 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Tor Dec 18, 2012 7:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zakaj pa jaz ne morem sneti sheme? Bi jo potrboval, ker imam šasijo radia Köln, ki je enak temu in bi jo rad predelal, da jo bom lahko spravil v ohišje Kosmaja, ki mi je ostalo kot višek. Ker je ohišje Kosmaja zanimivo sem ga posmirkal in polakiral in sedaj izgleda fuuuuulllll lepo.
_________________ Mir in vse dobro! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.07 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Tor Dec 18, 2012 7:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Aktivnost
_________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Alamut Član

Pridružen-a: Pon 19 Dec 2011 14:51 Prispevkov: 16 Aktiv.: 0.10 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sob Dec 22, 2012 7:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
To, da se ob izklopu sliši kot, da ptiček začivka...včasih kapljica olja marsikaj reši. Če pa se res sliši iz zvočnika pa je lahko katera izmed elektronk, mogoče ECL86. Sam imam probleme z obnovo, sem zamenjal elkote in ostale kondenzatorje pa je po vklopu lepo igral kakšnih deset minut potem pa se je začelo kaditi iz izhodnega audio transformatorja in tudi zvok je izginil. Seveda sem aparat takoj izklopil, kakor hitro sem to opazil, sedaj pa ne vem naprej... Nisem ravno elektronik, sem pa že obudil par radijev, ki še danes lepo igrajo. Imam izhodni trafo iz radia Portorož, kateremu ni bilo rešitve, ker se je pred menoj nek mulc igral s tuljavami in ni več sprejemal postaj. Ne bi pa rad še tega skuril.
_________________ Mir in vse dobro! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lamela123 Član

|
Objavljeno: Pet Dec 28, 2012 11:26 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem na Telekomunikacije - Triglav priključil samo en zvočnik od treh, in se je prav tako začelo kaditi. Pozabil na ohmov zakon
Zvok čivkanja pri ambasadorju prihaja 100% iz zvočnika. Sedaj obnavljam Iskrino TV Panoramo, bo ambasador še malo počakal.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 490 dni