www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Google sites - chart/graf malo dela malo ne :)

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
GregorN
Član
Član

Pridružen-a: Tor 20 Nov 2007 7:48
Aktiv.: 5.42
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 26, 2012 2:11 am    Naslov sporočila:  Google sites - chart/graf malo dela malo ne :) Odgovori s citatom

No, kot je v navadi, ko se reši ena težava se pojavi naslednja in vse tako naprej, dokler se jih ne prebrodi mnogo in nato zadeva deluje.

Sedaj, ko mi je uspelo usposobiti Arduino ter Arduino Ethernet shield, da mi bere temperaturo ter realni čas in datum ter zapisuje vse skupaj v tabelo v google drive se mi je pojavila težava z googlovim grafikonom.

Da še opišem prej kako mi nalaga podatke; v tabelo zapisujem podatke na način, da arduino generira URL linke preko katerih se v tabelo zapišejo podatki temperature (vse skupaj je pravzaprav spletni googlov obrazec, ki ga je mogoče ustvariti v google drive, podatki obrazca pa se nato shranjujejo v tabelo), čas ter datum. Iz te tabele pa generiram grafikon katerega nato vpnem v google sites (http://www.gregornikolic.com/temperatura) - vse to je od googla, tako bi načeloma moralo delati brez težav, a pojavila se je slednja:

Po vpetju grafikona sem opažal, da en čas posodablja podatke, nato jih pa kar na enkrat več ne. Nato grafikon odstranim in ga vpnem ponovno in spet dela en čas in nato spet ne. Kot je v navadi vsi iščemo neke vzorce za odkritje napake, sem jaz iskal v času in res je, nenavadno je, da po skoraj enakem času vedno znova odpove.

Prvič zagnal in opazoval; 18:31 deloval do 19:04 deltat = 33 min
Drugič ponovno naložil grafikon in opazoval; 19:58 deloval do 20:32 deltat = 34 min
Tretjič ponovno naložil grafikon in opazoval; 21:35 deloval do 22:08 deltat = 33 min
Četrtič ponovno naložil grafikon in opazoval; 22:46 deloval do 23:19 deltat = 33 min

Ne sanja se mi kaj bi lahko bila težava, niti na spletu nisem našel podobne težave. Any idea?

GregorN
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 26, 2012 12:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No mi je uspelo usposobiti delovanje Very Happy prej bi napisal, prej bi verjetno ugotovil =)

V google chart, ko sem ustvaril ter izbral podatke, sem podatke izbral na način celega stolpca - v neskončnost, kar sem se že takrat čudil da, to sploh gre, ampak je delovalo. Očitno le dobre pol ure. Sedaj, ko sem ustvaril 10.000 vrstic ter izbral stolpec ne več do neskončnosti temveč vseh teh 10.000 vrstic, pa očitno zadeva deluje.

Očitno je posodabljanje delovalo en čas, nato pa se je obseg fiksiral na določeno celico in se ustavilo normalno tam do kot je bilo definirano.

Smile

uzo
Član
Član

Pridružen-a: Sob 11 Avg 2012 19:06
Aktiv.: 0.22
Kraj: Lj

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 26, 2012 4:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kako pa si dobil graf iz tabele na google driveu, ki ga lahko objaviš na spletni strani.
Na koliko časa pa shranjuješ temperature in kako imaš narjeno glede omejitve števila vrstic v enem dokumentu? Ali se da narediti da stare podatke avtomatsko briše?
Lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
GregorN
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 26, 2012 5:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Trenutno mi temperaturo beleži vsake 4 minute. Glede omejitve vrstic te najbolj ne razumem, kakšno omejitev?

Glede brisanja se še nisem ubadal, razmišljam pa kako bi naredil, da bi mi po nekem določenem številu dni ustvaril novo stran (sheet) v excel dokumentu ter pričel beležiti znova, stari podatki pa bi bili na prvi strani, medtem, ko se novi nahajajo na novi strani.

Kako ustvariti in vpeti grafikon pa je razvidno na slikah:

PS338.png
 Opis:
 Velikost datoteke:  60.38 KB
 Pogledana:  21 krat

PS338.png

PS344.png
 Opis:
 Velikost datoteke:  49.64 KB
 Pogledana:  15 krat

PS344.png

PS345.png
 Opis:
 Velikost datoteke:  54.99 KB
 Pogledana:  11 krat

PS345.png

PS340.png
 Opis:
 Velikost datoteke:  85.4 KB
 Pogledana:  13 krat

PS340.png

PS346.png
 Opis:
 Velikost datoteke:  39.19 KB
 Pogledana:  10 krat

PS346.png

GregorN
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 26, 2012 5:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še več slik:

PS341.png
 Opis:
 Velikost datoteke:  49.02 KB
 Pogledana:  10 krat

PS341.png

PS342.png
 Opis:
 Velikost datoteke:  162.99 KB
 Pogledana:  5 krat

PS342.png

PS343.png
 Opis:
 Velikost datoteke:  196.24 KB
 Pogledana:  6 krat

PS343.png

uzo
Član
Član

Pridružen-a: Sob 11 Avg 2012 19:06
Aktiv.: 0.22
Kraj: Lj

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 26, 2012 6:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za odgovor, je kar dost slik Very Happy

Se pravi lahko graf samo na google site daš, ne moreš dat nekam na svojo domeno na svojmu serverju.

Glede omejitve vrstic sem mislil glede tega koliko podatkov lahko shraniš v en dokument. Tukaj http://productforums.google.com/forum/#!topic/docs/g8RkXItHY0M piše, da "The theoretical limit of the number of rows in a spreadssheet is 200,000 rows, provided you have one sheet and a single cell wide column." so pa tudi še druge omejitve in potem tista ki je pač prejt doseže.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 501 dni