|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Cupy1 Članica

Pridružen-a: Sob 10 Maj 2008 14:13 Prispevkov: 14 Aktiv.: 0.07 Kraj: Škofja Loka
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.62 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Pon Okt 06, 2008 6:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Angleški vtikač stran, pa normalnega montirat, to je vsa znanost in še najcenejša. _________________ Obiščite me na www.reber.si ali www.elektron.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Cupy1 Članica

Pridružen-a: Sob 10 Maj 2008 14:13 Prispevkov: 14 Aktiv.: 0.07 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Pon Okt 06, 2008 6:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Aha no zelo bi bila hvaležna, če bi mi še povedal za nekoga, ki bi znal to naredit  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gumby Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32 Prispevkov: 4066 Aktiv.: 18.42
|
Objavljeno: Pon Okt 06, 2008 7:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vsak štromar mora to znat, drugače ni štromar  _________________ Tule nisem več aktiven. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.58
|
Objavljeno: Pon Okt 06, 2008 8:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Cupy1 je napisal/a: |
Aha no zelo bi bila hvaležna, če bi mi še povedal za nekoga, ki bi znal to naredit  |
Vsak elektricar. Kable prodajajo v Merkurju nove, sicer pa visijo na starih (no moznosti nedelujocih) napravah  _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jjakob Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12 Prispevkov: 1348 Aktiv.: 5.69
|
Objavljeno: Tor Okt 07, 2008 6:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če ima ta naprava napajalnik v stilu polnilcev za telefon (se vtakne direktno v vtičnico), potrebuješ "potovalni" adapter ali pa, če je napajalnik zamenljiv, lahko kupiš univerzalnega v Big Bangu (v tem primeru odpade potovalni adapter).
Prav pridejo slike aparata ali pa vsaj podatki, tako ti lahko bolj natančno svetujemo.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
uporabnik Neznanec

Pridružen-a: Čet 15 Jan 2009 21:37 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Čet Jan 15, 2009 9:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Se opravičujem Cupy1, se kar tukaj v ključujem s podobnim ali istim vprašanjem, samo aparat je drug:
Tale naprava - Crafter Heat Tool - je tudi kupljena v Angliji- 230V/5OHZ, 300W.
A se lahko pri njej zamenja vtikač z vtikačom, ki jih uporabljamo v Slo? Je lahko kabel od fena? Na kaj je potrebno biti pozoren pri zamenjavi?
Hvala za pojasnila in lep pozdrav |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebaveh Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51 Prispevkov: 1669 Aktiv.: 7.88 Kraj: Slovenska Bistrica
|
Objavljeno: Čet Jan 15, 2009 9:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lahko odščipneš čisto pri vtikaču in na kabel zmontiraš naš vtikač. Če nima ozemljitve povezane, bo dovolj tudi dvopolni Euro vtič. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
a.vidmar Član

Pridružen-a: Ned 08 Jul 2007 11:03 Prispevkov: 1159 Aktiv.: 5.31 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Čet Jan 15, 2009 10:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če se ti ne mudi, lahko adapter naročiš TUKAJ.
Sam jih bom konec meseca vzel kakšen par.
Je verjetno ceneje kot kabel z vtikačem pri nas.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.23 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Čet Jan 15, 2009 10:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Cupi, imaš ZS  _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.58
|
Objavljeno: Čet Jan 15, 2009 10:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
uporabnik je napisal/a: |
A se lahko pri njej zamenja vtikač z vtikačom, ki jih uporabljamo v Slo? Je lahko kabel od fena? Na kaj je potrebno biti pozoren pri zamenjavi? |
Seveda.
Pozoren moras biti na to, da so povezane vse zice pravilno (ce je ozemljitev uporabljena, naj bo tudi povezava na ozemljitev, za drugi dve pa je vseeno kako ju povezes). Ce sta uporabljeni samo dve zici, je tako, kakor je napisal sebaveh, ceprav jaz ne bi rezal kabla ampak razdrl zadevo, odklopil stari kabel in priklopil ustreznega (notri je verjetno sponka, kjer dva oz. trije vijaki drzijo zici(e) - kot pravis recimo od starega fena ali cesa podobnega. _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tomzzi Član

Pridružen-a: Sob 23 Jun 2012 11:00 Prispevkov: 32 Aktiv.: 0.20 Kraj: Bela k.
|
Objavljeno: Sob Dec 29, 2012 11:59 am Naslov sporočila: |
|
|
Imam tudi jaz vprašanje...
Imam multimedijske zvočnike katere sem dobil iz UK. Jasno, da imajo gor UK vtikač.
Do zdaj sem uporabljal adapter.
Meni ni problem odščipat stran vtikača in ga zamenjat z našim ampak je en "problem".
V tem vtikaču je namreč tudi varovalka. Se pravi varovalka ni v samih zvočnikih ampak direkt na vtikaču.
Zdaj verjetno, da varovalka ni za brezveze gor.
Kako zadevo rešit? Namoniram vtikač (eu) in odmislim varovalko ali je kakšna druga varianta?
Adapter imam samo en a ga nucam za dve stvari tako, da sedaj zvočnikov ne morem uporabljat.
Kako bi vi naredili?
Edit:
je pa tak (se ga ne da razdret)
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5527 Aktiv.: 24.06 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Sob Dec 29, 2012 2:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Cvikni, zamenjaj, pozabi.
Lp, g _________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14672 Aktiv.: 61.96 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sob Dec 29, 2012 3:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
mucek je napisal/a: |
Lp, g |
...dokler ne bo bajta zagorela. Če še ne veš - razni usmerniški dongli so najpogostejši vzroki požarov. Sam sem bil priča dvema v podjetju. Enkrat dongl GSM-a enkrat dongl nekega svitcha. Obojekrat k sreči z manjšo škodo. Prisotni so bili namreč ljudje.
Sodelavcu je zagorel adapter za polnjenje otroškega avtomobilčka, ko ni bilo nikogar doma. Sreča v nesreči je bla, da tam kjer je bil vključen ni bilo kakega gorljivega materiala. Vseno je moral na novo urejeno stanovanje v celoti prebelit.
tomzzi,
V vtikaču je dovolj prostora za varovalko. Lepo jo prispajkaj na žičke.
PS
Navodilo recimo zraven telefonskega aparata ni brezveze. Ko je polnjenje končano, izključi počnilni adapter. Na to ob končanem polnjenju opozarjajo celo nekateri telefoni. Tole je dobro vsekakor upoštevat. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tomzzi Član

Pridružen-a: Sob 23 Jun 2012 11:00 Prispevkov: 32 Aktiv.: 0.20 Kraj: Bela k.
|
Objavljeno: Sob Dec 29, 2012 4:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Silvo je napisal/a: |
mucek je napisal/a: |
Lp, g |
...dokler ne bo bajta zagorela. Če še ne veš - razni usmerniški dongli so najpogostejši vzroki požarov. Sam sem bil priča dvema v podjetju. Enkrat dongl GSM-a enkrat dongl nekega svitcha. Obojekrat k sreči z manjšo škodo. Prisotni so bili namreč ljudje.
Sodelavcu je zagorel adapter za polnjenje otroškega avtomobilčka, ko ni bilo nikogar doma. Sreča v nesreči je bla, da tam kjer je bil vključen ni bilo kakega gorljivega materiala. Vseno je moral na novo urejeno stanovanje v celoti prebelit.
tomzzi,
V vtikaču je dovolj prostora za varovalko. Lepo jo prispajkaj na žičke.
PS
Navodilo recimo zraven telefonskega aparata ni brezveze. Ko je polnjenje končano, izključi počnilni adapter. Na to ob končanem polnjenju opozarjajo celo nekateri telefoni. Tole je dobro vsekakor upoštevat. |
Ja sem razmišljal, da bi probal tudi tako.
Verjetno bom tako tudi naredil... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 489 dni